På med glimmerjakken og se at komme afsted…

Reklame for Bevæg dig for livet

Mangler du en undskyldning (eller en god grund) til at komme op af stolen? Og har du i øvrigt tænkt over for nylig, hvor sjovt det faktisk kan være at gå en tur?

Vi ved det allesammen godt, ik?

Man skal bevæge sig. Det er sundt på alle mulige måder og det giver en stram numse og flotte bimser. Right? Men hvorfor i al verden er det så lige, at vi danskere, desværre, har tendens til ikke at bevæge os nok? Det spørgsmål kan jeg ikke give et reelt eller særlig kvalificeret svar på, men jeg kan da prøve at komme med det lidt mere humoristiske bud: Fordi folk har glemt hvor sjovt og forløsende det er at gå. Og husk lige, at en gåtur ER motion. Så der er ingen grund til at slå sig selv i hovedet med forventninger om lange træningsforløb og perlende sved på panden.

Baggrundsinfo: 600.000 flere danskere skal dyrke idræt i 2025. Det er ét af målene for den største partnerskabsaftale i dansk idræts historie – en aftale der går under navnet ’Bevæg dig for Livet’. Aftalen har det mål at sætte Danmark i bevægelse. Fra 2015 og frem til 2021 vil der i alt være investeret 194 millioner kroner i projektet af Nordea-fonden, TrygFonden, DIF og DGI. Det er sejt, synes jeg, og en utrolig vigtig sag, som jeg hellere end gerne vil sætte fokus på.

Min opgave er at få jer dejlige damer i bevægelse. (Undskyld mænd, men jeg antager at det primært at kvinder, der læser med).

Så glem alt om hvorfor du skal motionere. Det er simpelthen så kedeligt at tænke på, og det ved vi allerede godt. Flyt fokus og find derimod ud af hvordan du kan få bitte små ændringer ind i hverdagen, der gør, at du sammen med resten af Danmark løfter niveauet og sætter skub i bevægelsen. Og lige præcis dét vil jeg hjælpe dig med, – at finde gode og måske sjove årsager til at komme ud at gå.

bevaeg-dig-for-livet-annemette-voss-24

Ingen sure pligter!

Det her med at bevæge os er vigtigt. Det ved vi. Og vi ved også, at “bare” en gåtur kan være mere end nok, hvis det handler om at få lidt ekstra bevægelse ind i hverdagen. Og hvis vi skal blive bedre til at gå, så skal vi måske lige minde os selv om, at en gåtur ikke er en sur pligt, men derimod alletiders gode måde at opnå nogle sjove og absolut livskvalitetsgivende mål i hverdagen.

Så her er mine friske, sjove og gode bud på, hvad du kan bruge en rask gåtur til:

At kaste om dig med glimmer og glamour!
Hvorfor ikke lige udnytte muligheden og så se at få luftet den fineste kjole du har i skabet eller det mest farverige sæt glimmertøj du har – det sæt som kun sjældent ser dagens lys… Du véd, den der glimmerkjole eller den blomstrede maxidress du købte til overpris, men som du føler dig lidt usikker ved at tage på. Eller den hot-pink skjorte, du købte i et modigt øjeblik, som dog stadig hænger i skabet med prismærket på. Bare glem alt om, hvad fremmede folk på gaden tænker. Gør det. Luft dit outfit på din tur i Netto eller på din gåtur med hunden. Og rock the shit out of it. (Og hey, hvis du er sådan én, som mig, der har mange farverige kjoler i skabet – så går du da bare i morgen, og dagen efter, og dagen derefter – alt fint tøj fortjener at blive luftet!)

bevaeg-dig-for-livet-annemette-voss-2

Drop make-up-sex, gå en tur i stedet! (eller…)
Come on, girls. En gåtur er en genial måde at få renset luften efter et skænderi med din mand. Det dér make-up-sex er highly overrated…hah! En gåtur er meget bedre, for vi véd jo godt, at man ovenpå sådan et skænderi har brug for at så snakket tingene igennem, og det er – lets face it – ikke velovervejede ord og dybsindige formuleringer vi udveksler flest af under sex, vel? Eller måske en kombi ville fungere? Først det ene, og så det andet. Man kan jo reelt godt få både i pose og sæk i den sammenhæng. Spøg til side – husk det, midt i kampens hede. En gåtur giver luft til både hjernen, hjertet og hinanden.

Micky og jeg går faktisk ofte ture. Også når bølgerne ikke har gået højt. Bare for at hygge os og være sammen. Man snakker meget bedre om løst og fast, både det vigtige og det mere ligegyldige, når man går. Og så er det i øvrigt også alletiders mulighed for at vise verden hvor fantastisk en mand, jeg har. 😉

bevaeg-dig-for-livet-annemette-voss-5

bevaeg-dig-for-livet-annemette-voss-7

At feste totalt igennem!
I kender det godt – den dér…“skaaaaaat, er det dig eller mig, der kører hjem i aften?” Fordi når weekenden kommer, og vi skal ud og fyre den af og tage for os af Aperol Spritz og god rødvin med venner og andet godtfolk, så gider man jo ikke være den, der skal holde sig pinligt ædru – vel? Eller er det bare mig? Jeg stemmer for, at man går hjem. LAd bilen stå simpelthen. Og spar de penge du ellers ville have brugt på en taxa.
Af selv samme grund fik jeg faktisk overtalt Micky til netop det i weekenden, da vi var til fest – vi gik. Både derhen og hjem. Og turen var alligevel 3-4 km. hver vej. Men tænk engang, det lykkedes, – og vi endte med begge to at feste og have det sjovt. Med hinanden. Helt uden at skulle tænke på bil eller taxa.

bevaeg-dig-for-livet-annemette-voss-4

Få kvalitetstid med dine børn – hver dag!
Har du egentlig tænkt over hvor ofte, du har fokus på dine børn. Sådan helt uforstyrret fokus? Uden telefoner eller andet, der trækker. Det er sjældent, at jeg i hverdagen har tid og overskud til at være sådan 100% nærværende, og derfor ændrede jeg noget her i foråret, da vi flyttede tættere på mine børns skole. Hver eneste dag – med mindre noget kommer i vejen – følger jeg enten mine to ældste børn i skole eller triller afsted med Luca i barnevognen for at aflevre ham i institution. Jeg går frem og tilbage uden andet fokus end tid og nærvær med mine børn. Det er så hyggeligt og det er små fine samtaler vi får på de 5-10 minuter dne gåtur tager. Men det er det hele værd, og jeg får bevægelse i kroppen fra morgenstunden og luft til hjernen.

bevaeg-dig-for-livet-annemette-voss-9

bevaeg-dig-for-livet-annemette-voss-28

bevaeg-dig-for-livet-annemette-voss-15

bevaeg-dig-for-livet-annemette-voss-31

Århhh, er det bare mig, der synes at de billeder her af Luca er helt vildt bedårende… Jeg bliver helt blød i knæene. Lille pus, altså!

Det er underordnet hvor langt du går…

Men I kan jo nok se det. Der er ingen vej udenom. Der er lutter gode grunde til at komme op af stolen og få gang i det dertil indrettede bentøj. Ud at gå. Nu. Stop med at læs mere (ej, læs lige færdig)…men bare gå. Det betyder ikke så meget om det er 100 meter eller 10 km. Det vigtigste er, at du hver eneste dag tager ansvar for, at DU får den lille smule mere motion ind i hverdagen gennem de her små gåture.

Så husk det. Du skal fremover bevæge dig mere:

Hver gang du har haft et skænderi med manden: få noget frisk luft og en gåtur!
Eller faktisk bare hver gang du gerne vil have en god snak med din udkårne…
Hver gang du skal op på 1., 2. 3. eller 4. sal: tag trappen (alt over 4. sal, der er det ok med elevator – jeg har selv boet på femte!).
Hver gang du køber en ny fin kjole eller noget andet fint tøj: Ud og luft det. Gå en tur i det, så er det “gået til” som var det et par nye sko.
Hver gang du skal til fest, og festen ligger inde for en radius af 4-5 kilometer: Gå. Fyr den af. Fest i gennem. Og gå hjem igen.
Hver morgen, når ungerne skal i skole: Gå derhen til skolen sammen med dem. Træk vejret dybt og nyd at dagen starter sammen med dine børn.
Og ellers bare hver gang du kan øjne en lille mulighed for at få gang i benene. Du vil blive gladere af det, og helt uden at mærke den store forskel vil du få mere motion ind i din hverdag.

Find mere god inspiration til dine gåture på www.bevægdigforlivet.dk

God gåtur!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN

Hej. Hvor er det dejligt, at du har valgt at kigge forbi min blog. Jeg hedder Annemette Voss Fridthjof. Jeg er mor, hustru, datter og søster – og så elsker jeg virkelig kanelsnegle. Altså af hele mit hjerte. Jeg er oprindeligt uddannet på Kunstakademiets Arkitektskole, men efter jeg vandt Den store bagedyst 2013 tog mit liv en drejning. I dag arbejder jeg som blogger, kogebogsforfatter og foredragsholder – ja, jeg har endda været tv-vært i et par år, og er i dag også fast kagedame i køkkenet på Go’morgen Danmark. 
 
Jeg er super åben, kærlig og følsom. En slags struktureret æstetiker, der er ret ligeglad med nullermænd i hjørnerne. Jeg er virkelig kreativ. Stenbuk. Sjov, synes jeg selv. Og så er jeg vel det man kalder en forholdsvis god taber men en rigtig dårlig vinder…eller noget i den dur. Det værste jeg ved er illoyalitet og tørbagte kager. Og nårh ja, jeg siger min mening.
 
Mine tre børn er drenge, og min mand hedder Micky. Det synes drengene er ret fedt, fordi det lyder som Mickey Mouse. Micky arbejder med noget, jeg ikke helt forstår. Men det er noget med salg og apps – og noget med at være ret klog. Han er alt det jeg ikke er. Alt det jeg ikke kan leve med. Og alt det jeg ikke kan leve uden. Og så er han den vildeste sucker for tech-udstyr. Micky er også far til min yngste søn. 
 
Jeg er glad. Ikke altid, ikke hele tiden, men hver dag.  

Kom med på mit nyhedsbrev

Webshop