Alt vi nåede i Prag på en dag

Indeholder reklame for Risskov Bilferie

Egentlig var planen, at vi ville tilbringe endnu en dags tid i Prag ved først at køre videre til Berlin i aften. Men her til morgen var det helt tydeligt, at alle tre børn er godt trætte, og at de har brug for at slappe lidt af. Når ungerne er trætte på den måde, så hjælper hverken is eller slik og det bliver én lang overtalelsesopgave at få dem til at gå rundt fra den ene attraktion til den anden. Det var der ingen grund til.

Og Micky og jeg har allerede aftalt, at vi vil tilbage til Prag. For sikke en smuk by. Så vi når det nok en anden gang, – alt det vi jo ikke nåede i denne omgang.

Så i stedet har vi booket et hotel i Berlin, sat iPad’en i gang på bagsædet med emojifilmen og Luca er blevet puttet med dynen op om begge ører og sit legetøj i hånden. Vi ankommer til Berlin, vores sidste stop på rejsen inden DK, i eftermiddag, hvorefter vi blot skal finde et sted at spise og derefter flade ud i en park eller lign. Ligesom vi gjorde på vores allerførste aften af vores bilferie for 14 dage siden.

Læs også: Mine egne gode rejsetips til Berlin

Men vi nåede da at have en hel dag fra morgen til aften i Prag. Plus to overnatninger på et virkelig fint hotel. Og I skal naturligvis ikke snydes for en lille mini-guide til, hvad man kan nå at opleve på en dag i Tjekkiets hovedstad.

Overnatning og parkeringsmuligheder i Prag

Hjemmefra havde vi booket og betalt for hotel, ligesom i Berlin og München, gennem Risskov Bilferie. Vi havde fået hjælp til at vælge et hotel, der var nemt ifht. at have bilen med (bemærk: rigtig mange steder i Prag er der ikke parkeringmulighed til hoteller!!! Og der er pretty much kun korttidsparkering på gaderne i Prag). Derfor bookede vi det firestjernede Hotel Absolutum, der er et virkelig pænt og forholdsvis billigt hotel der ligger i udkanten af byen. Værelserne var rigtigt pæne og sengen god at sove i. Morgenmadsbuffeten var ikke sådan overdådig og prangende men til gengæld var der, hvad der skulle være. Og vi blev mætte.

Forbindelserne fra hotellet med offentlig transport ind til centrum er optimale, men for os, der foretrækker at have bilen med rundt, betød det faktisk ikke så meget.

Inde i byen fandt vi ud ad, at det, som sagt, ikke var nemt at parkere. Den eneste løsning vi umiddelbart lige kunne finde, som gav mening, var at parkere i shoppingcenteret Palladiums parkeringskælder. Det ligger rimelig centralt og så kan man gå rundt derfra.

Shopping

Palladium shoppingcenter opdagede vi jo faktisk pga. parkeringsmuligheden. Men faktisk vil jeg anbefale, at man bruger lidt tid der – særligt hvis vejret er dårligt eller FOR varmt, som det næsten var for os, – fordi det er et virkelig lækkert og stort shoppingcenter, hvor man blandt andet kan få, i mit tilfælde, sit fuldstændigt afgørende krus Starbucks kaffe fra morgenstunden.

Derudover er der masser…vi snakker hundrede- hvis ikke tusindvis af turistshops i den gamle bydel. Der er i hvert fald rig mulighed for at få nogle souviniers med hjem, hvis man er til den slags. Men der er naturligvis også masser af helt almindelige gode shops, og så er der den dér virkelig dyre obligatoriske shoppingstreet, som der er i alle storbyer. Gaden hedder Parízská. Her fandt vi for enden af gaden nede ved vandet en Rolls Royce forhandler (drengene var jævnt glade) og et luksus designer outlet (jeg var glad!.)

Apple Museum

I Prag ligger der et helt unikt Apple museum. Det er verdens største private samling af Apple produkter. Det er en udstilling med produkter, der viser udviklingen af apple produkter i Steve Jobs’ levetid. Dvs. at museet umiddelbart ikke er opdateret med de nyeste skud på stammen.

Jeg måtte træde til som Mor og se efter Luca mens de andre tre gik på museum. Så desværre kan jeg ikke rigtig give jer min egen vurdering af, om det var besøget værd, men Micky, der er kæmpe Apple-fan synes at det var sindssyg spændende. Og en anbefaling værdig.

Adgang kostede ca 130 kr for 1 voksen og 2 børn.

Læs også: Om at acceptere sin rolle som Moaaar!

Sejltur eller cykelbåd på floden

Vi ville rigtig gerne ud på vandet og opleve Prags imponerende omrids “boatside”. Så valget stod lidt imellem en lille sejltur i træbåd eller en større udflugt på en af de større sejlskibe, der tilbyder turistture langs flodbredden. Sidste mulighed var at hoppe i en cykelbåd, og så bare nøjes med en halv times tid på vandet, til gengæld kunne vi få lidt vind i håret og lave noget sjovt med drengene.

Valget faldt på sidstnævnte, og jeg satte mig forrest og lod drengene stolte gøre det hårde arbejde. Perfekt arbejdsfordeling. At vinden så stod 100% stille og temperaturen nåede op på næsten 36 grader mens vi sad i båden, ja, det havde vi ikke lige regnet med. Puha, det var varmt. Så da turen var ovre var vi faktisk helt glade for at komme ind i skyggen af byens høje facader. Men hey, det var så hyggeligt trods varmen, og jeg nød at have 30 min med de store drenge alene mens Micky passede Luca, der sov sin middagslur i skyggen.

Det kostede ca 60kr for 30 min i alt.

Den bedste is

Jeg havde om morgenen via Instagram fået måske verdens bedste tip. Der var i hvert fald en, der havde skrevet, at vi måske liiiiige skulle lægge vejen forbi Creme de la creme for at købe en is. Og som den isentusiastiske familie vi er, var der ingen vej udenom. Og isen – oh well – er måske nok den bedste is, jeg har fået på hele vores ferie. Jeg fik sweet caramel og peach-prosecco is, og begge kan på det varmeste anbefales, særligt sidstnævnte var rigtig god.

Det kostede ca 25 kr for en is med to store kugler.

Et virkelig godt spisested

i løbet af den sidste måneds tid er der flere, der har været søde at byde ind med gode spisesteder i Prag. Ét af de steder, jeg gentagne gange er blevet anbefalet, valgte vi at tjekke ud. Det drejer sig om Marina Ristorante, der er en restaurant på en båd, som ligger lige et par hundrede meter nord for Karlsbroen på østsiden af floden. Man kunne måske fristes til at tro, at der her er tale om en overpriced turistfælde. Jeg mener…en båd og så lige ved et af de mest turistede sights i hele byen. Men maden var suværen og priserne i bund. Det var virkelig lækker, frisklavet og hjemmelavet italiensk mad med god betjening og en udsigt, der var svær at forestille sig bedre. Jeg siger TAK til jer, der anbefalede restauranten, og tilslutter mig heppekoret. Her kan man roligt gå hen og nyde sin frokost eller aftensmad med største velbehag.

Vi gav lidt under 600 kr for en middag bestående af hovedretter med både øl og sodavand (mere end én pr mand) og rigelig mad!

Jeg fik en “ekstra” søn med hjem…

Hvis pengene sidder lidt løst og man har lyst til at fordrive 30 min i solen midt på Karlsbroen, så har jeg alletiders gode idé.

For jeg endte med at være så heldig at få en ekstra søn med hjem. På en måde. Han ligner lidt et af mine børn, – altså munden ligner og der er måske også lidt med øjnene…dog er det tydeligvis ikke mit barn. Skulle jeg mene. Men kunstneren, der tog næsten 300kr for tegningen af ham påstod hårdnakket, at der altså var tale om min søn. Så tja… 😉

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN

Hej. Hvor er det dejligt, at du har valgt at kigge forbi min blog. Jeg hedder Annemette Voss Fridthjof. Jeg er mor, hustru, datter og søster – og så elsker jeg virkelig kanelsnegle. Altså af hele mit hjerte. Jeg er oprindeligt uddannet på Kunstakademiets Arkitektskole, men efter jeg vandt Den store bagedyst 2013 tog mit liv en drejning. I dag arbejder jeg som blogger, kogebogsforfatter og foredragsholder – ja, jeg har endda været tv-vært i et par år, og er i dag også fast kagedame i køkkenet på Go’morgen Danmark. 
 
Jeg er super åben, kærlig og følsom. En slags struktureret æstetiker, der er ret ligeglad med nullermænd i hjørnerne. Jeg er virkelig kreativ. Stenbuk. Sjov, synes jeg selv. Og så er jeg vel det man kalder en forholdsvis god taber men en rigtig dårlig vinder…eller noget i den dur. Det værste jeg ved er illoyalitet og tørbagte kager. Og nårh ja, jeg siger min mening.
 
Mine tre børn er drenge, og min mand hedder Micky. Det synes drengene er ret fedt, fordi det lyder som Mickey Mouse. Micky arbejder med noget, jeg ikke helt forstår. Men det er noget med salg og apps – og noget med at være ret klog. Han er alt det jeg ikke er. Alt det jeg ikke kan leve med. Og alt det jeg ikke kan leve uden. Og så er han den vildeste sucker for tech-udstyr. Micky er også far til min yngste søn. 
 
Jeg er glad. Ikke altid, ikke hele tiden, men hver dag.  

Kom med på mit nyhedsbrev

Webshop