Jeg flytter fedt fra balder til bryster!

Ja altså, den er god nok. Jeg er simpelthen igang med at omrokere fedtet på min krop – i hvert fald, hvis jeg skal tro, hvad jeg læser i denne måneds udgave af “Sundhed”.

Jeg sad ved lægen i går i forbindelse med mit 8-ugers tjek efter fødslen af Luca – og faldt over denne artikel om amning. “Amning er værd at fejre” står der som overskift. Og jo, det er jeg da enig i. Jeg går 100% ind for amning, særligt fordi der er så mange fordele for både mor og barn. Det reducerer brystkræft, det er billigt, modermælken indeholder de helt rigtige næringsstoffer for dit barn osv osv. Fordelene er mange.

Men én særlig fordel, som jeg ikke har hørt før, er denne: “…de fedtdepoter, de fleste kvinder får på balder og lår i løbet af graviditeten, er det gode fedt, som senere bliver til en del af modermælken.”

Hey ladies! Læste I det??? Altså de der fedtdepoter som sætter sig i overflod omkring numseregionen mens man gror et menneske – ja de flytter sig åbentbart op på brysterne og ud i modermælken, når først baby er kommet til verden. YAY!!! Tænk lige på det, når du sidder der med tårerne trillende ned af kinderne pga. sår på brysterne og diverse svampeinfektioner. “It’s all for a greater good.”

Læs også: Ærligt tip til ammende kvinder

Det er da magisk, næsten!

Ergo, jeg ammer igennem! Full time! Big time! Luca han bliver fra nu af lagt til brystet ved hvert et lille kvæk, for de der depoter må gerne se at finde deres vej nordpå. Og hey, bonusinfo: i øvrigt, så kan amning redde 820.000 børns liv hvert eneste (freaking) år! På verdensplan… Så kom igang.

Happy breastfeeding ladies 😉

kilde: Magasinet Sundhed, Nr. 07, side 60. 

2 reaktioner

  1. Det helt rigtigt! Det kærte vi i biologi timerne. Kvinder producere fedt som sætter sig oå hofte og lår, så de kan amme babyen.

  2. Åhh hvor fantastisk, herlig bonus at vide.. jeg skal godt nok ik have flere børn (har 4 ), men har også ammet alle i så lang tid som muligt (lidt over 1 år ved alle), og syntes det er en smuk egenskab at kunne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFKAGEBOGEN

#BRØDBOGEN

Hej. Hvor er det dejligt, at du har valgt at kigge forbi min blog. Jeg hedder Annemette Voss Fridthjof. Jeg er mor, hustru, datter og søster – og så elsker jeg virkelig kanelsnegle. Altså af hele mit hjerte. Jeg er oprindeligt uddannet på Kunstakademiets Arkitektskole, men efter jeg vandt Den store bagedyst 2013 tog mit liv en drejning. I dag arbejder jeg som blogger, kogebogsforfatter og foredragsholder – ja, jeg har endda været tv-vært i et par år, og er i dag også fast kagedame i køkkenet på Go’morgen Danmark. 
 
Jeg er super åben, kærlig og følsom. En slags struktureret æstetiker, der er ret ligeglad med nullermænd i hjørnerne. Jeg er virkelig kreativ. Stenbuk. Sjov, synes jeg selv. Og så er jeg vel det man kalder en forholdsvis god taber men en rigtig dårlig vinder…eller noget i den dur. Det værste jeg ved er illoyalitet og tørbagte kager. Og nårh ja, jeg siger min mening.
 
Mine tre børn er drenge, og min mand hedder Micky. Det synes drengene er ret fedt, fordi det lyder som Mickey Mouse. Micky arbejder med noget, jeg ikke helt forstår. Men det er noget med salg og apps – og noget med at være ret klog. Han er alt det jeg ikke er. Alt det jeg ikke kan leve med. Og alt det jeg ikke kan leve uden. Og så er han den vildeste sucker for tech-udstyr. Micky er også far til min yngste søn. 
 
Jeg er glad. Ikke altid, ikke hele tiden, men hver dag.  

Webshop