Banankage med karamelliseret chokoladecreme

REKLAME – opskriften er betalt af Callebaut®

Klassisk banankage – med uforglemmelig chokoladecreme på toppen…

8 pers.
sværhedsgrad: let
arbejdstid: 1 time
bagetid: ca. 45 min

Banankage med kærnemælk

180 g lyst rørsukker
120 g blødt smør
1 polynesisk vaniljestang
2 æg, str M/L, stuetempererede
1 moden banan
230 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1/2 tsk fint salt
1,5 dl kærnemælk

Karamelliseret chokoladecreme

100 g lys mælkechokolade (Callebaut 823, 33,6%)
120 g god mørk chokolade (Callebaut 70,5% eller 54,5%)
75 g hvidt sukker
1,75 dl piskefløde
et nip havsalt

chokoladecreme-banankage-annemette-voss-callebaut-2

Sådan laver du kagen:

Banankage: Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas kornene sammen med en smule af sukkeret. Pisk vaniljesukker, resten af sukkeret og det bløde smør lyst og luftigt. Tilsæt dernæst ét æg ad gangen og pisk grundigt efter hvert æg. Mos bananen godt og rør den i dejen. Bland hvedemel, bagepulver og salt og sigt det ned i dejen. Tilsæt kærnemælk og rør dejen godt sammen.

Fyld dejen i en bageform (diameter ca. 20-23 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen ved 180 grader varmluft i ca. 45 min. Køl kagen helt af inden den dekoreres.

chokoladecreme-banankage-annemette-voss-callebaut-3

Nu til den uforglemmelige karamelliserede chokoladecreme:

Karamelliseret chokoladecreme: Hak begge slags chokolade og kom det i en dyb skål. Smelt det hvide sukker ved medium varme i en lille tykbundet gryde til en gylden karamel. Det er vigtigt, at du ikke rører rundt i gryden før alt sukkeret er smeltet, men du må gerne “svinge” gryden lidt fra side til side. Tilsæt piskefløden i en tynd stråle mens du hele tiden rører rundt i karamellen. Det bruser kraftigt op i starten.

Tag gryden af varmen. Hæld den brandvarme karamelfløde henover chokoladen i en tynd stråle mens du hele tiden rører på bunden af skålen med en dejskraber i små cirkulære bevægelser. Cremen samler sig langsomt i skålen, tilsæt salt. Hvis chokoladecremen ikke er helt blank og jævn i det kan du “samle” den ved hjælp af en stavblender.

Lad cremen hvile ved stuetemperatur i en times tid til den er smørbar. Smør den udover banankagen. Dekorer kreativt.

Velbekomme.

chokoladecreme-banankage-annemette-voss-callebaut-7

chokoladecreme-banankage-annemette-voss-callebaut-6

chokoladecreme-banankage-annemette-voss-callebaut-5

chokoladecreme-banankage-annemette-voss-callebaut-4

chokoladecreme-banankage-annemette-voss-callebaut-1

Hvis du er vild med Callebaut chokolade, så prøv også min Lagkage med blåbærmousse og chokoladeganache.

 

8 reaktioner

  1. Hej Annemette.
    Kan kærnemælken erstattes af cremefraiche? Min søn er laktoseintolerant og kærnemælk fåes endnu ikke i en laktosefri variant.
    Ellers bager jeg den bare med alm. mælk, som fåes laktosefrit.
    Mvh Tanja Sørensen.

  2. Hej Annemette.
    Denne opskrift på selve kagen fungerede slet ikke for mig, øv! Den hævede overhovedet ikke, hvilket kan have været min fejl, men jeg endte altså med en flad kompakt kage der slet ikke smagte af banan. Skal der virkelig kun 1 banan i?
    Nå, men skidt med kagen for cremen blev seriøst lækker! Nammenam!

  3. Nøj, hvor ser den lækker ud!! Jeg har lige to spørgsmål til fremgangsmåden. Hvilket materiale er den ske du rører karamellen med lavet af? Hvornår skal gryden med karamel tages af varmen?

  4. Hej Annemette
    Jeg bager din skønne kage i dag og skal først bruge den i morgen, hvordan vil du opbevare den bedst?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN