Foto: Sif Meincke, Kagekarma, Politikens Forlag, 2015

Foto: Sif Meincke, Kagekarma, Politikens Forlag, 2015

Let smørcreme til dekoration og opsmøring

200 g blødt smør
4-500 g flormelis
1 citron
frugtfarve eller pastafarve efter eget valg

Smagstilsætning
1 polynesisk vaniljestang, kornene.
20 g frysetørrede bær efter eget valg.

Tip A: Hvis du anvender en køkkenmaskine bruger du spartlen, hvis du bruger håndmikser skal du anvende piskeris til at røre cremen. Jeg synes det bedste resultat opnåes med en gummispartel på køkkenmaskine, f.eks. soft-beater fra OBH Nordica… men der er jo “mange veje til Rom”, ikke sandt:)

Tip B: Hvis cremen anvendes til opsmøring er det vigtigt at du holder lidt igen med flormelissen for at sikre dig, at cremen ikke bliver for “hård” – så kan den være svær at arbejde med. 

Fremgangsmåde
Pisk/rør smørret blødt og tilsæt flormelissen lidt efter lidt mens du hele tiden pisker/rører. Når cremen er ved at være hvid tilsættes lidt citronsaft efter smag – altså, smag gerne til – pisk/rør igen kraftigt til cremen er hvid og luftig. Del cremen i mindre mængder og tilsæt lidt pastafarve efter eget valg.

Smagstilsætning: Pisk/rør vaniljekorn med i cremen fra start, eller knus de frysetørrede bær ved at passere dem igennem en sigte. Vend dem i cremen til allersidst.

Fyld cremen i en sprøjtepose og vælg en tylle efter eget valg. Dekorer dine kage/kager smukt.