10 ting jeg gerne ville have vidst, inden jeg kastede mig ud i at blive mor

 

Reklame for A-Derma

Når man bliver mor for første gang, er man jo på én eller anden måde ganske intetanende. Man har måske læst lidt op på, hvad det er for en situation, men har bragt sig selv i, men ingen (og jeg mener ingen!) kan egentlig forberede sig på, hvad det rigtigt vil sige at blive mor, og hvad det gør ved ens krop og sind – for ikke at nævne hvilke unægtelige forandringer det bringer med sig i hverdagen.

Så i forbindelse med, at jeg med denne kampagne sætter fokus på en række SOS-hudplejeprodukter til de mindste (og resten af familien) fra A-Derma, har jeg lavet en lille liste med 10 ting, som jeg frygtelig gerne ville have vidst, før jeg blev mor. Bare for at jeg havde været lige den anelse bedre forberedt. Jeg er helt sikker på, at hvis jeg havde haft den nødvendige viden om f.eks. punkt 7 forud for, at jeg stod i situationen, så havde det kunnet spare mig for en del bekymringer. Men det er vel en del af det at blive mor, at man skal erfare over tid.

a-derma-creme-til-sart-hud-annemette-voss-23

10 ting, jeg gerne ville have vidst

  1. Hvordan ens krop egentlig føles efter en fødsel. Vi snakker alt lige fra ‘tung numse’-følelse, blødt donut-maveskind, uren hud og hårtab til lugten af indtørret brystmælk. F**k, hvor kan brystmælk egentlig lugte dårligt.
  2. Mængden af bekymringer ville jeg på én eller anden måde gerne have været forberedt på. Det føltes som en tsunami af bekymringer at blive mor, og jeg blev nærmest ramt daglige angstanfald i de første par måneder… og det er faktisk ikke rigtig stoppet endnu her på 10. år i morbranchen.
  3. Hvad arp er. Og hvad man gør for at komme af med det. (Nu ved jeg, som den hamrende erfarne overskudsmor jeg er, at man bare smører lidt olivenolie i hovedbunden og lader det sidde i en times tid… derefter reder man med en tættekam. Det virker. #selvtak)
  4. Mængden af snot. Med tre børn er det alligevel utroligt hvor meget snot sådan en vinter kan byde på. Og hvor meget hudpleje, det faktisk kræver, at holde røde prikker om munden og under næsen fra døren. Jeg troede da bare, at man kunne smøre med lidt dagcreme, men det virker overhovedet ikke. Så indtil nu har jeg oftest brugt almindelig zink-salve, hvilket børnene ikke er så glade for, da det efterlader dem kridhvide i ansigtet. Nu er jeg så blevet bekendt med A-Derma Dermalibour+ Repairing stick. Den kan de store drenge selv have med i tasken. Og den ‘farver’ ikke hvidt på samme måde. Nemt og praktisk.
  5. Hvordan man spotter børneorm. (Jøsses!) Sidenhen har jeg jo erfaret, at det er sådan set ret nemt at spotte. De kravler ud af ‘nummeren’ på barnet eller kravler rundt i afføringen. Nammenam. Men helt ærligt, det kunne ‘nogen’ godt have advaret mig om.
  6. Mængden af snavs, der kan gemme sig på en baby. Altså der er jo en milliard hudfolder, – særligt hvis man har fået en lille michelin-bebs. Hvis man lige tjekker under hagen, op til flere gange i døgnet, så kan der nemt sidde sådan nogle ‘pølser’ af snavs, der primært består af en blanding af gammel mælk, støv fra gulvet og sved. Det giver sådan nogle grå-sorte ‘riller’ af snask i barnets hudfolder. Og det sker også for de “pæne og rene” børn. Det sker for alle!
  7. Og apropos hudfolder. Hvordan man kommer af med rødmen og væskende udslæt i babys hudfolder. (Jeg ville ØNSKE, at jeg, dengang drengene var mindst, havde kendt til A-Derma Cytelium Drying Spray. Hvorfor? Fordi sprayen har en udtørrende effekt på let væskende hud samtidig med at den mindsker rødmen i hudfolder.)
  8. Hvor meget andre mødre ville blande sig. Ja, bare det. Kæft, hvor mødre blander sig i hinandens business. Kan vi lige blive enige om, at det ‘kun’ er okay at blande sig, hvis man bliver spurgt eller hvis barnet ser ud til at lide nød. Ellers så bare shut up, og stol på at mødre godt kan finde ud af at være mødre.
  9. At økologiske produkter ikke nødvendigvis er allergi-proof. Nu er det 10 år siden jeg første gang blev mor, og dengang handlede det KUN om at købe økologisk. Med tiden er der kommet mere fokus på, at produkter til børn ikke skal være allergifremkaldende. Det er jo svært at vide, hvad der er rigtigt. Men jeg har begået fejlen at smøre min søn med noget økologisk creme på en omgang børneeksem, og det var en fejl. Eksemet blev meget værre.  Lige nu oplever jeg et stort fokus på, at hudpleje skal være plantebaseret, og jeg er personligt fan af det. A-Derma er et plantebaseret brand, der er udviklet til at beskytte og pleje alle former for sart hud. Derudover arbejder ud fra en vision og forpligtelse om at respektere mennesket og naturen.
  10. Hvor stor kærligheden er. Det havde været fedt at vide, hvor meget jeg faktisk bare kunne glæde mig. Men jeg anede jo slet ikke, hvor fantastisk det skulle blive at være mor, før jeg stod i det. Kærligheden er så stor og ens hjerte næsten ikke kan rumme det.

Hvad ville du gerne have vidst før du blev mor?

a-derma-creme-til-sart-hud-annemette-voss-7

a-derma-creme-til-sart-hud-annemette-voss-12

a-derma-creme-til-sart-hud-annemette-voss-14

Mine tre favorit SOS-produkter fra A-Derma serien

A-Derma SOS-serie består en en række forskellige produkter, der dækker forskellige behov. Men naturligvis er der nogle produkter, som vi i vores familie er blevet mest begejstrede for, nu hvor vi har brugt dem lidt. Jeg forestiller mig, at der ikke findes en familie, der er ens, men mon ikke at der er nogle af produkterne, der lige passer til dig og din families behov?

  • A-Derma Dermalibour+ Repairing Cream: Rensende og beroligende reparationscreme til tørre hudirritationer som f.eks. sprukne læber, daglige skrammer/rifter, rød babynumse, tørre pletter osv. Den indeholder Rhealba® Havrekimekstrakt og kobber/zink kompleks, som virker irritationsdæmpende og øjeblikkeligt beroliger, renser og reparerer huden. Den kan bruges i ansigtet, på kroppen og på de ydre slimhinder (smart, Ladies 😉 ).
  • A-Derma Dermalibour+ Repairing Stick: Denne har samme gode rensende, beroligende og reparerende effekt som cremen – blot som praktisk stick. Den er nem at have med i lommen eller tasken, så man altid er forberedt til at berolige irriteret hud ved f.eks. tørre læber, rifter osv. Det er denne stick mine børn selv kan tage med i skole.
  • A-Derma Cytelium Drying Spray: Udtørrende zinkspray til irriteret og let væskende hud i f.eks. hudfolder eller kløende røde prikker. Den er nem og behagelig at anvende samt beroliger og beskytter huden. Den indeholder kun få og nøje udvalgte ingredienser, inklusive den unikke, aktive ingrediens Rhealba® Havrekimekstrakt med beroligende effekt. Kombineret med zinkoxid har den tilsammen en særligt rensende, irritationsdæmpende og beskyttende effekt på huden.
    – blot et tip: Den er vildt smart, den her spray, hvis ens børn f.eks. er røde ved endetarmen eller i skridtet, fordi man forsigtigt kan spraye den på. Mine børn vil i hvert fald helst ikke have, at jeg smører noget på lige dér.

a-derma-creme-til-sart-hud-annemette-voss-4

a-derma-creme-til-sart-hud-annemette-voss-6

a-derma-creme-til-sart-hud-annemette-voss-8

a-derma-creme-til-sart-hud-annemette-voss-9

Få 20% rabat på alle A-Derma produkter

Hop ind på www.webapoteket.dk – hvor mine følgere ekslusivt kan få 20% på alt A-Derma, med rabatkoden Annemette20 . Koden gælder i perioden d. 23/9 – 6/10.

Du kan roligt handle A-Derma produkter, hvis du går op i at virksomheder bærer et miljømæssigt ansvar. Den særlige ingrediens Rhealba® Havre dyrkes kun i Sydvestfrankrig efter økologiske og bæredygtige produktionsstandarder. Helt fra frøet til det færdige produkt bliver Rhealba® Havren bearbejdet alene i Sydvestfrankrig, og de korte afstande og processer er med til at sikre næringsindholdet i havrekimens aktive molekyler. Samtidig er den lokale produktion også med til at sikre, at havren ikke rejser mere end 50 km, før den er blevet til et færdigt produkt. I produktionen fokuseres der hele tiden på at blive bedre ift. deres påvirkning på miljøet. Indtil videre har de på 4 år brugt 32% mindre vand og 9% mindre primær energi på at producere den samme mængde produkter. Derudover genanvender de 99% af produktionsaffaldet. (Det kan jeg virkelig godt lide!)

Udover initiativer i direkte forbindelse med produktionsmetoden har de også andre miljøvenlige projekter. Blandt andet har de installeret bistader omkring markerne i Sydvestfrankrig for at styrke biodiversiteten. De har plantet et plantehegn omkring deres havremarker, hvor de ind til videre har sat mere end 3 km plantehegn i jorden. Det hjælper til med at kompensere for 381 tons udledt CO2 – altså 381 tur/retur flyvninger fra Paris til New York! Det er da trods alt en sjat, hva?

a-derma-creme-til-sart-hud-annemette-voss-2

I A-Derma SOS-serie finder du også disse produkter:

  • A-Derma Dermalibour+ Foaming Gel:Vaskegel til alle typer af irritationer: f.eks. let væskende, tørre eller overfladiske indgreb. Som i alle A-Derma produkter er indholdet af Rhealba® Havre med til at skabe balance, berolige og reparere den sarte hud. Den renser skånsomt den irriterede hud takket være indholdet af zinkoxid og kobber/zink sulfat-kompleks. Kan bruges i ansigtet og på hele kroppen. Brug efter behov.
  • A-Derma Dermalibour+ Barrier Cream: Effektivt beskyttende creme til udsat hud. Den danner et usynligt ”skjold” på huden, som isolerer og beskytter mod eksterne påvirkninger. Brug den f.eks. på øreflippen bag en ørering – hvis du har nikkelallergi, på en hudirritation – der svier i klorvand, på hænderne – hvis du vasker hænder ofte, på hælen hvor skoen gnaver eller på tørre barnekinder i kulden. Kan bruges i ansigtet, på hele kroppen og intimområder.
  • A-Derma Epitheliale A.H Duo Ultra-repairing Cream – Indeholder 90% ingredienser af naturlig oprindelse:Ultra-reparerende creme til svækket hud, hvor der er risiko for ardannelse. F.eks. hvis man har skåret sig, efter kirurgi, overfladiske dermatologiske indgreb (laser, peeling), overfladiske forbrændinger, efter tatoveringer og hårfjerning. Cremen indeholder den patenterede ingrediens CICAHYALUMIDE®, der er et kompleks af 3 aktive ingredienser: Hyaluronsyre, der holder huden gennemfugtet og mindsker skorpedannelse, L-ALA-L-GLU Dipeptide, som booster cellemetabolismen og Rhealba® Havrekimekstrakt, der beroliger og reparerer huden. Brug den direkte på åben hud.
  • A-Derma Epitheliale A.H Duo Massage – Indeholder 98% ingredienser af naturlig oprindelse: Den naturlige løsning til at massere og reducere synligheden af ar og strækmærker. Så længe ar er røde, kan deres synlighed reduceres ved massage med Epitheliale A.H Duo Massage. For optimalt resultat anbefales det at massere 2 gange dagligt i mindst 2-3 minutter – samt at have tålmodighed – der kan godt gå flere måneder, før man ser resultater. Den har en unik konsistens, der transformerer sig fra gel til olie, når den masseres på huden. Den giver fugt og føles ikke klistret på huden.

Shop selv A-Derma produkter med 20% rabat på www.webapoteket.dk – brug rabatkoden Annemette20

 

2 reaktioner

  1. Hej Annemette. Nu nævner du selv “røde prikker om munden og under næsen” – hvilken af produkterne er det du tænker der er ideelt til dette? Min søn på 1,5år døjer meget med sart hud i det område. Det er ikke noget som klør eller generer -og vi arbejder på om det kan være nogle madvarer der generer huden – men hvis vi kan afhjælpe med en creme vil vi jo gerne give det et skud – Så kan du mon hjælpe?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN