Nem hverdagsmad: Æggekage med kartofler

aeggekage-med-kartofler-annemette-voss-lidl-13

Reklame for Lidl

Har du handlet ind til aftensmaden endnu…?

– ellers har jeg et toptjekket bud på en lækker nem hverdagsret til dig og din familie. Vi snakker en super nem og rigtig dejlig opskrift på æggekage med kartofler, pakket ind i lidt velment reklame for Lidl, – jamen, så er det vel en slags win-win for alle parter.

Hos Lidl har de udvidet sortimentet med mere end 300 nye* varer. Det betyder, kort og godt, større udvalg, når du handler. Små priser – for sådan er det i Lidl. Og endnu mere til dig. Enkelt. Ligetil.

Og hvis du nu er én af dem (for de findes, – jeg møder dem jævnligt på min vej), der tror at Lidl er sådan et rodet, tysk discountsupermarked – ja, så tro om. Simpelthen. Fordi jeg lover dig, at hvis du smutter en tur ind i din nærliggende Lidl, vil du opdage, at sortimentet rummer en bred vifte af både økologiske OG danskproducerede varer, hvilket er er en kæmpe fan af. Og så er der i øvrigt god plads til at komme rundt med både indkøbsvogn og barnevogn (en klar fordel i min verden!).

Men nok om det.

Nu skal du få opskriften på super nem hverdagsmad.

aeggekage-med-kartofler-annemette-voss-lidl-1

aeggekage-med-kartofler-annemette-voss-lidl-5

Æggekage med kartofler – og bacon, naturligvis!

2-4 pers (afhængigt af hvor sultne I er…hos os er der nok til 2 voksne og 2 børn)
sværhedsgrad: let
arbejdstid: 25 min

Æggekage
250 g kartofler uden skræl
5 æg, str L
1/2 dl piskefløde
1/2 stk havsalt
5-6 kværn peber
200 g frisk mozzarella ost
evt. Lurpak Sprayfedt, til tærteformen

Tilbehør
8 stykker bacon (2 pr. mand)
8 skiver rugbrød (2 pr. mand)
8 radisser
en håndfuld purløg

Skræl kartoflerne og skær den i 5 mm tynde skiver. Lad dem småkoge i lidt vand i 5 min. Hæld vandet fra og læg kartoffelskiverne i et ildfast tærtefad (diameter ca 20-22 cm) smurt med lidt smør eller Lurpak sprayfedt.

Rør æg, piskefløde, salt og peber sammen. Fordel massen over kartoflerne i fadet. riv mozzarellaosten i små stykker som lægges på toppen.

Sæt æggekagen i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft og bag den i 18-20 min.

Steg i mellemtiden bacon sprødt på en pande og dryp fri for overskydende fedt.

Server æggekagen med bacon, snittede radisser, hakket purløg og ristet rugbrød. (f.eks. det gode gulerodsbrød fra Lidl – det smager rigtigt godt, hvis du rister det i smør på en pande).

aeggekage-med-kartofler-annemette-voss-lidl-4

aeggekage-med-kartofler-annemette-voss-lidl-18

aeggekage-med-kartofler-annemette-voss-lidl-8

aeggekage-med-kartofler-annemette-voss-lidl-16

*Indenfor det sidste år fra 17.02.2018 til 17.02.2019

3 reaktioner

  1. Hvor ser det lækkert ud. Jeg er simpelthen nød til at spørge til det flotte fad du laver æggekagen i. Hvor er den fra?

  2. Tusind tak for lækker opskrift. Den reddede os fra en gang usund take away i går 😊Retten skal helt klart til at indgå i hverdagsmad rotationen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN

Hej. Hvor er det dejligt, at du har valgt at kigge forbi min blog. Jeg hedder Annemette Voss Fridthjof. Jeg er mor, hustru, datter og søster – og så elsker jeg virkelig kanelsnegle. Altså af hele mit hjerte. Jeg er oprindeligt uddannet på Kunstakademiets Arkitektskole, men efter jeg vandt Den store bagedyst 2013 tog mit liv en drejning. I dag arbejder jeg som blogger, kogebogsforfatter og foredragsholder – ja, jeg har endda været tv-vært i et par år, og er i dag også fast kagedame i køkkenet på Go’morgen Danmark. 
 
Jeg er super åben, kærlig og følsom. En slags struktureret æstetiker, der er ret ligeglad med nullermænd i hjørnerne. Jeg er virkelig kreativ. Stenbuk. Sjov, synes jeg selv. Og så er jeg vel det man kalder en forholdsvis god taber men en rigtig dårlig vinder…eller noget i den dur. Det værste jeg ved er illoyalitet og tørbagte kager. Og nårh ja, jeg siger min mening.
 
Mine tre børn er drenge, og min mand hedder Micky. Det synes drengene er ret fedt, fordi det lyder som Mickey Mouse. Micky arbejder med noget, jeg ikke helt forstår. Men det er noget med salg og apps – og noget med at være ret klog. Han er alt det jeg ikke er. Alt det jeg ikke kan leve med. Og alt det jeg ikke kan leve uden. Og så er han den vildeste sucker for tech-udstyr. Micky er også far til min yngste søn. 
 
Jeg er glad. Ikke altid, ikke hele tiden, men hver dag.  

Kom med på mit nyhedsbrev

Webshop