Blåbærmuffins med lyserød vaniljefrosting

stot-brysterne-annemette-voss-3

Reklame for Kræftens bekæmpelse / Støt brysterne
– med hjælp fra Dr. Oetker.

Personlig note: Jeg har et behov for at slå fast, at på trods af, at der står dette er en reklame, så tjener jeg selv 0 kr på denne kampagne. De penge jeg modtager i betaling for at lave kampagnen har jeg allerede doneret tilbage til Kræftens bekæmpelse. Jeg vil ikke tjene penge på at samle penge ind til Støt brysterne. 

Vil du støtte via SMS? Send SB dinebryster til 1277 det koster 150 kr. per SMS
cancer.dk/sb/annemette kan du støtte med valgfrit beløb og betale med betalingskort og mobilepay.


Hjælp mig med at samle penge ind,
– for din egen, dine medsøstres, dine døtres og dine veninders fremtid. 

Jeg er i gang med at starte en indsamlingsstafet op. Den løber fra d 10.-12. oktober 2019. Jeg har gang i alt muligt. Målet er at samle 250.000 kr ind. På 3 dage. Så ja, det bliver virkelig svært, men vi kan godt! Fordi I er de SEJESTE læsere i Danmark! Og dem med de største hjerter og masser af næstekærlighed, ikke?

Ét af de tiltag jeg har gjort er at udvikle denne opskrift. Opskriften kan bruge som inspiration, eller du kan anvende en helt anden opskrift, men tanken er, at VI HJÆLPES AD med indsamlingen.

stot-brysterne-annemette-voss-12

stot-brysterne-annemette-voss-19

Du skal gøre følgende:

Du bager kage i løbet af de næste 3 dage, som du medbringer på arbejde, til middag, i skolen eller hvor end du nu står og skal hen – så tilbyder du folk omkring dig et stykke kage, og opfordrer dem til at donere penge til kampagnen som tak for kage*.

Støt ved at sende en SMS til 1277  
Skriv teksten SB dinebryster – det koster 150 kr. per SMS.

Du kan også invitere folk hjem til dig i løbet af de næste 3 dage hvor du byder på kaffe og kage. Og hvis overskuddet ikke er til selv at bage, jamen så er der jo intet der hindrer dig i at byde på småkager, slik, kaffe, varm kakao eller noget helt andet. Det vigtige er jo ‘bare’ at vi allesammen gør noget for at samle ind. Du kan også tilbyde at vakse naboens bil, cykel eller at gå en tur med hunden. Du véd, kun din fantasi sætter grænser 🙂

Forestil dig lige, hvis vi kan få ‘bare’ 150 personer til at gøre det her. Og lad os sige, at de hver især bager kage nok til 12 personer og de 12 personer i snit donerer 150 kr pr. mand. Det alene ville løbe op i 270.000 kr.

Men jeg véd af erfaring, at det kan være rigtig svært, at få 150 personer med på sådan en ide – men ikke desto mindre er det mit mål.

Vil du støtte via SMS? Send SB dinebryster til 1277 det koster 150 kr. per SMS

stot-brysterne-annemette-voss-4

Blåbærmuffins med lyserød vaniljefrosting

12 stk.
sværhedsgrad: let
arbejdstid: 1 time
bagetid: ca 25-30 min

Opskriften på muffindej
130 g sukker
1 tsk “vanilla paste” – eller vaniljesukker
1/2 tsk stødt kardemomme
150 g blødt smør
2 æg, str M/L, stuetempererede
240 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1 tsk fint bordsalt
1½ dl kærnemælk
100 g blåbær, frosne er okay
1 spsk hvedemel

Lyserød vaniljefrosting
200 g blødt smør
400 g flormelis
1 tsk  “vanilla paste” – eller vaniljesukker
200 g flødeost
Pink pastafarve

I øvrigt
Sukkerpynt fra Dr. Oetker til dekoration

Sådan laver du blåbærmuffins:

Muffindej: Pisk rørsukker, vanillekorn og det bløde smør lyst og luftigt. Tilsæt dernæst ét æg ad gangen. Pisk grundigt efter hvert æg. Bland hvedemel, bagepulver og salt og sigt det ned i dejen. Rør det let sammen, tilsæt kærnemælk og rør til du har en jævn dej. 

Fyld dejen i 12 papirsklædte muffinsforme.

Vend blåbærrene i en spsk hvedemel og fordel dem ovenpå de ubagte muffins. Tryk dem let ned i overfladen af dejen.

Bag dine muffins ved 180 grader varmluft i ca. 25-30 min til de er lyst gyldne på overfladen.

Lad dem afkøle helt inden du dekorerer med frosting. 

Frosting: Pisk smørret blødt. Tilsæt sigtet flormelis lidt ad gangen under stadig piskning, tilsæt vanilla passe. Pisk længe. Det kan godt tage 5-10 min før den rette luftige konsistens opnåes. Pisk flødeosten i cremen, men pisk kun ganske kortvarigt.

Farv frostingen lyserød med lidt pastafarve. Kom frostingen i en engangssprøjteposer med en tyller efter eget valg. Dekorer kagerne med frosting og lyserødt sukkerpynt.

Opbevares på køl. 

stot-brysterne-annemette-voss-1

stot-brysterne-annemette-voss-14

stot-brysterne-annemette-voss-9

 

Vil du støtte med et andet beløb? (Husk, det kan trækkes fra i skat)

Hvis du vil støtte med mindre eller større beløb end 150 kr, så kan du hoppe ind på min indsamling og selv vælge hvor stort et beløb du vil donere. Hver en krone tæller!

Vil du støtte via SMS? Send SB dinebryster til 1277 det koster 150 kr. per SMS

 

*Vær opmærksom på, at med sådan en kampagne her må man ikke kræve, at folk indbetaler til kampagnen mod at få et stykke kage. Men man kan opfordre dem til det – altså tale til deres samvittighed. Så i princippet bør du bare tilbyde kage ‘gratis’ og i samme moment opfordre kærligt til at donere. Mon ikke at alle de kageglade danskere donerer? 150 kr er jo alligevel ikke mere end vi raskt væk betaler for en biografbillet og en cola.

stot-brysterne-annemette-voss-17

2 reaktioner

  1. Kære Annemette.
    Først vil jeg sige tak for din indsats, med at samle penge ind til støtbrysterne. Når jeg nu skriver til dig, er det fordi, jeg så et indslag på instagram, hvor du havde fået nogle kommentarer fra citat : nogle sure damer:
    vedr.støt brysterne, som jeg forstår det, gik det ud på at de syntes at der var nogen kræft former der blev overset. Jeg blev lidt ked af at høre, du gav udtryk for at du var nødt til at prokke dig lidt, fordi der var nogen sure damer derude, der havde haft en anden kræftdianogse, som var overset.
    Jeg er ikke en af de sure damer, der har skrevet sure kommentarer. Jeg er en meget sorgramt mor til en datter, der er ramt af en sjælden aggressiv kræft som er uhelbredelig. Det gør ondt helt ind i hjertet, at høre
    man kan diskutere om man skal støtte enten det ene eller det andet. Alt kræft er forfærdeligt, min pointe er, vi skal passe på vores ordlyd ikke bliver for hård i en god lndsats mod kræften. De mennesker der lider af en uhelbredelig sjælden kræft, ved at der ikke bliver forsket så meget i deres kræftform, fordi der ikke er så mange patienter af deres slags. Så måske er de sure damer bare ramt af frustrationer over deres kræft sygdom ikke bliver forsket så meget i.
    Min datter på 38 år har selv sagt i afmagt og sorg, bare det var brystkræft jeg havde, der er de nået så langt. Jeg håber i derude på nettet, vil tænke jer rigtig godt om, når i tale om noget så sårbart som kræft pas på ordvalget, der skal ikke være krig om hvad man støtter.
    Kærlig hilsen en der støtter de sjælden kræftsygdomme.

  2. Flot initiativ! Kom og støt de kære bryster allesammen 😃💞
    Kærnemælk, kan det erstattes med noget andet? ✨(fx creme fraice eller græsk yougurt?)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN