Krydret, kraftig trøffelkage på crunchy bund

Kagen er udviklet i forbindelse med et fotoshoot for Magasinet Lækkerier. Hver gang bladet udkommer har jeg mit eget lille afsnit med naturligt pynt. Til denne kage kan du i magasinet finde opskriften på de lækre og dekorative tørrede jordbær. Foto: Line Falck

Det her er sådan en rigtig tung, krydret, kraftig kage. Sådan én, der nærmest kalder på et stykke vaniljeis, eller som er bedst i bitte små stykker – til en kop meget sort kaffe.

Men god – virkelig god – det er den! Køb magasinet her.

Den er crunchy, cremet og fløjlsblød på én gang. God fornøjelse.

Krydret, kraftig chokoladekage på crunchy bund

10 pers.
sværhedsgrad: let
arbejdstid: 35 min

Knasende bund
55 g smør
80 g god mørk chokolade
100 g digestive kiks
35 g special K (morgenmadsprodukt)
1/2 tsk kanel

Knasende bund: Smelt smør og chokolade i en tykbundet gryde ved lav varme. Knus kiksene og Special K og rør det i chokoladesmørret sammen med kanel. Fordel massen i en lille bagering med en diameter på ca 20 cm (beklædt med bagepapir på bunden og kageplast langs kanten). Glat overfladen og sæt på køl til massen er fast.

Trøffelmasse
150 g god mørk chokolade, gerne med høj kakaoprocent
50 g god mælkechokolade
2,5 dl piskefløde
50 g blødt smør
et nip havsalt
1/2 tsk kanel

Trøffelmasse: Hak chokoladen og kom den i en dyb skål. Varm fløden op til lige under kogepunktet og hæld den over chokoladen. Lad det stå i et par minutter og rør det sammen til en blank masse. Rør det bløde smør i og tilsæt salt og kanel. Fordel trøffelmassen ovenpå den crunchy bund og sæt på køl til massen har sat sig helt.

Befri kagen fra form og kageplast. Skær i små elegante skiver. Dekorer med et drys kanel, tørrede bær, chokoladeperler eller lign. Server med is.

Velbekomme.

Skærmbillede 2017-06-02 kl. 21.20.14

3 reaktioner

  1. Hvis en mini-ovn kun kan gå ned til 100 grader, kan man så stadig tørre jordbærrene? Måske i mindre tid?

  2. Den ser meget lækker ud. Vil trøffelmassen stadig stivne ordentligt hvis der bruges en højere mængde lys chokolade og mindre af den mørke (evt halv/ halv)? Er nemlig ikke den helt store mørke chokolade fan 🙂

    1. Tja, altså du kan mindske mængden af fløde lidt og tilsætte en smule mere smør. På den måde sikrer du dig at den stivner.

      Knus
      Annemette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN