Alle mine uundværlige tips til telttur

Indeholder reklamelinks
(markeret med *)

“Du er så sej” – den sætning har jeg både hørt og læst ret mange gange i din sidste uges tid, siden jeg delte med venner, bekendte og følgere, at jeg ville tage på telttur med mine tre drenge…altså alene uden min mand.

Lad mig straks, så der ingen tvivl er, slå fast, at jeg er ikke særligt sej. Jeg er slet ikke ene om at gøre den slags, og tro mig, når jeg siger, at en telttur med tre børn faktisk ikke er nogen pragtpræstation eller noget, der kræver særlig applaus. Det er ikke hårdt. Det er sjovt og hyggeligt, og ret nemt, når det kommer til stykket. Der er jo ikke så meget, der skal holdes styr på. Verden bliver meget lille i sådan et 4 m2 telt, og man behøver ikke bekymre sig om sådan noget som bad, makeup, rent tøj og oprydning. Man kan bare være.

Find alt du skal bruge af udstyr til din egen telttur lige her*.

Det her med, at det ikke er nogen særlig præstation, vil jeg forsøge at overbevise jer om i dette indlæg – altså jer, der skulle tvivle på mine ord. I andre, der har været så enormt søde, at dele jeres campingtips med mig, I véd jo som jeg, at campingferie – uanset om vi snakker shelter, telt eller campingvogn – er mega fedt, særligt når man har børn med og når solen skinner fra en skyfri himmel, hvilket den har gjort de sidste 4-5 dage.

Og inden nogen spørger, igen, hvorfor Micky ikke er med; – jamen, så kan jeg da fortælle jer, at det handler om, at han ikke har lyst til at ligge i telt. Det siger ham ikke rigtig noget, og det har jeg totalt respekt for. Derfor har vi i fællesskab valgt at teltturene er noget “mor og drengene” gør. Alene, uden ham. (Til min store fornøjelse, for så får jeg Luca lidt for mig selv, og han vil ellers altid helst have sin far!)

Jeg har så meget at skrive om vores 4 dages telttur. Jeg ved faktisk ikke rigtig hvor jeg skal begynde, men lad mig fortælle lidt om baggrunden for at tage afsted på dén her måde. For jeg er nemlig slet ikke den typiske campingturist eller telt-type, jeg er egentlig opvokset med meget mere charter- og luksusrejser i blodet, så man skulle måske tro, at camping ikke lige var ‘my thing’.

 

Vi sov faktisk i shelter den første nat, fordi det regnede så meget, – så ændrede vi lige planen. Det er altså også totalt hyggeligt.

Hvorfor vælger jeg telttur hvert år?

Jeg er opvokset i en familie, hvor vi primært har rejst på halvdyre charterrejser, vi har også haft vores egen ferielejlighed på Club LaSanta, og så er det blevet til en del storbyferier på lækre hoteller. Mine forældre har været hårdtarbejdende og heldige og virkelig haft muligheden for at give min bror og jeg nogle ret fantastiske oplevelser, der helt sikkert har kostet dyrt. Og det er jeg naturligvis super taknemmelig for, men faktisk så er én af de bedste ferier, jeg har nogensinde været på, en køretur rundt i Nordjylland med min mor, hvor vi boede på vandrehjem. Jeg var vist 8-9 år gammel, og jeg er sikker på, at min mor også husker den ferie som helt fantastisk. Jeg husker det så tydeligt, og den tur har været med til at inspirere mig til, at mine børn også skal lære at holde ferie i Danmark. På en mere ‘simpel’ facon.

Sidste år var første år, vi gjorde det – altså tog på telttur. Der tog jeg, sådan lidt impulsivt, til Helsingør med mine tre drenge. Jeg købte et lille 2 personers telt (sådan et 2 x 2 m) og en to personers luftmadras med dertilhørende pumpe for at gøre det nemmere for mig selv. (Jeg har sådan nogle frygtelige barndomsminder om at puste madrasser op med munden…haha!) Og så pakkede jeg bilen og ungerne – og afsted med os. Det var jo lidt en test. Jeg ville lige se, om det kunne lade sig gøre, og jeg havde lavet en aftale med min mand om, at hvis det gik helt ‘ad h til’, så kunne jeg bare komme hjem. Men det viste sig altså, sidste år, at telttur er en perfekt form for ferie for mig og drengene, og vi blev enige om, at det fremover skal være en tradition, at vi rejser på dén slags ferie – hvert år.

