Jeg kender rigtigt mange, der har problemer med tærtedej. Både den søde og salte af slagen. Derfor har jeg udviklet en opskrift på en mørdej med vanilje (den er opstået over de sidste par år på baggrund af erfaringer og mange forsøg)…så i denne omgang er det altså den søde udgave vi kaster os ud i 🙂
Nu behøver du ikke længere være bange for om dejen smuldrer for dig, om den er smidig nok, om den vil lave flotte skarpe kanter og om den i det hele taget smager godt. For med denne opskrift og vejledende video kan du ikke gå galt i byen.
Se med her…
Og husk, at (minium) hver torsdag er der nye videos på min YouTube kanal…
12 reaktioner
Hej Annemette.
Normalt er jeg slet ikke vild med hverken kagetutorials eller generelt kageprogrammer.
Jeg er præget af mit arbejde i bageri og synes sjældent det bliver gjort godt.
Men.. Du gør det faktisk godt i denne video! Du fortæller de små fejl og tricks. Og så spoler du ikke i videoen. Så thumps up herfra?
TUSIND TAK! Det er jeg godt nok glad for at høre:) You just made my day! Knus herfra…
Jeg er en af dem der aldrig har haft rigtig held med en mørdej, men nu tør jeg godt give den et skud mere! Rigtig god video, der formår at være både informativ og hyggelig, uden at være “for meget”, en balance jeg ellers synes mange lidt kæmper med på Youtube :-). Jeg ser frem til flere videoer fra dig!
Tusind tak;) Det vil jeg huske… Knus
Hej Anne Mette
På din “gamle” hjemmesie har du også en opskrift på mørdej: https://annemettevoss.dk/moerdej/
Hvilken af de to synes du er bedst hvis man skal bage en klassisk jordbærtærte? Tak 🙂
Jeg synes denne er den bedste. Den er den sidst nye, og derfor har jeg udviklet lidt mere på den… Knus
Hej Annemette.
Nu har jeg prøvet at lave din tærtedej til din broccolitærte og mørdej til chokolademazarin med kirsebær fra jeres kagemagi. Og den driller simpelthen. Den revner, selvom jeg synes den er smidig? Får jeg rørt for meget/ for lidt eller hvad tænker du?
Mange tak. ?
Mvh. Rikke.
Og glemte lige: synes den rulles fint ud, men revner når jeg bevæger den og løfter den. ?
Noget tyder på, at du måske har lidt for meget mel på bordpladen, når du ruller ud – eller at dejen simpelthen er FOR kold. Prøv at holde igen med melet! Og så rul din dej op på kagerullen, når den skal flyttes;) jeg håber det var svar nok?! Knus og god Bagelyst!
PS: tjek min youtube video om mørdej for gode tips!
Tak for svar. ? Må prøve igen. Men synes den driller inden den overhovedet kommer på køl. Men jeg må se videoen igen igen igen. ?? og øve. Knus.
Hej Annemette, tror du at man kan fryse mørdejen ned? Mange hilsner fra Christina
Kan man sagtens 😉