Lagkage med koldskål og hindbær

lagkage-med-koldskaal-lidl-annemette-voss3

lagkage-med-koldskaal-lidl-annemette-voss6  

REKLAME for Lidl

Det blev lige pludselig sommer i maj i år. Det må man da sige. Wow for alle de solstråler – det er magisk, næsten! Og med solstrålerne kommer sommeren, som betyder koldskål og jordbær med fløde. Det er så lækkert og den bedste tid på året, synes jeg. Lidl fører naturligvis også deres egen Engvang økologisk “En bid af Danmark”-koldskål med vanilje og citronsaft, som jeg er så heldig at have en helt særlig aktie i denne sommer. I vil kunne se det, hvis I køber en karton koldskål fra Lidl – så står jeg dér på siden og smiler sødt til jer 🙂

Koldskålen smager præcis som koldskål skal – jeg véd at der findes delte meninger om lige præcis koldskål. Og ja ja, intet overgår den hjemmelavede version, – men det kan man jo ikke nå hver eneste dag, – så er det rart, at man bare kan købe en liter koldskål og smide på bordet til ungerne på nul komme fem.

Hvis det skal være ekstra lækkert – så prøv at lave en lagkage med koldskål. Det er noget het særligt lækkert! God fornøjelse.

Lagkage med koldskål… det er simpelthen så lækkert!

Smagen af sommer. Frisk, sød og syrlig. Mums.

12 pers.
sværhedsgrad: medium

Vaniljebunde
1 vaniljestang, kornene (eller 1,5 tsk vaniljesukker)
125 g hvidt sukker
6 æggeblommer
105 g hvedemel
1 tsk bagepulver
6 æggehvider
2 spsk hvidt sukker

Koldskålsmousse
5 blade husblas
1 vaniljestang, kornene (eller 1,5 tsk vaniljesukker)
30 g hvidt sukker
1/2 dl citronsaft
4 dl “En bid af Danmark” koldskål
4 dl piskefløde

I øvrigt
2 dl hindbærmarmelade
knuste kammerjunkere
en håndfuld friske hindbær
evt. et drys hindbærstøv

Sådan laver du min lagkage med koldskål og hindbær:

Vaniljebunde: Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas kornene sammen med en smule af sukkeret. Pisk vaniljesukker, resten af sukkeret og æggeblommerne længe til det er hvidt og luftigt. Bland hvedemel og bagepulver godt sammen og sigt det ned i æggesnapsen. Vend det nænsomt sammen. Pisk æggehviderne luftige og stive sammen med de 2 spsk sukker i en helt ren skål med et helt rent piskeris. Fold det i dejen ad tre omgange. Læg et stykke bagepapir i bunden af en springform (23-25 cm diameter), fordel dejen i formen og glat overfladen. Bag bunden i ca. 25-30 min. ved 180 grader varmluft. Den hæver meget op under bagningen, det er meningen. Læg et stykke rent bagepapir på en bagerist. Når du tager kagen ud af ovnen vendes den straks på hovedet ud på bagepapiret. Formen skal blive siddende på. Således køler den helt af, – på hovedet i formen.

Koldskålsmousse: Udblød husblas i rigeligt koldt vand. Mas kornene fra vaniljestangen sammen med sukkeret. Lun citronsaften op i en lille gryde sammen med vaniljesukkeret, tag gryden af varmen og opløs den udblødte, afdryppede husblas direkte heri. Rør lidt efter lidt koldskålen i den lune citronsaft. Pisk fløden til let flødeskum og vend det i koldskålen ad to omgange til du opnår en ensartet, tyktflydende koldskålsmousse.

Flæk nu den afkølede vaniljebund i to lige tykke bunde.

Samling af kagen: Rengør din springform (læg evt. et stykke kagepap i bunden, eller drys med et tyndt lag sukker) og placer en vaniljebund i formen, der er beklædt med kageplast langs kanten. Smør et par spiseskefulde hindbærmarmelade ud over bunden i et jævnt lag med lidt afstand til kanten. Hæld halvdelen af koldskålsmoussen ud over. Gentag med endnu en bund, hindbærmarmelade og til sidst koldskålsmousse. Bank kagen mod bordet et par gange, så den samler sig og luftbobler bankes op til overfladen. Sæt kagen på køl i mindst 3 timer til den har sat sig helt. Gerne natten over. Befri den dernæst fra form og kageplast ved at skære langs kanten med en lille skarp kniv og placer kagen på et fad. Dekorer smukt med knuste kammerjunkere, friske hindbær og evt. et drys hindbærstøv.

lagkage-med-koldskaal-lidl-annemette-voss1

lagkage-med-koldskaal-lidl-annemette-voss2

lagkage-med-koldskaal-lidl-annemette-voss5

lagkage-med-koldskaal-lidl-annemette-voss7

Hvis du er vild med Lagkage med koldskål og hindbær – mon ikke at du så også vil synes godt om min Hindbærlagkage med  mascarpone?

9 reaktioner

  1. Den ser så lækker ud!!
    Vil man kunne lave den med en enkelt bund og så mousse ovenpå? Eller bliver det for meget i forholdet mousse/bund? (giver det mening?)

  2. Jeg er ved at lave denne lagkage (bunden er i ovnen 😉). Jeg går op i kvalitet når jeg bager, bevares, og vanillestænger uden tvivl rigtig lækkert, men jeg vil altså lige rose dig for, at der i opskriften også står hvor meget vanillesukker der skal bruges. Nogle gange skal det bare være nemt og enkelt og lave en lagkage. TAK for det!!

  3. Jeg er ved at lave denne efter opskriften fra Lidl. Der står 5 blade husblas i opskriften fra Lidl men her skriver du 7 blade. Hvad er bedst? Jeg fik nu kun puttet 5 i, så er det spændende om den står 😫 krydser fingre 😊 og glæder mig til at smage den..

  4. Kan man godt smøre en alm lagkage med marcipan og mousse dagen før den skal bruges, og stille den i køleskabet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN