Skønhedsidealer: Skal de "fede piger" elske deres krop?

Hvordan tjener jeg egentlig penge – og på hvad?

eovendo-annemette-voss-1

Indeholder reklame for Eovendo

Det er, hånden på hjertet, nok det spørgsmål, jeg får oftest, fra både familie, venner og bekendte såvel som fra helt fremmede, der nysgerrigt vil forsøge at forstå den dér bloggerbranche.

“Annemette, hvordan tjener du egentlig penge på det dér blogging? Og på hvad?”

Tjo, det er jo det vilde bloggerliv, ved I!

Jeg ser det sådan, at der er to stereotyp-bloggere – roughly speaking. Der er de bloggere, der er i det for pengenes skyld, og så er der dem, der er i det fordi de har noget på hjerte, der bare skal ud (uden syn for den økonomiske del). Men jeg tror, at der er allerflest af den slags bloggere, som er en kombination af begge. Der findes sikkert endnu flere variationer, men lad os stoppe her.

Jeg er f.eks. 100% i det for pengene, men jeg deler udelukkende ting, som jeg finder interessante, og som jeg har lyst til at skrive om. Det vil sige, at min motivation er pengene men selve skrivearbejdet er 100% drevet af lyst. Jeg elsker at skrive! Men hvis jeg ikke tjente penge på at blogge, ja, så kan jeg ligeså godt indrømme med det samme, at så ville jeg ikke længere gøre det. Jeg bruger godt og vel en fuldtidsstilling på mit blog-arbejde, så naturligvis skal der være penge i det. Alternativt ville jeg begynde at holde flere foredrag eller lign, for der er mange andre måder at dele ud af sine ord og tanker. Og så ville jeg tjene mine penge på en anden måde.

Men jeg er heldig, og jeg kan godt tjene penge på at blogge. Og jeg kan også leve af det. Så det fortsætter jeg med lidt endnu. Lad mig prøve, at sætte jer ind i sagerne.

Der er bloggere og influenter, der får en stor del af deres forbrug dækket ind gennem gaver mm. Ja, de findes, – og man ser det jo rimelig tydeligt på instagram, hvor profilerne er fyldt med gratis tøj, gratis møbler, gratis rejser etc. Så er det jo billigt at leve, hvis det meste ikke koster penge. Men læg også lige mærke til, at det rigtigt ofte er unge mennesker, der vælger at leve på den måde. Hvilket jeg, for god ordens skyld, lige vil præcisere, at jeg intet har i mod. Men fordi de findes, betyder det jo slet ikke, at de fleste influenter er sådan. Personligt modtager jeg meget få ting gratis (der skal jo også betales skat af dem). Selvfølgelig siger jeg ja tak til noget – ting eller oplevelser, som jeg virkelig gerne vil have – men ellers er jeg mere til den model, hvor jeg tjener reelle penge på mit blog-arbejde, som jeg så kan gå ud og bruge på at købe de ting og oplevelser, jeg ægte drømmer om.

Når man først får børn, ja, så opdager man hurtigt, at en gratis sofa altså ikke betaler daginstitutionen eller alle de andre mere eller mindre vanvittige udgifter, man her som børnefamilie. Jeg vil have en rigtig ‘paycheck’, tak.

3 måder at tjene penge

Der er vel 3 primære måder, hvorpå jeg tjener penge på at blogge, og det er ved bannerreklamer, affilatelinks og betalte indlæg. Og så tjener jeg selvfølgelig også penge på de ting, der kommer lidt i kølvandet på aktiviteten på bloggen – det kan være f.eks. foredrag eller salg af bøger, men det er jo ikke direkte knyttet til bloggens egentlige genererede indtægt.

Mange tror fejlagtigt, at jeg tjener alle mine penge på bannerreklamer. Altså hvor jeg tjener et par ører, hver gang en læser klikker på et banner. Men næh nej, du gamle. Det er en meget lille del af min samlede indtægt, – ca 3-5% (+/-).

Jeg tjener penge, når DU handler…

Det kan da godt lyde provokerende på én eller anden måde, men ja, det er faktisk sandt, og nogle mennesker går en lang bue udenom det. Det hedder affiliatelinks, – eller reklamelinks – og betyder, at hvis jeg linker til et produkt/et site og du køber noget via linket, så tjener jeg en mindre procentdel – typisk omkring 2-7%, men det kan variere – på dit køb. Derfor giver det god mening, at lægge links ind i sine blogindlæg, fordi hvis det fører til et køb hos læseren, jamen, så kan det lille overskud, der genereres den vej rundt, være med til at betale for den tid, som jeg har brugt på at skrive indlægget.

Jeg synes, at affiliatelinks er fuldstændigt berettigede i blog-verdenen, og jeg har personligt ingen issues med at andre bloggere tjener penge på mine køb (jeg bruger jo også selv den slags links, hvor det er mig, der shopper) – så længe at bloggeren gør sig umage med indholdet og sørger for at linke til gode ting, der oprigtigt har min interesse.

Jeg selv linker ikke særlig meget til affiliate. Måske jeg burde gøre det mere, da jeg faktisk synes det er skide smart… Men min indtjening på affiliatelinks udgør kun ca 2-7% af min samlede indkomst pr. måned. (Jaja, jeg har skam regnet på det). Men jeg kender bloggere, der baserer næsten 100% af deres indtjening på affiliatelinks, og det giver jo god mening, så længe det skaber værdi for både læseren og bloggeren. Udbud/efterspørgsel skal ligesom gå hånd i hånd.

Der står mere om, hvordan jeg rent faktisk tjener mine penge længere nede i indlægget – men nu til dig. Hvordan DU kan tjene lidt.

eovendo-annemette-voss-4Ved at signe op som bruger ved Eovendo kan du optjene penge, hver gang du shopper.
Og du får tips omkring de bedste tilbud og rabatkoder.

Sådan tjener DU penge, når DU handler…

Du skal bare shoppe, præcis som du plejer. Hverken mere eller mindre… og så får du lige en hjælpende hånd til at finde de bedste rabatter – og samtidig få cash back.

Du kan nemlig tjene (eller skal vi kalde det ‘opspare’) den lille procentdel, tilsvarende hvad JEG gennem mine affiliatelinks kunne tjene på dine køb, selv. Det kan du gøre ved at shoppe gennem cashback-sitet Eovendo. Eovendo er Danmarks største Cashback-site. “Cashback” kan i manges øre lyde lidt negativt, men faktisk handler det blot om, at man kan optjene penge, som man kan få tilbage, på de ting, som man køber online.

Så – skåret ud i pap: Når du shopper gennem Eovendo, for du en procentdel tilbage. Altså cash back.

Så det handler ikke om, at du skal sådan tjene-tjene penge. Det er jo ingen hemmelighed, at du skal bruge penge for at få cash back. Men det giver jo mening, hvis du alligevel havde tænkt dig at shoppe. Så jeg vil på ingen måde opfordre dig til at bruge flere penge, end du normalt ville. Jeg vil blot gøre dig opmærksom på denne mulighed.

Eovendo samarbejder med mange af de største webshops, hvorigennem det er muligt at handle på denne måde. Se her et lille udpluk af, hvilke sites, der samarbejder med Eovendo:

Bare nogle af Eovendos mange samarbejdspartnere

Gennemsigtighed er vigtigt, så jeg skriver det lige, så der ingen tvivl er… Eovendo har aftaler med mere end 350 webshops, så når man shopper hos dem via Eovendo, tjener Eovendo penge. Det er de penge som de deler med dig – det er cashback.

eovendo-annemette-voss-2Det er virkelig nemt at overskue diverse tilbud og cashback-procentdelen på Eovendos hjemmeside.

Det er jo en ekstra bonus

Hvorfor skal du blive bruger hos Eovendo? Det er simpelt: fordi det jo en en lille ekstra bonus, når du handler. Du bør bliver bruger, hvis du alligevel shopper hos nogle af Eovendos partnere, – fordi så er der reelt penge at hente. Derudover giver det mening, fordi du får overblik over rabatter hos nogle af de største brands. Det skaber værdi for dig, som bruger.

Med de mange butikker, som Eovendo samarbejder med, har du mulighed for at få cashback på næsten alt, uanset om det er tøj, skønhedsprodukter, sportstøj, måltidskasser, bøger eller legetøj. De har det meste.

Opret dig her hos Eovendo som GRATIS BRUGER

eovendo-annemette-voss-3

Ergo; sådan tjener jeg 90% af mine penge

Jeg tjener primært mine penge på betalte indlæg, som dette. Hvor jeg gør mig umage med at dele nyttig viden om både det ene og det andet. Det dækker ca 90% af min samlede indkomst via bloggen.

Alle mine kampagner forhandles gennem Bloggers Delight, og de penge virksomhederne betaler, dem deler vi efter en fordelingsnøgle, som vi er blevet enige om. Der er både sælgere, kampagnemanagers og mig, der skal have vores løn for hver vores del i opgaveløsningen.

Så ja, der ser du…sådan her tjener jeg altså mine penge. Ved at skrive denne slags blogindlæg, der forhåbentlig giver rigtig god viden til dig som læser, og samtidig giver dig værdi i form af gode tips til et, ja hvad skal vi kalde det, federe liv med federe muligheder… For mig giver det mening.

Nogle mennesker mener, at man som blogger sælger sin sjæl til djævelen, fordi man (jeg) laver reklamer som denne. Sådan har jeg aldrig haft det. Jeg vil langt hellere lade virksomheder betale for mit arbejde, så jeg rent faktisk tjener mine egne penge, så jeg kan betale andre virksomheder for de ydelser jeg gerne vil købe. På den måde kan jeg jo leve et liv som alle andre, hvor jeg betaler for at gå på café, til tandlægen, til kosmetolog, i biffen etc. Fordi jeg driver en blog med overskud. Det føles godt. Jeg har aldrig været særlig vild med, – altså som blogger – at få alle mulige ting og ydelser gratis fordi så ‘skylder’ man alligevel altid noget. Det er sjovere at betale. Så kan man tillade sig at forvente noget.

Og det forestiller jeg mig gælder begge veje.

Læs også: Hvor meget tjener jeg egentlig?

 

Følg gerne med: Instagram @annemettevoss / @sweetcakekarma, Facebook eller via e-mail. Du kan købe mine kogebøger på shop.annemettevoss.dk

5 kommentarer

 • Berit

  Er eovendo anderledes end dubli som du anbefalede tidligere?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Annemette

   Du husker måske, at Dubli var ude i noget af et stormvejr (det samme gælder nogle af os bloggere) på bagkant af kampagnen. Det føltes voldsomt ubehageligt og var meget ærgerligt, da vi var blevet forsikret om, at der var rent mel i posen.

   Min opfattelse af Eovendo er, at det er mere gennemsigtigt. Og rabatterne holder.

   Konceptet er jo stort set det samme. Sådan er det med cash back sites. Jeg lover dog heller ikke på noget tidspunkt at man bliver rig af at handle gennem cash back. Jeg nævner blot at man kan få lidt tilbage på køb man alligevel ville have foretaget sig.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helena Verwohlt

  Elsker din kommentar om at man ikke kan betale børnehaven med en sofa 😂😂 Det ku virkelig se sjovt ud på forvaltningen/skattevæsenet, når folk kom med diverse goodiebags, tøj og møbler som direkte betaling 😂😂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tak for dit indlæg, det giver en rigtig god forklaring og forståelse af livet som “blogger”. Jeg forestiller mig at mange ofte forbinder det at være blogger med enten det vilde luksusliv – eller det modsatte, hvor man knap kan tjene til huslejen 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Skønhedsidealer: Skal de "fede piger" elske deres krop?