Kanelsnegle

skaermbillede-2016-11-30-kl-15-21-20

Kanelsnegle – min favorit

18 stk. kanelsnegle
Sværhedsgrad: let
Arbejdstid: 30 min
Hævetid: 2 x 30 min
Bagetid: 10-15 min

Tip: Mine absolut favorit kanelsnegle. Der er ingen grænser for hvor mange man kan spise, når de lige er kommet ud af ovnen, stadig lune. Kanelsneglene egner sig godt til at fryse ned, når de er friskbagte. Så kan de herefter optøs og lige varmes et par minutter i ovnen, pyntes med glasur og serveres.

Gærdej
2 dl mælk
50 g gær
100 g blødt smør
2 æg
1 tsk stødt ingefær
1 tsk kardemomme
½ tsk salt
50 g sukker
500 g hvedemel, ca.
Ekstra hvedemel til æltning og udrulning

Remonce
150 g blødt smør
100 g brun farin
2 spsk kanel
1 spsk friskrevet ingefær

I øvrigt
1 æg, sammenpisket til pensling
1 pasteuriseret æggehvide
100 g flormelis

Lun mælken og rør gæren ud heri. Tilsæt halvdelen af melet og rør det sammen. De øvrige ingredienser kommes i dejen og den æltes godt sammen enten med håndkraft eller ved medium hastighed i køkkenmaskine i ca 10 min. til dejen slipper skålen. Dejen skal være blød, fedtet, smidig og blank – den skal kun lige slippe håndfladerne. Dejen må under ingen omstændigheder blive hård og tør, så bliver resultatet ikke nær så godt.

Stil dejen til hævning et lunt sted i 30 min. Lav i mellemtiden remoncen.

Pisk det bløde smør let og luftigt med farin og kanel. Rør fint revet ingefær i blandingen.

Rul dejen til dine kanelsnegle ud i et rektangel af ca 30×45 cm og fordel remoncen herpå med en paletkniv. Kom helt ud til kanten. Rul dejen tæt sammen på den lange led som en roulade og skær den ud i 18 lige store stykker. Når de placeres på bagepladen foldes den yderste “snip” dej lige ind under sneglen, så sneglene ikke folder sig op når de bages. Lad dem efterhæve i 30 min under et fugtigt klæde.

Pensl dine kanelsnegle med sammenpisket æg og bag dem ved 200 grader i ca 10-15 min til de er gyldne.

Pisk æggehviden luftig og tilsæt flormelis lidt efter lidt. Pisk til konsistensen er sej, blank og ensartet. Dekorer de afkølede kanelsnegle med glasur inden servering.

  • Pia Nielsen
    1. april 2015 kl. 17:13

    Hej Anette.
    Ingefær har jeg aldrig støt på før i kanelsnegle, men det skal helt bestemt prøves, jeg elsker bare ingefær.

    • annemette
      9. april 2015 kl. 10:14

      Det giver en super lækker “varme” i sneglene. Glæd dig!

  • KÆRLIGHED OG KANELSNEGLE | Maries Blog
    20. april 2015 kl. 11:07

    […] Hvis I nu skulle sidde med en lyst til lige netop disse kanelsnegle, kan opskriften findes lige her. […]

  • Karl
    14. august 2015 kl. 10:38

    Hej,
    Kanelsneglene er de bedst smagende jeg (65+) har prøvet. Anbefales at lave. Tager mere end en time at producere. Men så er de bare gode.

    • annemette
      14. august 2015 kl. 10:50

      Kære Karl – TUSIND TAK for den søde besked. Dét er jeg rigtigt glad for at høre! Jeg synes også selv, at de er ret gode…:) KH AM

  • Line
    8. september 2015 kl. 19:13

    Ej ej ej hvor ER de bare fantastiske!!! Klart de bedste jeg nogensinde har lavet.. TAK fordi du har delt opskriften:)

  • Lisbeth Hansen
    22. september 2015 kl. 6:57

    Hej Anne Mette!
    Kan man fryse dem rå og så evt tilsætte mindre gær?
    Mvh Lisbeth Hansen

    • annemette
      22. september 2015 kl. 16:12

      Jeg har ikke selv prøvet det. Jeg plejer at bage dem – lyse – så komme dem i fryseren. Når jeg skal bruge dem, tager jeg dem ud og lader dem tø op – og så afbager jeg dem lige inde servering ved 200 grader i 3-4 min.

  • Line
    4. oktober 2015 kl. 3:31

    Hvordan holder du så godt på både formen og fyldet??

    • annemette
      4. oktober 2015 kl. 12:52

      Jeg sørger for at rulle stramt. Og sørger for at lade dejen hæve nok anden gang (gerne 30 min) – og med den rette mængde fyld – som her – så bliver det inde i sneglene og flyder ikke ud… Altså – lad være med at lave dobbeltportion af fyld, det er bare spild. Og, så anvend ALTID ægte smør…såsom Lurpak.

      Kh
      Annemette