Hvis du også drømmer om at komme afsted med dine børn, så hop ind på naturligvis.com* og find alt du skal bruge til at føle dig ‘klædt på’.

Hvad skal børnene lære?

Micky og jeg rejser meget, også med børnene. Og også til mere luksuriøse destinationer og med større feriebudget end teltturen tillader, og det er klart, at det mærker børnene. Mit ønske med teltturen er, at drengene skal lære, at selv mere simple omgivelser og oplevelser kan var af den allerbedste slags. De skal forstå, at “the simple life” er fyldt med glæder, nærvær, ro, tilstedeværelse og kærlighed. Og de skal lære, at en All Inclusive ferie på et 5-stjernet hotel i Grækenland ikke nødvendigvis er bedre end 4 m2 og en luftmadras på en campingplads i Danmark.
Det er jeg i øvrigt 100% sikker på, at mine drengen har lært. De elsker de her teltture, og har sagt det til mig flere gange, at de virkelig synes, det er fedt. Luca krammede sin storebror, Hugo-Sander, om halsen i forgårs lige inden han skulle sove og sagde hørt og tydeligt “jeg elsker telttur, storebror”. Mit hjerte smeltede (faktisk også fordi Luca meget sjældent viser sin kærlighed til sin storebror på dén måde).

Det er egentlig også vigtigt for mig, at drengene lærer, at man kan få rigtig meget ferie for pengene, hvis bare man prioriterer rigtigt. En dag, så er drengene jo vokse mænd med deres egne børn og familier, og så skal de jo selv betale for deres ferier, og så er det da egentlig meget godt, at deres krav til ferie ikke er fuldstændigt urealistiske. Man kan opnå meget selv med små budgetter, og glæden og minderne er mindst ligeså store.

Derudover er det mit ønske, at børnene skal opleve mig være 100% tilstedeværende. Når der ikke er en bar, hvor jeg lige sidder og slapper af med en kold Aperol, og der heller ikke er et skrivebord, hvor jeg lige kan smide computeren op og skrive lidt på et indlæg, jamen, så er der faktisk ikke så meget der trækker i mig udover ungerne. Så de får min fulde opmærksomhed, hvilket også er til min egen store glæde. Det er ikke kun dem, der oplever en anden side af mig, – det gør jeg også.

Det skal du tænke over, når du vælger campingplads

Jeg boede, som sagt, sidste år på en campingplads i Helsingør. Det var en stor succes, særligt fordi den var lille og overskuelig, hvilket var super godt, når nu Luca kan var 2 år gammel. Der var en lille kiosk, en trampolin og så lå både stranden og byen dejlig tæt på. Det gjorde det nemt for mig. Vi gik ikke i bad i 4 dage – vi badede bare i havet. Vi spiste kun mad, der kunne holde sig i varmen uden køleskab, og vi underholdte os selv med at fortælle historier og male på sten, som vi fandt på stranden, med Posca-tuscher, som vi havde købt i den lokale boghandel.

I år ville vi gerne prøve noget, der var lidt vildere.

Jeg synes, man skal tænke sig rigtigt godt om, når man vælger campingplads. Man skal spørge sig selv, om det er for at få helt fred fra hverdagens larm og mange gøremål, at man tager afsted, eller om det er for at lade børnene blive underholdt og bare stresse lidt af. Overvej nøje, hvad det egentlig er, du/I er ude efter.

Og så pak bilen med alt det nødvendige*, inklusiv nogle sager, der kan underholde jer lidt, hvis I mangler noget at tage jer til.

I år valgte vi Camp Hverringe, der er en 5-stjernet campingplads, der bare har det hele!

Idéer til underholdning, – også voksenvenlige

Tegn på sten og strandskaller
Man kan købe Posca-tuscher* og bruge dem til at tegne på sten og strandskaller. Husk også at købe en lak på dåse, så man kan lakere stenene efterfølgende.

Spil
Det er en god idémed nogle spil. Men husk at spil som f.eks. Uno og matador er lidt upraktiske, hvis I sidder udenfor på tæppe og spiller, hvilket vi altid gør på telttur, da vinder tager kortene/pengesedlerne. Backgammon er derimod godt til udendørs forhold.

Tegnesager
Medbring altid lige noget godt papir og nogle blyanter. Så kan man sætte børnene til at tegne teltpladsen eller udsigten. Det er der god underholdning i.

Boldspil
Pak altid en bold i bilen. Der er med stor sandsynlighed en boldbane eller nogle grønne arealer i nærheden af enhver campingplads, og det er hyggeligt lige at spille lidt fodbold eller smørklat med børnene i solen.

Andre gode idéer: strikketøj, ansigtsmaling, strandtennis, gode bøger, lydbøger inden sengetid.

Pakkeliste til telttur

Jeg har forsøgt at samle en komplet pakkeliste over alt det, som jeg medbringer, når vi rejser på telttur. Det hele kan være i min Renault Clio, så man behøver ikke en stor bil, for at få plads til udstyret. Man skal bare pakke godt – jeg kalder det “voksen-tetris”, og jeg elsker det. Det giver mig den underligste tilfredstillelse, når bilen er pakket og alt ligger helt perfekt placeret, og intet vælter rundt. I véd, når kassen med mad lige kan være der mellem teltet, havetæppet og fodbolden. Når tingene sådan falder ‘i hak’ og er med til at stabilisere hele oppakningen. Jaja, det er vel en form for OCD – i mildere grad.

Men her kommer listen.

Udstyr: Telt, Luftmadras, pumpe, lagen, dyner og puder / soveposer, havetæppe – klik her for mere udstyr*
Underholdning: bold, spil, tegnesager og posca tuscher
Til solen: badehåndklæder, badetøj, evt badevinger, solcreme
Tøj: en varm trøje, t-shirts, shorts, bukser, undertøj, strømper, praktiske sko, sandaler – til hele familien
Toiletsager: lille håndklæde, ansigtscreme, tandbørste, tandpasta, vådservietter
Køkkengrej: tallerkener, skåle, bestik, glas, skærebræt, skarp lille/stor kniv, viskestykker, klude, opvaskemiddel, opvaskebørste

Så skal der også pakkes lidt mad hjemmefra, fordi ellers kan det godt blive en dyr fornøjelse at gøre alle sine indkøb på campingpladsen. Jeg har her samlet nogle gode idéer til mad, som man kan medbringe, når man er på telttur. Jeg har prioriteret mad, der kan holde sig uden at skulle på køl, og som kan opbevares i en kasse bag i bilen eller i teltet:

Mad: Saltstænger, chips, gifler, mini-salami, frugtstænger, riskiks, juicebrikker, vandflasker, nødder, rosiner, knækbrød, kammerjunkere, nutella, rugbrød, havregryn eller andet morgenmadsprodukt, tørret frugt, dåsemad (makrel, tun, torskerogn), æbler, appelsiner, avocado.

Så kan man supplere ved at købe frisk mælk hver dag (til morgenmaden) og måske en portion koldskål til aftenhyggen. Derudover køber jeg altid lige lidt frugt og grønt hver dag, som jeg skærer i skiver og opbevarer i en tupperware bøtte. Indholdet holder så resten af dagen, og næste morgen køber jeg lidt nyt og fylder i bøtten. På den måde har vi hele tiden frisk frugt og grønt.

Rigtig god tur.

Lad mig høre, hvis du har nogen spørgsmål?

Jeg vil sætte stor pris på, at I bare spørger løs – og brug også gerne hinandens kommentarer til at dele gode tips og idéer, så endnu flere forældre får pakket bilen og tager afsted på telttur med ungerne. Det er nemlig guld værd.

