Privatfoto: Annemette Voss

Koldhævede Solsikkeboller med Ølandshvede

10 stk.
Sværhedsgrad: let
Arbejdstid: 15 min.
Hævetid: 8-10 timer
Bagetid: 15 min.

Gærdej
10 g gær
6 dl koldt vand
1 dl A38
2 dl solsikkekerner
1 spsk blomsterhonning
300 g ølandshvedemel
15 g havsalt
500 g økologisk hvedemel
+ 1 håndfuld solsikkekerner til at drysse med

Bland det hele rigtig godt sammen i ovenstående rækkefølge – dejen skal kun røres ikke æltes – og stil den i køleskabet i ca. 10 timer, tildækket med et fugtigt viskestykke. Drys bordpladen med lidt mel og vælt dejen ud herpå. Skær derefter bollerne ud, placer dem på et stykke bagepapir. Pensl med lidt vand og drys med solsikkekerner.

Varm ovnen op til den er brandvarm (250 grader) og lad bagepladerne være i ovnen, så de også er varme. Træk forsigtigt bagepapiret med bollerne over på den brandvarme plade og bag dem i ca. 15 min. til de er gyldne og sprøde og lyder hule når du banker let under bunden.