Pressebillede Annemette Voss1603

Velkommen til…

Her på bloggen skriver jeg om alt det, der optager mig i livet. Naturligvis krydret med en tilpas mængde kagecreme og glimmerstøv… Det vil altså sige kager & mad, kærlighed & sorger, samvær & fravær, børn & familie, fiktion & fakta, sundhed & velvære, æstetsik & design, bøger & blade og meget meget mere; – om det så bliver sat ind i en sød, kærlig eller historisk kontekst, så håber jeg, du vil føle dig underholdt, og at det giver stof til eftertanke.

God læselyst!

Pressebillede Annemette Voss1844-1

Sådan gik det til med kagerne…

Som 6-årig blev jeg ramt! Jeg stod ved siden af min farmor i hendes køkken i Svendborg og så hende fylde remonce i en kringle. Jeg husker hvordan jeg iagttog hende som hun strøede perlesukker og mandelsplitter præcist og nænsomt ud over hendes mesterværk. Duften bredte sig i hendes lille lejlighed, da kagen kom i ovnen; – sådan var det oftest hos min farmor. Imens kagen bagte sad vi og spillede kongekabale, som uden tvivl var hendes yndlings tidsfordriv med os børnebørn. Kabaler var hun faktisk rigtigt god til; ligeså god som hun var til at bage!

Dybt i mit hjerte bor en skabertrang. En trang til at formgive, farvelægge, opbygge, og udtænke ting. Jeg elsker processen fra idé til virkelighed, specielt når det ender med et fysisk objekt man kan se og føle på. Og tilmed smage! Derfor er kagekunsten fantastisk. Det er så tæt på “immediate satisfaction” som det næsten kan komme… – at gå til røreskålen og piskeriset, og et par timer senere står der et lille velduftende stykke magi på kagefadet.

Min medvirken i “Den Store Bagedyst 2013″ var for mig en milepæl. Dér gik det op for mig, at jeg faktisk godt kan det dér med at bage. Det var jeg da vist nok rigtigt god til. Det er jo en erkendelse i sig selv at nå til det punkt, hvor man indser, hvad man er god til her i livet. Og kager er altså en af de ting, for mit vedkommende. Den viden vil jeg gerne dele ud af. Mit mål er, at få så mange entutiastiske kagebagere som muligt til at kaste sig ud i nye bageeventyr og kagekonstruktioner, blot fordi de har lyst. Min opfordring er, at man skal hoppe ud i det med begge ben, åbne arme og en vilje om, at det nok skal lykkes – for hvis det ikke gør, hvad er så det værste der kan ske; – en sammenfaldet kage, et overtræk der ikke vil sidde pænt, en skildt creme…det er vel ikke så slemt, vel?

Min blog handler blandt andet om at give min bageevne videre, således at også DU kan komme helskindet igennem dit kageeventyr, og ende ud med de bedste kort på hånden, når der skal serveres, imponeres og nydes.

Jeg er lykkelig over at have haft et par bedstemødre, der har lært mig at bage.
Jeg ønsker dig rigtig god bagelyst.

Pressebillede Annemette Voss2067 kopi

Mit liv blev vendt på hovedet og nu sidder jeg her…

Da jeg vandt bagedysten blev mit liv vendt på hovedet. Personlige omstændigheder gjorde, at jeg ikke havde lyst at vende tilbage til mit liv som arkitekt. Jeg ville noget nyt og jeg skabte min virksomhed i mit eget navn. Siden da har jeg tjent mine penge selv. Jeg har sagt ja til ufatteligt mange mere eller mindre spændende jobs, og med tiden er jeg blevet så priviligeret, at jeg nu også kan tillade mig at sige nej tak ind i mellem. Mit valg om at springe ud i en selvstændig karriere har ført et væld af fantastiske muligheder med sig – blandt andet dette virke, som fuldtidsblogger. Jeg besluttede for et par år siden, at mit fokus her å bloggen skulle være på livsstil og kvindeliv og lidt mindre på kagerne. Jeg elsker at bage, og gør det stadig mange gange om ugen – men kagerne er ikke det eneste ben som min forretning hviler på. Min forretning består lige dele af et liv som opskriftsudvikler/forfatter, livsstilsblogger og som Tv-vært på Tv2.

Jeg har altid gerne ville formidle. Dele ud. Give videre. Når folk spurgte mig, hvad jeg ville være, når jeg blev stor, så tænkte jeg altid inde i mit hovede, at jeg ville dele ud af min viden. Det var dét jeg ville. Men det var svært at sætte ord på. Min drøm om at formidle er gået i opfyldelse. Jeg har verdens mest fantastiske job her på bloggen og en frihed, som ingen skal tage fra mig. Det er en gave, som jeg er super taknemmelig for.

Jeg håber I vil læse med.

Pressebillede Annemette Voss1068

Hvis du vil følge med…

Min instagram er små glimt af min verden. Her deler jeg masser af fotos af kager, fotos fra min hverdag på jobbet og fotos fra mit private liv. Det en helt klart det medie, der kommer “tættest på” sammen med bloggen, hvis man kan sige det sådan.

På YouTube finder du både min egen kanal “Annemette Voss” samt min kanal “Kagemagi“, som er baggrunden for et samarbejde mellem Ditte Julie Jensen og jeg selv. Begge kanaler byder på videos fyldt med gode tips og trick samt lækre opskrifter og flotte kager. Min egen kanal er primært baseret på nogle lidt mere hverdagsagtige opskrifter, hvorimod Kagemagi er en kanal, hvor vi giver den fuld gas og skaber magi ud af hverdagens ingredienser.

På min Facebook linker jeg stort set til alt, som der foregår på alle de øvrige medier. Dvs. at facebook er et glimrende sted at følge med, hvis du både vil have opskrifter, blogposts og YouTube videos i ét.

 

Knus,

Annemette Voss

GemGem