Drømmer du også om en helt unik rejseoplevelse?

Chania by med Luca

agios-nikolaos-eliza-was-here-annemette-voss-1Agios Nikolaos

Reklame for Eliza was here

Hvis du ligesom mig godt kan lide helt unikke og særlige oplevelser, – sådan nogle, man ikke bare får hver dag – så læs med her. Jeg er sikker på (altså 100%), at du vil kunne finde noget særligt hos Eliza was here, der også tiltaler dig.

Det har været ganske særligt

Jeg sidder i lufthavnen på Kreta, og ferien er ovre. Nu venter kun hjemrejsen forude, og forhåbentlig går det som smurt, for Luca har fået både chips og lovning om en is, når vi kommer frem. Og hvis I undrer jer, så ja, vi praktiserer bestikkelse, når det kommer til opdragelsen af vores børn, og i dette tilfælde var det altså lige chips og is, der skulle redde dagen.

Det har været virkelig fantastisk at rejse sammen med Micky og Luca, – ganske særligt faktisk -fordi vi har haft så god tid til hinanden, som vi ellers kan have svært ved at finde derhjemme i hverdagen, når der er ‘run’ på. Luca har fået lov at lege smørklat hele ugen – mellem sin mor og far – og jeg klager ikke, fordi det er så sjældent, at det sker, så hold nu op, hvor har jeg nydt det. Det dér med at tage sig tid til sine børn enkeltvis – altså at prioritere tid til dem hver for sig – ja, det kan anbefales. Jeg har virkelig elsket at være mor til en knap 3-årig i denne uge, uden at skulle praktisere opdragelse på en 8- og 10-årig samtidig. I den kommende uge, ja så står den på det stik modsatte, når jeg rejser til Rom med min mor og min ældste søn. Så er det min mor, der tager sig tid til mig, og mig, der helliger mig mor-rollen for en 10-årig.

mochlos-eliza-was-here-annemette-voss-3Ved vandet i Mochlos

Hvad får man, når man rejser med Eliza was here?

Vi rejste jo til Kreta, fordi det var et betalt job for mig, og derfor følte vi os naturligvis utroligt priviligerede sådan at få en rejse. Det må jeg altså indrømme, – jeg skulle lige nive mig selv i armen over den. Men vi anede jo ikke, hvad vi skulle forvente, eftersom vi ikke selv have bestemt feriens rejsemål eller indhold. Så vi drog afsted med åbent sind og klar på en nye eventyr.

Til det kan jeg konkludere, at vi blev så begejstrede for vores rejse med Eliza was here, at vi allerede nu ser på at booke endnu ferie med dem i børnenes sommerferie i år. Vi påtænker feriehus i syden med plads til hele familien og bedsteforældre. Men nu må vi se, om alle brikkerne lige kan falde på plads.

Det helt unikke ved at rejse med Eliza was here er, at man bor på nogle meget autentiske, lokale og særligt håndplukkede hoteller, feriehuse, lejligheder etc. Rejsen er inklusiv fly, billeje og bolig. Oplevelsen er i centrum, – men en anderledes oplevelse end den man får, når man indlogerer sig i et klassisk ferie-paradis med alt hvad dertil hører. Og når man bor meget lokalt på den måde, som man gør med Eliza was here, så kræver det naturligvis, at man har en bil til rådighed – hvilket betyder at man altid får billeje med i købet, når man booker – det er ganske enkelt en nødvendighed.

Fordi man med Eliza was here bor mere lokalt og lidt væk fra det hele, så finder man virkelig ro. Det er noget, som jeg tror, mange mennesker egentlig drømmer om, når de booker ferie, og så ender man alligevel på et all-inclusive hotel, hvor ungerne kan plaske rundt i poolen, og man kan kun håbe på 5 minutters ro ‘poolside’. Det er der heller intet galt i – jeg er vild med dén slags all-inclusive – men det her med at finde ro, og her mener jeg ægte ro, hvor der ikke er en lyd, ja, det har virkelig været balsam for sjælen. Det er sandt.