Tip: Hvis du er vild med rejseguides og den slags, så kan du læse mange flere lige her, under kategorien Rejser og oplevelser

11 reaktioner

 1. Hvordan gør du med sengetider nu hvor det er lyst inde i teltet indtil sent på aftenen (langt over i hvert fald vores børns sengetid) og lyst igen tidlig morgen?

  1. Tillader mig lige at svare da jeg også har sovet i telt flere gange med mine drenge. Både børn og voksne bliver meget trætte efter en hel dag ude i den friske luft og sover som sten uanset om det er lyst eller ej. Vi plejer at vågne når der begynder at være liv på pladsen ved 8-10 tiden. 😊

  1. Vi spiser rugbrødsmadder og lidt frugt og grønt. Og så får børnene en is eller lidt slik til dessert!

 2. Vi har også altid, en laaaang tørresnoren til at binde mellem to træer, strips og gaffatape.. de to ting løser som regel alle de udfordringer man kan blive udsat for.
  Der ud over så ville jeg vælge st have en lille frysetaske med fryseelementer med også, fryseelementerne kan man hver dag bytte i campingkioskerne og få nye frosne.. 👍🏻
  Det holder selvfølgelig ikke mælk m.m koldt i flere dage, men alligevel rart lige til lidt.

  Så har vi også altid et mindre apotek med. Aloe vera spray, bedøvende salve ( xylokain ) Panodil og antihistamin.. – så kan man lige klare de mest almindelige ting..

 3. Hvad gør du med aftensmad, for at holde budgettet nede og når du ikke har mulighed for køleskab? 😊

  1. Jamen, børnene ved, at når vi er på telttur, så spiser vi kun kold mad. Så de har fået friskskåret frugt og grønt sammen med en rugbrødsklapper med hamburgerryg.

 4. Fedt indlæg. Vi var på telttur med vores store dreng, som dengang var næsten 3. Og i dag skal jeg på sheltertur med ham (han er næsten 5 nu).

  Min største udfordring (udover det med maden, som hermed er løst ved at sige at vi kun spiser rugbrød), er hvad man skal gøre hvis det står ned i stænger i 4 dage. Jeg ville nok droppe teltturen i det tilfælde, eller har I andre nogle gode indspark til det?
  Jeg tænker ikke så meget på hvav vi skal lave, jeg tænker mere på at det er besværligt at tørre ting når man er i telt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN

Hej. Hvor er det dejligt, at du har valgt at kigge forbi min blog. Jeg hedder Annemette Voss Fridthjof. Jeg er mor, hustru, datter og søster – og så elsker jeg virkelig kanelsnegle. Altså af hele mit hjerte. Jeg er oprindeligt uddannet på Kunstakademiets Arkitektskole, men efter jeg vandt Den store bagedyst 2013 tog mit liv en drejning. I dag arbejder jeg som blogger, kogebogsforfatter og foredragsholder – ja, jeg har endda været tv-vært i et par år, og er i dag også fast kagedame i køkkenet på Go’morgen Danmark. 
 
Jeg er super åben, kærlig og følsom. En slags struktureret æstetiker, der er ret ligeglad med nullermænd i hjørnerne. Jeg er virkelig kreativ. Stenbuk. Sjov, synes jeg selv. Og så er jeg vel det man kalder en forholdsvis god taber men en rigtig dårlig vinder…eller noget i den dur. Det værste jeg ved er illoyalitet og tørbagte kager. Og nårh ja, jeg siger min mening.
 
Mine tre børn er drenge, og min mand hedder Micky. Det synes drengene er ret fedt, fordi det lyder som Mickey Mouse. Micky arbejder med noget, jeg ikke helt forstår. Men det er noget med salg og apps – og noget med at være ret klog. Han er alt det jeg ikke er. Alt det jeg ikke kan leve med. Og alt det jeg ikke kan leve uden. Og så er han den vildeste sucker for tech-udstyr. Micky er også far til min yngste søn. 
 
Jeg er glad. Ikke altid, ikke hele tiden, men hver dag.  

Kom med på mit nyhedsbrev

Webshop