Pavlova [opskrift+video]

Jeg er for nylig blevet spurgt, om ikke jeg ville lave en how-to video og opskrift på Pavlova. Til min YouTube kanal. Og det kan I tro, at jeg vil! Jeg elsker nemlig pavlova, som er denne lækre marengskage/-dessert med det karakteristiske snaskede indre og det sprøde ydre. Serveret med friskpisket flødeskum og masser af friske bær.

What’s not to like?

Jeg har selv spist betydelige mængder pavlova, da jeg i sin tid boede i Australien. Der er vist lidt en fejde om, hvorvidt det var australierne eller new zealænderne, der opfandt pavlovaen – men man spiser i hvert fald masser af det i Australien. Men altså, nok snak – let’s get to it. Her får du opskrift og how-to video på PAVLOVA! Husk nu at kommentere, dele, like, subscribe – alt det der gør, at vi får spredt det søde liv ud til verden omkring os;)

Nu ved du i hvert fald, hvad du skal bage i weekenden –  eller i aften allerede 😉

 

PAVLOVA – marengsdessert med flødeskum og bær

1 kage, 10 pers
sværhedsgrad: let
arbejdstid: 20 min
bagetid: 1 time 40 min

MARENGSBUND
140 g æggehvider, stuetemperatur
et nip fint bordsalt
250 g hvidt sukker
1 tsk majsstivelse
1 tsk hvidvinseddike

I ØVRIGT
3 dl piskefløde
3 håndfulde friske blandede bær
spiselige blomster til dekoration

FREMGANGSMÅDE
Pisk æggehvider og salt skummende. Tilsæt sukker lidt efter lidt under kraftig piskning. Pisk til marengsen er blank og sej. Vend majsstivelse og hvidvinseddike i. Fordel marengsmassen på en bageplade beklædt med bagepapir.

Bag marengsbunden ved 120 grader varmluft i ca 1 time 40 min. Lad bunden køle af inden den skæres fri af bagepapiret og flyttes over på et fad.

Lige inden kagen serveres, pyntes den med friskpisket flødeskum, masser af friske bær og dekoreres med lidt spiselige blomster.
Kagen bør spises med det samme, så er den bedst.

Velbekomme!

45 reaktioner

 1. Hej Annemette 🙂
  Efter at have boet i Australien, er pavlovaen også blevet min yndlingsdessert og Go-to, når det skulle være nemt samtidig med, man vil imponere. MEN har nogle gange problemer med, at få den af bagepapiret. Putter du noget på papiret inden, marengsen kommer på?

  1. Nej, jeg bruger bare almindeligt bagepapir – og så anvender jeg en skarp stor kniv til at skære den fri fra bagepapiret. God fornøjelse;) Knus

 2. Hej Annemette, hvis jeg skal bage til 40 mennesker, kan jeg så lave marengsen dagen før? Og kunne jeg lave en hel bradepande eller 3 mindre.
  Tak for en god video.
  Kh
  Pia

 3. Hej Annemette!

  Jeg har nu læst din opskrift, (har aldrig lavet pavlova før), og tænkte… Kan man piske marengsen et par timer før bagning? 🙂

 4. Hvor stor en cirkel skal man tegne på bagepapiret? Og kan man tilsætte lidt smeltet chokolade til marengsen? Tak for en super god video ???

 5. Hej Annette!
  Tak for den gode video!
  Jeg tænkte på om du har prøvet at lave denne kage men med lag. så istedet for kun 1 bund laves 2 lidt tyndere?

 6. Hej Annemette 🙂
  har du prøvet af dele dejen op så man få to lidt tyndere bunde, sådan så man får en kage af to lag istedet for en stor?

  Kh.

 7. Hej Annemette,

  Tusind tak for alle dine fantastiske opskrifter 🙂 jeg har prøvet flere af dem, med stor succes.

  Skal man piske majsstivelsen og hvidvinseddiken sammen med æggehviderne og saltet, inden sukkeret tilsættes?

 8. Hej Annemette,
  Hvorfor er det man putter majsstivelse og hvidvinseddike i marengsen??
  Mvh. Cecilie

 9. Hej Annemette
  I fremgangsmåden står der ikke hvornår man tilsætter majsstivelse og eddiken????

 10. Hej Annemette 🙂

  Hvis jeg vil lave portionsanrettede mini pavlovaer, vil du så mene, jeg skal bage samme tid og temperatur som du har angivet i opskriften? 🙂

  1. Ja, – men så bager du bare kagerne i ca 1 time og 15 min… Tjek om de slipper bagepapiret. Knus

 11. Hej Annemette 🙂 – tak for en super video!
  Bager du marengsbunden i alm. ovn eller varmluft? Og hvis jeg skal bage to af de her bunde, kan jeg da bage dem i ovnen samtidig ved varmluft, eller vil du anbefale at bage den enkeltvis ved traditionel ovnvarme? KH Nanna

 12. Hejsa,

  Jeg bruger tit din opskrift, men du glemmer at skrive, hvornår majsmel og hvidvinseddike skal i.
  Kunne du ikke lokkes til at opdatere opskriften, så det også kommer på?

  Så er du en stjerne – og jeg slipper for at kigge på andre opskrifter 😉

  Mvh. Sarah

  1. Ja, du kan bage bunden – men først lægge den sammen med skum og bær på dagen lige før servering.

 13. Hej Anne Mette
  Hvor risikabelt tænker du det er, at transportere pavlovaen(uden flyd på) 40 minutters kørsel? Jeg er lidt usikker på om den kolapser

  1. den her bliver luftig i midten, som pavlova skal være. Det andet du snakker om er jo marengs – som netop skal bages så den er sej i midten. Så skal du ikke tilsætte eddike

 14. Kan pavlovaen laves dagen før? Jeg skal lave 2x kager til barnedåb, og vil rigtig gerne kunne lave det dagen før 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFKAGEBOGEN

#BRØDBOGEN

Hej. Hvor er det dejligt, at du har valgt at kigge forbi min blog. Jeg hedder Annemette Voss Fridthjof. Jeg er mor, hustru, datter og søster – og så elsker jeg virkelig kanelsnegle. Altså af hele mit hjerte. Jeg er oprindeligt uddannet på Kunstakademiets Arkitektskole, men efter jeg vandt Den store bagedyst 2013 tog mit liv en drejning. I dag arbejder jeg som blogger, kogebogsforfatter og foredragsholder – ja, jeg har endda været tv-vært i et par år, og er i dag også fast kagedame i køkkenet på Go’morgen Danmark. 
 
Jeg er super åben, kærlig og følsom. En slags struktureret æstetiker, der er ret ligeglad med nullermænd i hjørnerne. Jeg er virkelig kreativ. Stenbuk. Sjov, synes jeg selv. Og så er jeg vel det man kalder en forholdsvis god taber men en rigtig dårlig vinder…eller noget i den dur. Det værste jeg ved er illoyalitet og tørbagte kager. Og nårh ja, jeg siger min mening.
 
Mine tre børn er drenge, og min mand hedder Micky. Det synes drengene er ret fedt, fordi det lyder som Mickey Mouse. Micky arbejder med noget, jeg ikke helt forstår. Men det er noget med salg og apps – og noget med at være ret klog. Han er alt det jeg ikke er. Alt det jeg ikke kan leve med. Og alt det jeg ikke kan leve uden. Og så er han den vildeste sucker for tech-udstyr. Micky er også far til min yngste søn. 
 
Jeg er glad. Ikke altid, ikke hele tiden, men hver dag.  

Webshop