Klassisk banankage med chokoladeovertræk

Banankage med lækkert, fløjlsblødt chokoladeovertræk

1 kage, nok til 10 pers
sværhedsgrad: let
bagetid: ca 50-60 min

Banankage i brødform
125 g smør
250 g lyst rørsukker
3 æg, str L
1 tsk vaniljesukker
150 g hvedemel (evt. kagemel, det har lavere proteinindhold)
1 tsk bagepulver, med top
1/4 tsk fint salt
2 modne bananer

Chokoladeovertræk (ganache)
1 dl piskefløde
100 g god mørk chokolade, (kakaoprocent mellem 53-70%)

Sådan laver du en god, klassisk banankage med chokoladeovertræk:

Banankage: Tænd for ovnen på 175 grader varmluft. Beklæd en rugbrødsform (ca 30 cm i længden) med bagepapir.

Smelt smørret og lad det svale.

Pisk sukker, æg og vaniljesukker luftigt til det er helt lyst. Bland hvedemel, bagepulver og salt og sigt det end i dejen. Vend det forsigtigt i sammen med det smeltede, afkølede smør. Vend til slut de mosede bananer i dejen.

Fordel dejen i formen.

Bag kagen ved 175 grader varmluft, midt i ovnen, i ca. 50-60 min.

Tjek efter med en lille spids kniv om kagen er færdigbagt, ved at stikke den ned i midten af kagen. Hænger der dej ved skal kagen have lidt længere i ovnen.

Lad kagen køle helt af i formen inden den befris for bagepapir og anrettes på et fad.

Chokoladeovertræk: Hak chokoladen og kom den i en dyb skål. Varm fløden om til lige under kogepunktet og hæld den over chokoladen i skålen. Vent et minuts tid. Blend chokoladeovertrækket helt blankt ved hjælp af en stavblender.

Hæld overtrækket på kagen.

Velbekomme.

Prøv evt. også min Banankage med nødder og karameltopping eller min Banankage med karamelliseret chokoladecreme (til chokoladelskere)

banankage-med-chokoladeovertraek-annemette-voss-1

banankage-med-chokoladeovertraek-annemette-voss-6

banankage-med-chokoladeovertraek-annemette-voss-5

4 reaktioner

  1. Hej Annemette

    Jeg vil gerne bage en klassisk marmorkage – hvilken grundopskrift kan jeg bruge ?

    Når jeg har styr på dejen, vil jeg dele op i hhv hvid og mørk og så lægge dem sammen og trække en gaffel igennem dejen. Men grundopskrift !?

    Venligst
    Tine

    1. sandkage opskirft. Der kommer en marmorkage opskrift i kagebogen, der udkommer til oktober.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN