Om mig

_F3A9339

Velkommen til…

Her på bloggen skriver jeg om alt det, der optager mig i livet. Naturligvis krydret med en tilpas mængde kagecreme og glimmerstøv… Det vil altså sige kager & mad, kærlighed & sorger, samvær & fravær, børn & familie, fiktion & fakta, sundhed & velvære, æstetsik & design, bøger & blade og meget meget mere; – om det så bliver sat ind i en sød, kærlig eller historisk kontekst, så håber jeg, du vil føle dig underholdt, og at det giver stof til eftertanke.

God læselyst!

Min historie

Som 6-årig blev jeg ramt! Jeg stod ved siden af min farmor i hendes køkken i Svendborg og så hende fylde remonce i en kringle. Jeg husker hvordan jeg iagttog hende som hun strøede perlesukker og mandelsplitter præcist og nænsomt ud over hendes mesterværk. Duften bredte sig i hendes lille lejlighed, da kagen kom i ovnen; – sådan var det oftest hos min farmor. Imens kagen bagte sad vi og spillede kongekabale, som uden tvivl var hendes yndling tidsfordriv med os børnebørn. Kabaler var hun faktisk rigtigt god til; ligeså god som hun var til at bage!

Dybt i mit hjerte bor en skabertrang. En trang til at formgive, farvelægge, opbygge, og udtænke ting. Jeg elsker processen fra idé til virkelighed, specielt når det ender med et fysisk objekt man kan se og føle på. Og tilmed smage! Derfor er kagekunsten fantastisk. Det er så tæt på “immediate satisfaction” som det næsten kan komme… – at gå til røreskålen og piskeriset, og et par timer senere står der et lille velduftende stykke magi på kagefadet.

Min medvirken i “Den Store Bagedyst 2013″ var for mig en milepæl. Dér gik det op for mig, at jeg faktisk godt kan det dér med at bage. Det var jeg da vist nok rigtigt god til. Det er jo en erkendelse i sig selv at nå til det punkt, hvor man indser, hvad man er god til her i livet. Og “kager” er altså en af de ting, for mit vedkommende. Den viden vil jeg gerne dele ud af. Mit mål er, at få så mange entutiastiske kagebagere som muligt til at kaste sig ud i nye bageeventyr og kagekonstruktioner, blot fordi de har lyst. Min opfordring er, at man skal hoppe ud i det med begge ben, åbne arme og en vilje om, at det nok skal lykkes – for hvis det ikke gør, hvad er så det værste der kan ske; – en sammenfaldet kage, et overtræk der ikke vil sidde pænt, en skildt creme…det er vel ikke så slemt, vel?

Min blog handler blandt andet om at give min bageevne videre, således at også DU kan komme helskindet igennem dit kageeventyr, og ende ud med de bedste kort på hånden, når der skal serveres, imponeres og nydes.

Jeg er lykkelig over at have haft et par bedstemødre, der har lært mig at bage.
Jeg ønsker dig rigtig god bagelyst.

De hjerteligste hilsener,
Annemette

 

Hvis du vil følge med…

Min instagram er små glimt af min verden. Her deler jeg masser af fotos af kager, fotos fra min hverdag på jobbet og fotos fra mit private liv. Det en helt klart det medie, der kommer “tættest på” sammen med bloggen, hvis man kan sige det sådan.

På YouTube finder du både min egen kanal “Annemette Voss” samt min kanal “Kagemagi“, som er baggrunden for et samarbejde mellem Ditte Julie Jensen og jeg selv. Begge kanaler byder på videos fyldt med gode tips og trick samt lækre opskrifter og flotte kager. Min egen kanal er primært baseret på nogle lidt mere hverdagsagtige opskrifter, hvorimod Kagemagi er en kanal, hvor vi giver den fuld gas og skaber magi ud af hverdagens ingredienser.

På min Facebook linker jeg stort set til alt, som der foregår på alle de øvrige medier. Dvs. at facebook er et glimrende sted at følge med, hvis du både vil have opskrifter, blogposts og YouTube videos i ét. Jeg lægger jævnligt konkurrencer op, hvor du kan vinde alverdens gode ting og sager.