Nem guide til temperering af lys chokolade

Reklame for Callebaut® chokolade

Når du bruger Callebaut® Chokolade kan du godt tillade dig at have en god følelse i maven. Ikke kun fordi det smager godt, men fordi Callebaut® gør så utrolig meget for at skabe bedre vilkår for bønderne, der til daglig arbejder hårdt på kakaoplatagerne rundt om i verden, for at sikre at vi andre kan nyde overdådige kagekreationer, som vi kan mæske os i i vores fantastiske verden af ren overflod. Jamen sådan er det jo, ærlig talt. Men derfor er det også vigtigt, at vi forsøger at tage ansvar – og det véd jeg at Callebaut® gør.

I oktober rejser jeg selv på en tur til Ghana (turen koster mig altså ca. 20.000 kr, så ingen spons dér, kære venner) for at se nærmere på de førnævnte kakaoplantager. Det bliver simpelthen så spændende, og jeg glæder mig til at dele indhold fra turen. Jeg glæder mig helt vildt. Jeg håber, at jeg med egne øjne kan se, at det betaler sig at ville gøre en forskel. Dengang jeg var i Uganda med Folkekirkens Nødhjælp kom jeg i hvert fald hjem med en følelse af, at selv den lille hjælp, jeg kunne give, gjorde en større forskel, end jeg havde regnet med.

Når du køber Callebaut® chokolade er du med til at støtte op om Cocoa Horizons programmet.

Cocoa Horizons Foundation

Når du køber Callebaut® Chokolade, så køber du ikke bare chokolade. Du er også med til at skabe bedre vilkår for kakaobønderne, der understøttes gennem Cocoa Horizons programmet.

Ét af de tiltag, du er med til at bakke op om, er at skabe bedre vilkår for kvinder. De drømmer om at skabe en succesrig karriere som kakaobonde. Du er med til at uddanne kvinderne og give økonomisk bistand, så de kan komme i gang med deres dyrkning af jorden. Du er med til at sikre deres rettigheder og du giver dem mulighed for mere uddannelse, så de kan dygtiggøre sig som kakaobønder. Det er blot for at nævne nogle af de ting, som du støtter, når du køber Callebaut® Chokolade.

Så du kan med god samvittighed købe Callebaut® Chokolade, hvis du også – som jeg – går op i at skabe en endnu bedre verden.

Det her skal du bruge til temperering af lys chokolade

  • Chokolade – Du kan anvende chokoladeknapperne – præcis som de er – direkte fra posen. Det vil sige, at du altså ikke behøver hakke dem yderligere forinden. Jeg tempererer aldrig under 600 g ad gangen. Faktisk teempererer jeg gerne mere, fordi det er nemmere at temperere store portioner. Du kan jo bare gemme chokoladen efter brug, og genbruge den på senere tidspunkt…så intet behøver at gå til spilde.
  • En stor dyb skål
  • En dejskraber til at røre med.
  • En stavblender
  • Et viskestykke
  • En lille gryde og en lidt større skål, der er en anelse større i diameter end gryden, så du kan lave et vandbad UDEN chance for, at der kommer vand og damp ned til chokoladen.
  • Et præcist termometer.

Step by step-fotoguide til temperering af lys chokolade

temperering-af-lys-chokolade-annemette-voss-callebaut-2

Start med at komme 1/4 af chokoladen op i den dybe skål. Smelt 3/4 af chokoladen i vandbad ved lav varme. Vær tålmodig og rør hele tiden i chokoladen med dejskraberen. Hold øje med temperaturen.

temperering-af-lys-chokolade-annemette-voss-callebaut-4Når temperaturen på den smeltede chokolade er 45 grader tages skålen op af vandbadet, tørres ren for kondensvand (for at sikre dig, at der under ingen omstændigheder kommer vand i chokoladen) og halvdelen af den smeltede chokolade hældes over den usmeltede del i den dybe skål.

temperering-af-lys-chokolade-annemette-voss-callebaut-6Rør den smeltede chokolade sammen med den usmeltede.

temperering-af-lys-chokolade-annemette-voss-callebaut-8Brug en stavblender til at blende chokoladen jævn. Tjek temperaturen. Temperaturen skal ned på 27 grader.

temperering-af-lys-chokolade-annemette-voss-callebaut-9Tilsæt mere af den smeltede chokolade og rør det sammen.

temperering-af-lys-chokolade-annemette-voss-callebaut-10Rør til der ikke er flere klumper. Hvis det er svært kan du blende chokoladen kortvarigt

temperering-af-lys-chokolade-annemette-voss-callebaut-11Chokoladen vil lægge sig ovenpå sig selv som et lille ‘tårn’ hvis du lader chokoladen løbe af dejskraberen i en stråle. Sådan kan du også se, at chokoladen er rette temperatur

temperering-af-lys-chokolade-annemette-voss-callebaut-12Når temperaturen er oppe på 29 grader er chokoladen tempereret og perfekt at arbejde med.

Se også mine andre chokolade tempereringsguides:

Temperering af GOLD Chokolade

RUBY Chokolade temperering

Temperering af hvid chokolade

Du kan f.eks. bruge den tempererede lyse chokolade til “bølger”

temperering-af-lys-chokolade-annemette-voss-callebaut-13Smør chokoladen tyndt ud på et stykke kageplast

temperering-af-lys-chokolade-annemette-voss-callebaut-14Hold på kageplasten mens du trækker en plastik-kam henover

temperering-af-lys-chokolade-annemette-voss-callebaut-15Skab bølger ved at bevæge plastik-kammen roligt fra side til side mens du trækker

temperering-af-lys-chokolade-annemette-voss-callebaut-17Løft kageplasten af bordet og læg den fladt så chokoladen størkner – kom den evt. i køleskab.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN