Rustikke brødsnurrer – gode madbrød

brodsnurrer-lidl-annemette-vossx17

Reklame for Lidl

Rigtig godt brød og med lidt af det lækre, der gør mundfulden endnu bedre. Sådan er de her pestosnurrer. De er gode til madpakker, suppe eller bare som en hurtig snack på vejen. Herunder kan du se, hvad du skal handle ind for at lave dem. Det er ganske nemt, og det hele kan du få i Lidl… – og nårh jo, så er de jo lavet med masser af økologiske ingredienser. God bagelyst.

Se alle mine opskrifter udviklet for Lidl.

brodsnurrer-lidl-annemette-vossx1

brodsnurrer-lidl-annemette-vossx10

Rustikke og velsmagende brødsnurrer med pesto eller tomat

Dej
25 g gær
3 dl koldt vand
1 dl kogende vand
1 spsk flydende blomsterhonning
85 g groft rugmel
500 g hvedemel
10 g flagesalt
3 spsk olivenolie (+1 spsk olie til skålen, efter æltning)

Fyld
3-4 spsk grøn pesto
1 håndfuld revet goudaost

og/eller

3-4 spsk ketchup
1 håndfuld revet goudaost
2 spsk røgede skinketern eller bacon

Sådan laver du dej til brødsnurrerne:

Opløs gæren i det kolde vand. Tilsæt varmt vand, honning og rugmel og rør det godt sammen. Tilsæt alle øvrige ingredienser og sæt dejen til æltning på en køkkenmaskine. (Hvis du bruger håndkraft, skal dejen naturligvis æltes noget længere).

Ælt dejen godt igennem ved høj hastighed i ca. 15 minutter til dejen slipper skålens sider. Vend dejen rundt i skålen i en spsk olivenolie. Dejen føles på nuværende tidspunkt meget elastisk og sådan lidt

Dæk skålen til med et fugtigt klæde og lad dejen hæve i ca 40 minutter til dobbelt størrelse.

Sådan former du snurrerne. En step by step-guide.

brodsnurrer-lidl-annemette-vossx2

Rul dejen ud på en meldrysset bordplade til en størrelse på omtrent 40×50 cm.

brodsnurrer-lidl-annemette-vossx3

Smør pesto ud på dejen og drys med revet gouda ost.

Tip: Du kan også prøve med lidt ketchup, røgede skinketern (eller bacon) og ost. Faktisk kan du komme alt muligt lækkert ind i snurrerne. Bare husk, at du skal kunne rulle en pølse, og derfor kan det være svært, hvis du fylder ALT for meget indhold i.

brodsnurrer-lidl-annemette-vossx4

Tril dejen sammen til en pølse på den lange led, ligesom hvis du skulle lave kanelsnegle. Det kan være lidt tricky, fordi dejen er meget livlig (fordi det er en god dej), men det betyder ikke noget, at det ikke er pænt. Tryk dejpølsen lidt flad og skær den i 16 lige store stykker.

brodsnurrer-lidl-annemette-vossx5

brodsnurrer-lidl-annemette-vossx6

Træk stykkerne lange og sno dem om sig selv til den snoede pølse er ca. 2-3 cm tyk og 25 cm lang.

brodsnurrer-lidl-annemette-vossx7

brodsnurrer-lidl-annemette-vossx9

Tril da hver pølse sammen som en spiral om sig selv. Og tryk snippen ind under.

Placer snurrerne på 2 bageplader beklædt med bagepapir. Dæk pladerne med snurrer til og lad dem hæve yderligere 30 min.

I mellemtiden forvarmes ovnen til 220 grader varmluft.

brodsnurrer-lidl-annemette-vossx11

Bag snurrerne i ca 18-22 min til de er flot gyldne og sprøde i kanten. Køl af på rist.

Velbekomme!

Pssst: De er meget velegnede til at fryse og anvende i madpakker.

brodsnurrer-lidl-annemette-vossx12

brodsnurrer-lidl-annemette-vossx13

brodsnurrer-lidl-annemette-vossx14

brodsnurrer-lidl-annemette-vossx18

brodsnurrer-lidl-annemette-vossx16

 

11 reaktioner

  1. Så er der bagt 2 portioner – 1 af hvor. De er VIRKELIG gode😋😋 Men her skulle de have lavere grader og kortere bagetid.

  2. Har nu bagt de lækre madbrød, og de smager aldeles pragtfuld. Lækker dej og super nemme at lave. Håber nu bare at ungerne også kan lide dem 🙂

  3. Tak for en dejlig opskrift. Jeg har nu bagt dem to gange. Hvordan holder I dem friske til madpakken? Da der er ost og bacon i opbevarer jeg dem i køleskabet, men de bliver hurtigt tørre. Så kan jeg fryse dem, men de skal jo kunne nå at tø op inden frokost.

    1. Jeg tager bare en frossen bolle op om morgenen, kommer den i madpakken, og så er den tøet op inden de skal spise den til frokost.
      Knus

  4. Jeg har lige bagt en portion med begge slags fyld og det er uden tvivl de bedste madboller jeg nogensinde har smagt😀
    Nu er jeg bare spændt på hvordan de smager efter en tur i fryseren og en halv dag i køleskab i børnehaven. Syntes altid at mit hjemmebag bliver tørt når det har været frosset og skal spises koldt i i børnehaven. Har du nogle fif til hvordan de forbliver lækre efter en tur i fryseren? Jeg tager dem op aftenen før og om morgenen pakker jeg dem ind i film og så i madkasse der havner i køleskabet.

    1. Tak for de søde ord. Ja, det er jo desværre lidt trist med brød i fryseren/køleskab. Sådan går det også for mig. Men det gode ved de her brød er jo, at de stadig smager godt pga fyld. Så de bliver ikke kedelig og triste.

      1. Tak for svar😊 Du har ret. Smagen er stadig god og så syntes jeg ikke at de er ligeså tørre som andet fryser ramt hjemmebag😊

  5. kan man fryse en gærdej, tage den op af fryseren og bage dejen, i så fald vil jeg lave min kagemand i formen, fryse den ned tage den op når jeg skal bruge den og lade kagen halvtø. Herefter vil jeg lade min varme remonce løbe over kagemanden, men hvordan bliver resultatet? kagemand bager jeg altid som brunsviger, på Vendsysselsk maner og pynter med føde og slik. En af mine gode venner, har lavet min form til kagemanden, af to vinkler til arme og ben, 1 vinkel emlem benene og så er der bøjet en arm og et hoved i et. det er verdens bedste kagemandsform, man kan tilpasse den efter ønske og ovnens størrelse, og det undrer mig at ingen fabrikanter har kunnet finde id af at lave så simpel en kagemands form.

    1. jeg har aldrig selv frosset gærdej, så jeg er lidt i tvivl om resultatet. Men, jeg har læst mig frem til, at man godt kan fryse ubagt gærdej ned, så længe at hævningen er færdig. Dvs. du fryser ned lige inden brødet/bollerne/kagen ville skulle i ovnen. Så prøv ad…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN