Jeg er rystet og såret.

ØV, ØV og ØV.

Jeg er ikke specielt sart. Det er jeg ikke. Men, det kan være hårdt at lægge krop og ører til de ting, man nogen gange bliver præsenteret for, når man som jeg, har valgt at blogge med et åbent hjerte og ærlighed. For det medfører jo, at ikke alle er enige. Fair nok. Men nogen gange så kan folks kommentarer gøre ondt. Jeg rejser mig nu nok igen, men tro ikke, at bare fordi jeg blogger her på et digitalt medie, at jeg så ikke stadig er et menneske af kød og blod. Det er jeg, og jeg har nemt til tårer. Jeg vil ikke kalde mig selv sart, men bestemt følsom.

Og i dag blev jeg præsenteret for en kommentar til et blogpost, som ramte mig lige i hjertet. Det ramte, at vedkommende så tydeligt kunne misforstå mine ord og tage så meget fejl af, hvem jeg, – mennesket bag ordene – egentlig er. Måske har mine ord været utydelige. Måske dårligt formuleret. Eller måske har vedkommende nærmest ønsket at tage fejl. Who knows. Men sådan er det jo. Jeg véd da udmærket godt, at man ikke kan gøre alle tilfredse – og det skal jeg heller ikke. Og vedkommende er naturligvis velkommen til at udtrykke sin holdning.

Mit eneste håb med dette indlæg er blot, at du derude, der sidder og læser med, vil huske på, at når du kommenterer på blogs og i øvrigt de sociale medier – så husk lige, at der er mennesker (rigtige mennesker) bag ordene. Så prøv, hvis du kan, ikke at skrive ord og beskyldninger, som du ikke ville sige ansigt til ansigt. For så må der være noget galt med retorikken. Lad os bevare en god tone og huske på, at vi alle har ret til at være her – med alle vores forskellige holdninger, historier, tanker osv. Men lad os skrive og tale pænt til hinanden. Eller hvad?!

/AM

9 reaktioner

 1. SÅ enig, så enig – det er en god regel at man ikke skriver noget man ikke vil sige face-to-face. Men keep on the good work!

  1. Forstår simpelthen ikke hvad der sker for folk, der har behov for at skrive grimme ting på en blog. Herregud der kan da ikke være noget ved lækre kager, der kan støde nogen. Hvis man ikke har noget godt at sige – så la da vær ?? keep up the good work. Vi er heldigvis flest, der bare elsker lækre kager. Kh pernille

 2. Kære Annemette
  Jeg er ked af at høre om din oplevelse, og jeg håber, at du har givet skribenten respons med på vejen. Det kan jo være, at vedkommende ikke har ment det i ond mening, og kan skrive en ‘forklaring’, og om ikke andet, så er det da helt okay, at du lige giver en direkte reprimande. Jeg har ikke læst den pågældende kommentar, så jeg kan selvfølgelig ikke udtale mig om, om denne har kunne misforstås.
  Jeg har mødt dig for et års tid siden, på en café i KBH, og du var præcis lige så sød, smilende og venlig som det jo lyser ud af din blog at du er. Det synes jeg da lige at du skulle vide, når nu har haft sådan en dum oplevelse.
  Virtuelt kram herfra 🙂

  1. Tusind tak. Jeg har valgt ikke at svare vedkommende. Desværre kunne beskeden ikke misforståes, så jeg har valgt blot at vende den anden kind til. Det er simpelthen for dumt! Og igen, tak for din kommentar. Det er jeg bare rigtigt glad for at høre!
   Kh Annemette

 3. Hvor er det tossede…Men det er endnu en af grundene til at jeg personligt sjældent kommentere noget på nettet, for det kan så hurtigt blive misforstået.
  Men jeg har på fornemmelsen at du Annemette er et elskeligt menneske og at der heldigvis skal mere til at få dig ned med nakken.
  Desværre findes der bare folk derude som kun har en ting for, og det er at sårer andre.
  Håber Du får en fantastisk dag, jeg vil i hvertfald se frem til dit næste indlæg om din hverdag, børn, lækre kager og alt derimellem.
  Knus Maja

 4. Hvor er det tossede…Men det er endnu en af grundene til at jeg personligt sjældent kommentere noget på nettet, for det kan så hurtigt blive misforstået.
  Men jeg har på fornemmelsen at du Annemette er et elskeligt menneske og at der heldigvis skal mere til at få dig ned med nakken.
  Desværre findes der bare folk derude som kun har en ting for, og det er at sårer andre.
  Håber Du får en fantastisk dag, jeg vil i hvertfald se frem til dit næste indlæg om din hverdag, børn, lækre kager og alt derimellem.
  Knus Maja

 5. Hej Annemette,
  Nu ved jeg slet ikke, hvad personen har kommenteret på eller har skrevet, men never mind – du har nemlig ret, i at man skal skrive pænt uanset om man er enige eller ej.
  Jeg har virkelig aldrig, som i ALDRIG forstået de mennekser, som klikker ind på en blog – blot for at skrive negative kommentarer. Det er fanme godt nok så nemt at sidde og være anonym, hjemme bag skærmen og rakke andre ned og komme med kedelig kommentarer. Og jeg tror (kan jo ikke vide det med sikkerhed) at det af og til er mennesker, som selv har et lidt kedeligt og ynkeligt liv – så kan de da aldrig bruge deres tid på at lade det gå ud over andre.
  Håber i hvert fald at du er kommet dig over det, fordi selv om det er nemt for mig at sige, så er det virkelig ikke værd at spilde sit krudt og tanker på sådan nogle fjolser. Lad det passere, hvis du kan og eller så ved du, at vi er mange som læser med her og tænker “fjols” hver gang der bliver skrevet noget upassende. Nogle gange er det bare det bedste at lade fjolset være, fordi de ønsker jo netop opmærksomhed, så forsøg at ignorere.
  Hav en rigtig dejlig dag Annemette – og nyd sommeren med dine skønne børn 🙂

  PS Næste gange du bliver rigtig sur eller ked af det, så gå i køkkenet og få brugt alle dine rester af peber, citronsyre, chili og andre “hæslige” ting og giv dig til at bage . . . forstil dig at du bager en kage til “fjolset”.

 6. Sikken fantastisk Donut opskrift. Mums.
  Vi har Tefal snack collektion. Hvilket jeg blot vendte på ryggen/låget, fyldte ringene, lukkede sammen og stille på plads. Ens gyldne på både over og underside. Hvilket de ikke blev ellers.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFKAGEBOGEN

#BRØDBOGEN

Hej. Hvor er det dejligt, at du har valgt at kigge forbi min blog. Jeg hedder Annemette Voss Fridthjof. Jeg er mor, hustru, datter og søster – og så elsker jeg virkelig kanelsnegle. Altså af hele mit hjerte. Jeg er oprindeligt uddannet på Kunstakademiets Arkitektskole, men efter jeg vandt Den store bagedyst 2013 tog mit liv en drejning. I dag arbejder jeg som blogger, kogebogsforfatter og foredragsholder – ja, jeg har endda været tv-vært i et par år, og er i dag også fast kagedame i køkkenet på Go’morgen Danmark. 
 
Jeg er super åben, kærlig og følsom. En slags struktureret æstetiker, der er ret ligeglad med nullermænd i hjørnerne. Jeg er virkelig kreativ. Stenbuk. Sjov, synes jeg selv. Og så er jeg vel det man kalder en forholdsvis god taber men en rigtig dårlig vinder…eller noget i den dur. Det værste jeg ved er illoyalitet og tørbagte kager. Og nårh ja, jeg siger min mening.
 
Mine tre børn er drenge, og min mand hedder Micky. Det synes drengene er ret fedt, fordi det lyder som Mickey Mouse. Micky arbejder med noget, jeg ikke helt forstår. Men det er noget med salg og apps – og noget med at være ret klog. Han er alt det jeg ikke er. Alt det jeg ikke kan leve med. Og alt det jeg ikke kan leve uden. Og så er han den vildeste sucker for tech-udstyr. Micky er også far til min yngste søn. 
 
Jeg er glad. Ikke altid, ikke hele tiden, men hver dag.  

Webshop