Køkken-Talk Show: Wienersnegle med hindbærremonce

Honningkage med vaniljesmørcreme

Foto: Stine Christiansen

Opskriften er fra min bog Julebag – Køb bogen her

Honningkage med vaniljesmørcreme og spejlblank chokoladeganache

Kagebunde
2 æg, str M/L
125 g brun farin
250 g fast blomsterhonning
1 dl vand
½ dl kold kaffe
300 g hvedemel
1 tsk natron
½ tsk stødt nellike
1 tsk stødt kanel

Vaniljesmørcreme
1 polynesisk vanillestang
180 g flormelis
250 g smør
2 pasteuriserede æggeblommer

Chokoladeganache
200 g mørk chokolade (Callebaut® 811, 54,5%)
2 dl piskefløde

Æg røres sammen med farin. Bland mel, natron, nellike og kanel. Bland skiftevis honning, vand, kaffe og melblandingen sammen med æggesnapsen.

Fyld i en bageform beklædt med bagepapir på ca. 25×30 cm. Bag midt i ovnen ved 150 grader varmluft i ca 45 min. Lad kagen køle af i formen. Når den er kold flækkes bunden med en savtakket kniv i to lige tykke bunde.

Skrab kornene ud af vanillestangen og bland dem sammen med lidt flormelis. Pisk smør og flormelis sammen til en blød masse. Tilsæt vanillesukkeret og æggeblommerne og rør det godt sammen.

Kagen lægges sammen med smørcremen og skæres i 2-3 mindre stykker, der evt. kan fryses individuelt. Kagen serveres i skiver af 2-3 cm tykkelse.

Inden servering laves chokoladeganachen. Hak chokoladen groft og kom den i en dyb skål. Varm fløden op til lige under kogepunktet. Hæld fløden over chokoladen ad to omgange mens du rører konstant med en dejskraber i en konsekvent bevægelse i bunden af skålen. En blank ganache vil samle sig. Hæld ganachen ud over kagen, og lad den sætte sig et øjeblik, inden kagen serveres.

Velbekomme

Følg gerne med: Instagram @annemettevoss / @sweetcakekarma, Facebook eller via e-mail. Du kan købe mine kogebøger på shop.annemettevoss.dk

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Køkken-Talk Show: Wienersnegle med hindbærremonce