Fastelavnsboller

Klassiske fastelavnsboller med kagecreme og chokoladeglasur.

“Jeg bager fastelavnsboller til fastelavn – og på alle andre tider af året. Det er da en af de bedste opfindelser, hvis du spørger mig – kombinationen af kagecreme, boller og chokolade på toppen. Mums, siger jeg bare!” 

Se min lille how-to video fra min YouTube kanal:

Fastelavnsboller med kagecreme og chokoladeglasur

20 stk
sværhedsgrad: let
arbejdstid: 40 min
afkøling: 30 min
bagetid: 12-15 min

Dej til fastelavnsboller
100 g smør
50 g gær
2 dl håndvarmt vand
2 æg, str M.
500 g hvedemel
1 tsk fint bordsalt
2 spsk lyst rørsukker
+ 1 æg til pensling

Kagecreme til fyld

40 g maizena majsstivelse
4 dl sødmælk
4 æggeblommer
4 spsk lyst rørsukker, med top (ca. 80 g)
korn fra 1 vaniljestang (eller 1 tsk vaniljesukker)
et nip salt

Chokoladeglasur til fastelavnboller
50 g god mørk chokolade
2 spsk kakao
200 g flormelis
4 spsk mælk
evt. små marcipan eller fondant blomster.

Sådan laver du dejen:Smelt smørret og lad det svale. Rør gæren ud i det håndvarme vand. Tilsæt de to æg. Bland hvedemel, salt og rørsukker og tilsæt det til gærblandingen skiftevis med smørret. Ælt dejen godt igennem ved håndkraft eller i ca. 7-10 min ved medium hastighed på en røremaskine med dejkrog. Dæk dejen til med et fugtigt viskestykke og sæt den til hævning et lunt sted i ca. 40 min. til den er dobbelt størrelse. Lav i mellemtiden kagecremen.

Sådan laver du kagecremen:Rør maizenaen ud i en lille smule af mælken. Pisk derefter alle ingredienserne sammen i en tykbundet gryde og varm cremen op ved medium-høj varme under konstant piskning for at undgå at cremen brænder på. Når cremen tykner og begynder at slå tydelige bobler koges den igennem ved medium yderligere 1 minuts tid og tages dernæst af varmen. Hæld cremen ud på en flad tallerken og dæk overfladen til med et stykke husholdningsfilm. Lad cremen køle helt af inden den skal anvendes som fyld i fastelavnsbollerne. Når cremen er kold kan du med fordel piske den lind inden den fyldes i bollerne – det giver et ekstra godt resultat.

Rul dejen ud ilidt mel til en størrelse på ca. 50×40 cm. Skær 20 kvadrater á 10×10 cm og afsæt en spsk. kagecreme på midten af hvert kvadrat. Fold hjørnerne ind over midten og tryk dem godt sammen, så kagecremen lukkes inde i et hulrum. Forsigtigt trilles bollerne helt runde og placeres på en bageplade beklædt med bagepapir med samlingen nedad. Lad bollerne hæve yderligere 40 min. til dobbelt størrelse under et rent klæde. Pensl overfladen med lidt sammenpisket æg og bag fastelavnsbollerne midt i ovnen i ca. 12-15 min ved 200 grader varmluft til de er flotte og gyldne.

Sådan laver du chokoladeglasur:Hak chokoladen fint. Kom alle ingredienserne op i en lille tykbundet gryde og varm det op ved medium varme mens du rører. Når du har en tyk glasur er den klar til at komme på de afkølede fastelavnsboller. Pynt som du synes.

Opskriften er udviklet for Invita og indlægget er sponsoreret af Invita.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN