Afroditekage ;)

Afrodite var elskovens gudinde i græsk mytologi, men er også kendt for at være gudinden for kærlighed, skønhed og frugtbarhed.

Derfor hedder denne kage Afroditekage – fordi den er fyldt med alle de ingredienser, der har ry for at fremme sexlysten og derved understøtte kærligheden. Det er da sjovt. Disse ingredienser er også kendt under ordet “afrodisiakum”. Her taler vi blandt andet chili, ingefær, chokolade og honning. Og for at toppe hele idéen med lidt ekstra ka-pow, så har jeg naturligvis også indarbejdet noget passionsfrugt – for intet kærlighedsliv uden passion, right?

Så altså, jeg har hermed skabt en kage, der er intens og juicy og fyldt med nogle frække og sexede ingredienser… haha, ja, det kan man vel godt tillade sig at kalde dem. Mums!

Afroditekage
Den mest intense chokoladeoplevelse længe.

Ingefærcookiebund
100 g koldt smør
100 g valnødder
50 g akaciehonning
50 g lyst rørsukker
100 g hvedemel
1 tsk stødt ingefær
1 tsk bagepulver

Passionstrøffel med chili
125 g hvid chokolade
125 g god mørk chokolade 70%
1 dl passionsjuice (ca 10 passionsfrugter)
1 dl piskefløde
1 spsk akaciehonning
1 spsk lyst rørsukker
1/2 tsk stødt chilipulver (f.eks. piri piri)
50 g blødt smør

Trøffelcreme
80 g god mørk chokolade 70%
6 æggeblommer
25 g lyst rørsukker
1 dl piskefløde
2 dl piskefløde

Pynt
lidt høvlet hvid chokolade
guldstøv

Ingefærcookiebund: Skær smørret i små stykker og kom det i en skål. Hak valnødderne fint til de minder om risgryn og kom dem i skålen sammen med de øvrige ingredienser. Ælt dejen godt sammen og fordel den i en springform beklædt med bagepapir på bunden med en diameter på ca. 18 cm. Bag cookiebunden ved 180 grader i ca 15-18 min. Lad den køle af og befri den dernæst fra form og bagepapir.

Kom et stykke kageplast ned langs siden af den rengjorte springform og placer cookiebunden tilbage i formen.

Passionstrøffel med chili: Hak begge chokolader groft og kom det i en dyb skål. Kom passionsjuice, piskefløde, honning, sukker of chili op i en lille gryde og varm det op til lige under kogepunktet. Hæld det over chokoladen og vent et minuts tid. Rør forsigtigt chokoladecremen glat. Når cremen er håndvarm tilsættes det bløde smør i små bidder og røres ud. Hæld trøffelmassen udover cookiebunden og bank formen mod bordet for at overfladen bliver glat. Sæt kagen på køl i et par timer til trøffelmassen har sat sig.

Trøffelcreme: Hak chokoladen fint og kom den i en dyb skål. Rør æggeblommer og sukker sammen i en anden lille skål. Varm 1 dl piskefløde op i en lille gryde, til det lige akkurat koger, og skru ned for varmen til middel. Hæld æggesnapsen i fløden i en tynd stråle, mens du pisker, til det tykner. Hæld nu den varme æggefløde over chokoladen og rør det hurtigt sammen til en jævn masse. Afkøl chokolademassen i køleskabet, til den er køleskabskold. Pisk de øvrige 2 dl piskefløde til en fast skum og vend lidt efter lidt flødeskummet i chokolademassen, indtil du har den konsistens og smag, som du ønsker.

Befri kagen fra form og kageplast. Placer den på et fad. Kom trøffelcremen i en sprøjtepose med en lille glat tylle og dekorer kagen med små toppe. Afslut med lidt høvlet hvid chokolade og et drys guldstøv.

img_1075

img_1059

6 reaktioner

  1. Hej Annemette,
    Mon det kan fungere at lave denne kage dagen inden den skal spises? – Måske vente med trøffeltoppene til kort inden servering?
    KH

  2. Hej 🙂

    Jeg har forsøgt mig med, at afprøve trøffelcremen. Den fungere ganske godt med mørk chokolade. Men jeg vil også gerne lave den af callebaut gold, den bliver dog helt flydende! også selvom jeg ikke tilføjer den sidste dele fløde. Har du evt et fif?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN