Små chokoladetærter med lakrids, nougat og karameltopping

chokoladetaerter-med-lakrids-og-nougat-callebaut-annemette-voss-16-1

REKLAME – opskriften er udviklet for Callebaut®

Opskrift på chokoladetærter med et twist

6 små tærter á 11 cm diameter
sværhedsgad: medium
arbejdstid: 45 min
bagetid: 10 min
hviletid: et par timer

Mørdej
100 g koldt smør
200 g hvedemel
70 g flormelis
1 æg, str M

Chokoladecreme med lakrids og nougat
230 g mørk chokolade (Callebaut 70,5%, alternativt 54,5%)
160 g blød nougat
120 g hvid chokolade (Callebaut W2 – 28%)
4 dl piskefløde
2 spsk akaciehonning
3 spsk salt lakridssirup

Pynt
et drys fint lakridspulver
små toppe af kogt kondenseret mælk (kan købes i de større supermarkeder)

TIP: Du kan også vælge at lave tærten som én stor tærte á ca 24 cm i diameter.

chokoladetaerter-med-lakrids-og-nougat-callebaut-annemette-voss-11-1

Sådan laver du chokoladetærter med lakrids:

Mørdejsbunde: Smuldr det kolde smør med hvedemel og flormelis til det minder om brødkrummer. Tilsæt ægget og saml dejen. Stop med at ælte så snart dejen er ensartet. Form dejen til en kugle, kom den i en frysepose, tryk den lidt fladere og læg den på køl i mindst 1 time.

Rul dejen ud i lidt mel på en ren bordplade. Arbejd evt. kun med 1/6 af dejen ad gangen. Fordel dejen i de små tærteforme – tryk den godt fast langs kanten og tryk overskydende dej væk. Det er vigtigt at dejen sidder godt fast i formene og du skal IKKE smøre formene først. Prik bundene med en gaffel.

Bag tærtebundene ved 180 grader varmluft i ca. 10 min til de er let gyldne. Lad dem køle af og befri dem fra formene.

Chokoladecreme med lakrids og nougat: Hak den mørke chokolade, nougaten og den hvide chokolade groft og kom det i en dyb skål. Varm fløden op sammen med honning og lakridssirup til lige under kogepunktet. Hæld den varme lakridsfløde over chokoladen i skålen. Vent et minuts tid og rør det sammen med en dejskraber ved hjælp af små konstante cirkulære bevægelser på bunden af skålen. Hvis du har problemer med at massen ikke vil samle sig, kan du bruge en stavblender til hjælp.

Fordel chokoladecremen med lakrids og nougat i de små afkølede tærtebunde. Lad tærterne hvile ved stuetemperatur i et par timer til chokoladecremen er fastere i det. Drys med lidt fint lakridspulver og dekorer evt. med små karameltoppe af kogt kondenseret karamel.

chokoladetaerter-med-lakrids-og-nougat-callebaut-annemette-voss-1-1

chokoladetaerter-med-lakrids-og-nougat-callebaut-annemette-voss-3-1

chokoladetaerter-med-lakrids-og-nougat-callebaut-annemette-voss-5-1

chokoladetaerter-med-lakrids-og-nougat-callebaut-annemette-voss-9-1

chokoladetaerter-med-lakrids-og-nougat-callebaut-annemette-voss-12-1

chokoladetaerter-med-lakrids-og-nougat-callebaut-annemette-voss-13-1

chokoladetaerter-med-lakrids-og-nougat-callebaut-annemette-voss-14-1

Fotos: Kristina Christiansen

 

2 reaktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN