Marcipanbrød med tranebær og hvid chokolade

Marcipanbrød med tranebær, lakrids og hvid chokolade

2 marcipanbrød x ca. 15 cm.
sværhedsgrad: let
arbejdtid: 30 min
køletid: 30 min

Marcipanbrød
100 g hvid chokolade
75 g piskefløde
40 g tørrede tranebær
200 g ren rå marcipan
20 g mandelflager
200 g lakrids marcipan

Pynt
200 g mørk chokolade
Sukkerpynt og evt. bladguld

Hak den hvide chokolade fint og kom den i en lille dyb skål. Varm fløden op til lige under kogepunktet og hæld den over chokoladen. Rør det sammen. Tilsæt finthakkede tørrede tranebær. Chokoladecremen må gerne være lidt grovkornet, så man kan smage de tørrede tranebær i små bidder. Stil cremen i køleskabet i 30 min. til den er mere fast.

Rul marcipanen tyndt ud i lidt flormelis til et rektangel på ca 30×20 cm. Fordel chokoladecremen i et tyndt lag ovenpå marcipanen. Lad ca. 2 cm være fri langs den ene af de lange kanter, så der er lidt marcipan fri, som hæfter rullen sammen, når den rulles. Drys med mandelflager. Rul lakridsmarcipanen tyndt ud i lidt flormelis til et rektangel på ca 30×15 cm. Placer lakridsmarcipanen ovenpå chokoladecremen og mandelflagerne, så den flugter med den ene lange kant, – modsat den kant, der holdes fri. Rul brødet tæt sammen på den lange led og dæk det til med husholdningsfilm. Læg det på køl i 30 min. Del brødet i to.

Hak 1/3 af chokoladen fint. Smelt de sidste 2/3 af den mørke chokolade ved medium varme over et vandbad til en temperatur på 48 grader. Hæld den smeltede chokolade over den hakkede og rør det sammen til al chokoladen er smeltet. Pensel chokoladen på de to kolde marcipanbrød, så de ligner træstammer. Dekorer med pynt efter eget valg.

Alterntivt kan du smøre op med tempereret hvid chokolade, som på billedet herunder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN