Jeg tænkte, at det var på tide at jeg fik lavet lidt marmelade. Det er jo den årstid hvor det begynder at blive mere og mere hyggeligt at komme ind i køkkenet efter en lang varm sommer ved vandet. Og marmelade, syltetøj og kompot er så nemt lige at kaste sig over. Derudover er mine børn ret glade for hjemmelavet blommemarmelade, så hvorfor ik?
Opskriften får I her. Det er en lækker krydret én af slagsen. Mums.
Blommemarmelade
2 glas
sværhedsgrad: let
8 blommer – giver ca 700 g frugtkød
400 g syltesukker
1 vaniljestang
1 kanelstang
citronskal og saft fra 1/2 citron
1/2 dl vand
evt. atamon til konservering
Skær blommerne i mundrette stykker – kassér stenene. Kom blommer, syltesukker, vaniljekor og -stang, kanelstang, citronskal og saft og vand op i en lille gryde. Lad det småkoge i ca. 15 min. Konserver evt. med atamon og hæld på skoldede glas.
Opbevares på køl efter åbning.
Tip: Marmeladen egner sig rigtig godt som tilbehør til ost!