Cressa Ghitonia; her finder man ægte ro.

De første par dage på vores ferie boede vi helt oppe i bjergene på et Spa-hotel, der hed Cressa Ghitonia – det ligger på det østlige Kreta i nærheden af en lille by, der hedder Mochlos og en 40 minutters kørsel fra byen Agios Nikolaos, der i øvrigt er en by, vi på det allervarmeste kan anbefale, at man besøger. Det var et utroligt hyggeligt og autentisk hotel – af virkelig høj standard. Det er svært at beskrive, hvor anderledes det var, fordi jeg har aldrig set noget lignende. Det var som en helt masse små rum, huse og bygninger, der lå side om side op ad en bjergskråning, og hver eneste horisontale flade var udnyttet til en lille oase, hvor man kunne ligge på en madras og nyde solen eller sidde i skyggen med en bog i en blød stol. Det resulterede i en hel masse trapper og trin, hvilket gør at jeg ikke kan anbefale stedet til gangbesværede. Men til alle andre, der er vilde med eventyr og helt unikke oplevelser, der kan jeg virkelig anbefale det. Micky og jeg var begge to meget begejstrede.

cressa-ghitonia-eliza-was-here-annemette-voss-6En lille bid af spa-hotellet Cressa Ghitonia

Luca hyggede sig også, – særligt pga. poolen, der lige akkurat matchede hans behov. Men jeg vil alligevel tilføje, at det er ikke et sted for store børn, der drømmer om vandrutschebaner. Hotellet passer bedst til par uden børn eller familier med mindre børn, der har det fint med en lille pool og lidt leg i skyggen – præcis som Luca.

cressa-ghitonia-eliza-was-here-annemette-voss-3Luca hyggede sig ved poolen

Maden på hotellet var rigtig god, man kunne få en ordentlig kop kaffe til morgenmaden og servicen var i top. Særligt morgenmaden vil jeg fremhæve – for kun 10 euro pr. mand var der bare frit valg på alle hylder fra deres morgenmadsmenu. Der manglede intet. Vi valgte dog at køre ned til den lille by Mochlos et par gange til frokost og aftensmad for at nyde udsigten over havet og den lokale mad. Det kan anbefales, hvis man er på de kanter – der var hyggeligt og en rigtig god lokal stemning.

mochlos-eliza-was-here-annemette-voss-1Lækker mad i Mochlos

Noget særligt, jeg lige vil tilføje, er, at man altså sagtens kan mærke, at personalet, der arbejder på Cressa Ghitonia, har valgt at arbejde der, netop fordi de godt kan lide at yde service. Det er altså noget helt andet, end når man bare er endnu en turist i rækken. Forstår I? Deroppe i bjergene kommer der ikke så mange turister, så de passer godt på dem, der er og er meget gæstfrie og søde.

De dage vi tilbragte på spa-hotellet i bjergene gik primært med at køre små ture i nærområdet og nyde det gode vejr og naturen. Jeg tror måske i virkeligheden, at det er netop derfor vores ferie har været så god, fordi vi ikke har fyldt den med alverdens gøremål eller guidede ture. Vi har bare gjort, som det har passet os, og startet bilen, hvis der var noget, vi gerne ville se.

 

cressa-ghitonia-eliza-was-here-annemette-voss-4Luca slængede sig i solen med iPad’en

cressa-ghitonia-eliza-was-here-annemette-voss-5Lækkert spa på Cressa Ghitonia

Ellotis Villas; perfekt til familieferie.

Efter et par dage kørte vi videre til vores næste destination. Man kan nemlig, når man rejser med Eliza was here, planlægge sin ferie sådan, at man bor mere end ét sted undervejs. Det var ret fedt at prøve noget helt andet. Vores næste stop var et feriehus – Ellotis Villas – der ligger i den modsatte ende af øen, nær Chania. Villaen lå også, som hotellet før, oppe i bjergene. Udsigten var fænomenal med et stort panorama ud over de hvide bjerge, som er en række sneklædte bjergtoppe på det vestlige Kreta. Wauw, hver eneste morgen vågnede vi op til den udsigt – det var mildest talt breathtaking.

ellotis-villas-eliza-was-here-annemette-voss-5Udsigten fra Ellotis Villas

ellotis-villas-eliza-was-here-annemette-voss-4Vores villa

Villaen var rigeligt stor til en hel familie på 8 personer, så vi havde mere end nok plads. Poolen var også stor og vejret dejligt. Det var lige før jeg ærgrede mig lidt over, at de to store drenge ikke var med alligevel (men altså, det havde alligevel ikke været muligt, så det…). Men sådan et feriehus havde været HELT PERFEKT, hvis vi var ude at rejse med hele familien – det er faktisk sådan et feriehus i dén stil vi overvejer at booke i sommerferien. Vi får se.

Feriehuset ligger tæt på en mindre by, der hedder Vamos, hvor man kan gøre sine indkøb, fordi der er god mulighed for selv at lave mad i huset. Det gjorde vi et par aftener i træk, hvor vi havde spist frokost i Chania og på en vingård. Så søgte vi tilbage til huset om eftermiddagen og nød solen ved poolen mens Luca løb rundt og legede – og så fiksede jeg lige en lækker græsk salat til os mens Micky hældte kold vin i glassene. Ej, hvor har det været hyggeligt.

ellotis-villas-eliza-was-here-annemette-voss-7Micky står på hænder i poolen

ellotis-villas-eliza-was-here-annemette-voss-1Vores egen private super lækre pool

Dagene gik med leg ved poolen og nogle ture rundt på øen. Havde vi haft de store børn med, så tror jeg, at vi havde prioriteret flere aktiviteter i form af sejlture eller en køretur ned til Elafonissi beach, der skulle være ‘Kretas maldiverne’. Men med Luca kunne vi bare mærke, at det var en helt rolig ferie, vi havde brug for. Så det blev ikke til ‘så meget’, men derimod til lige præcis det, der var rigtigt for os.

Vi kørte til Chania et par gange, som i øvrigt også er en vældig skøn by. De små gader, der gemmer sig inde bag havnepromenaden, er smukke og som taget ud af en film. Det ligner næsten en kulisse, men den er god nok. Det er ægte græsk idyl. Nu aner jeg jo ikke, hvordan der er midt på sommeren, når gaderne er fyldte med det jeg forestiller mig må være en hel masse svedende turister – men på denne årstid var det altså ganske behageligt, og der var ikke specielt mange mennesker. Det var nemt at komme rundt med barnevognen, og generelt var servicen alle steder meget børnevenlig.

chania-eliza-was-here-annemette-voss-3Smukke Chania i solskin

Jeg vil lige komme med en anbefaling – hvis man skal finde et sted at spise i Chania, så skal man prøve Kritamon Restaurant. Det var klart den bedste mad, vi har fået på hele rejsen. Det var ikke vildt billigt, men heller ikke meget dyrt – bare helt utroligt godt. Jeg kan anbefale deres pasta med beef stew. Mums. Micky fik risotto med trøffel olie og pancetta, – det var altså også udsøgt lækkert. De havde også børnevenlige retter, så Luca fik nogle græske kødboller i tomatsauce. Man kan sidde både langs gaden under nogle vinranker, man kan sidde i en gårdhave eller indenfor i restauranten. Den er et besøg værd!

mochlos-eliza-was-here-annemette-voss-4Vores yndlingsmad – græsk salat og tzaziki

Vi kørte bare efter vejret

Den ting, som jeg synes, var den allerstørste fordel ved at rejse med Eliza was here, var, at vi havde lejebilen. Det gjorde det jo nemt for os at køre lidt efter vejret, fordi særligt på denne årstid kan det godt være ustadigt på Kreta. Det er jo trods alt ‘kun’ maj, og man kan godt fornemme at højsommeren ikke rigtig har bidt sig fast endnu. Så hvis det blæste meget på den ene side af øen, så kunne vi hurtigt komme afsted og flytte os til den anden side af øen. Det benyttede vi os af et par gange, fordi der pludselig blæste meget op.

Og så vil jeg tilføje, at det viste sig, at det var mere vindstille oppe i bjergene end nede ved vandet. Der var faktisk også varmere ofte. Jeg ved ikke, hvad jeg havde forventet, men det overraskede mig i hvert fald. Det kan man jo lige notere sig, når man vælger feriedestination.

Jeg har fået efterspørgsler på at udgive ‘min guide til Kreta’. Men det ved jeg ikke, om giver mening, at jeg laver. Fordi jeg føler jo slet ikke, at jeg kan guide jer till, hvad der er det rigtige for jer at gøre. Men jeg kan sige, at jeg var meget positivt overrasket over, hvor dejligt der var på øens østside. Jeg har altid kun hørt om Chania, så jeg anede slet ikke, at der var så meget andet at komme efter.

Micky og jeg er virkelig friske på at rejse til Kreta igen i fremtiden, for vi føler slet ikke, at vi er færdige med øen.

chania-eliza-was-here-annemette-voss-4Chanias smukke gader

agios-nikolaos-eliza-was-here-annemette-voss-4Agios Nikolas havn

agios-nikolaos-eliza-was-here-annemette-voss-3Agios Nikolas – søen midt i byen

Oplevelsestips til Kreta

Mine læsere har tippet mig om en række perler, man skal besøge på Kreta. Vi nåede ikke det hele, men tak for alle de gode tips, dem giver jeg hermed videre.

Botanisk Have ikke så langt fra Chania skulle være helt fantastisk. Og caféen skulle også være god.

Captain Nick’s boat tours i Chania skulle være den bedste, hvis man gerne vil ud at sejle lidt. Ham dér Nick, har jeg fået anbefalinger til fra virkelig mange, så han MÅ være den rette.

Elafonissi Beach – Kretas Maldiverne på den syd-vestlige spids skulle være helt fantastisk. Men kan selv køre dertil.

Balos Beach – også en meget smuk strand, der ligger på en nordvestlige del. Den sejler man til, fordi vejen derhen er ‘off-road’ og så dækker din bilforsikring på lejebilen ikke, hvis man kører i sådan én. Det skal man lige være klar over.

Stifado – en græsk simreret, som man bare SKAL smage. Men som vi ikke smagte. Øv. Men vi kunne simpelthen ikke lige overskue at køre ud for at spise aftensmad den sidste aften, så det blev til en hjemmelavet græsk salat hjemme i huset i stedet.

PS: Kom meget gerne med alle jeres gode rejsetips til Kreta i kommentarfeltet herunder, for jeg véd, at der er mange, der læser med med stor interesse. Så kan vi allesammen få glæde af hinanden erfaringer. Tak.

kreta-eliza-was-here-annemette-voss-1Strand på sydøen

4 reaktioner

  1. Søde annemette, jeg syntes det er hyggeligt at se din ig og at du gør det godt meen jeg har det stramt ved et se din søn har en stor sut i munden på mange billeder, han er da for stor til det!!! Desuden ødelægger det tandstillingen.

  2. En gang Kreta – altid Kreta. Jeg er der 2 gange om året i maj og september hvor der ikke er lige så mange turister og vejret er behageligt. Und jer selv at spise middag ved søen i Agios Nikolaos, hvor restauranterne ligger side om side ved søbredden. Der er så smukt når lysene fra restauranterne spejler sig i vandet

  3. Bruger din søn også ble endnu ? Jamen hvor gammel er han? 3 år? Er det ikke på tide at smide sut og ble, man skal jo ikke fastholde dem i babystadiet. 😼

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN