Donuts

Annemettes donuts

16 stk.
sværhedsgrad: let
arbejdstid: 1 time
hævetid: 8 timer
stegning: ca. 25 min.

Ingredienser
2,5 dl sødmælk
10 g gær
125 g smør
80 g sukker
2 æg
500 g hvedemel
et nip fint salt

Stegning
1 liter vegetabilsk olie til stegning

Glasering
100 g flormelis
1/2 tsk vanillesukker

dag 1: Lun mælken op og rør gæren ud heri. Smelt smørret og rør det i gærblandingen sammen med sukker og æg, – fortsæt med at røre til det er en helt ensartet masse. Kom det op i en røremaskine og tilsæt mel og salt lidt efter lidt mens maskinen kører på medium hastighed. Skrab siderne rene for mel et par gange. Lad dejen ælte på maskinen i ca. 10 min. Vend dejen i en smule smagsneutral olie i skålen og dæk den til med husholdningsfilm. Lad den stå i køleskabet natten over. (ca. 8 timer)

dag 2: Strø mel på en bordplade og vip dejen ud herpå. Rul den ud til en tykkelse på en centimeter. Udstik 16 donutringe på ca. 8 cm i diameter med et hul i midten på ca 3 cm. Brug enten glas eller udstikkere til formålet. Lad dine donuts hæve på bordbladen under et viskestykke i en god times tid.

Stegning: Fyld en mellemstor gryde med 1 liter vegetabilsk olie, der egner sig til friturestegning. Olien skal være rygende varm inden kagerne kan stages heri. Placer 2-3 donuts ad gangen i gryden og brug en hulske til at vende dem. Lad dem stege gyldenbrune i et par minutter og tag dem op og dryp dem af for overskydende fedstof på et stykke køkkenrulle. Fortsæt til alle kagerne er stegte.

Glasering: Bland alle ingredienserne og dyp nogle af de afkølede donuts i den tynde glasur. Det er kun den ene side af kagen som skal dyppes. Læg kagerne på en rist med den glaserede side opad til tørring.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN