Pæretærte med pistacie

Er det en pæretærte du ser på? eller er der i virkeligheden tale om en lynhurtig nytårsdessert? Øh yes, det skulle jeg mene, – den bakser du nemt sammen på nul komma fem, og så har du den lækreste, mest velsmagende kage til desserten nytårsaften. Servér den med lidt is, og voila, – ikke et øje er tørt. Det bedste ved tærten er, at den kan laves dagen før, med fordel, og bare opbevares på køl indtil den skal serveres. Mums.

God bagelyst – og godt nytår!

Pæretærte med pistaciemazarin

Mørdej
100 g blødt smør
200 g hvedemel
75 g flormelis
1 æg, str M/L

Pistaciemazarin
50 g pistacienødder
60 g hvidt sukker
60 g ren rå marcipan
65 g blødt smør
1 æg, str M/L

I øvrigt
3 pærer (gerne gråpærer eller lign. – søde og ikke for tørre i det)
2 spsk mandler (smuttede)
1 spsk flormelis, til drys
evt. vaniljeis
evt. cremefraiche eller flødeskum

Sådan laver du den nemme pæretærte:

Mørdej: Bland smør, hvedemel og flormelis til det ligner brødkrummer. Saml dejen med ægget. Stop med at ælte så snart dejen er ensartet. Kom dejen i en frysepose, tryk den lidt flad og læg den i køleskabet i en halv times tid. Lav pistaciemazarinmassen.

Pistaciemazarinmasse: Hak pistacienødderne til groft mel i en minihakker. (Det skal minde om tørt cous cous i konsistensen, hvis det kan hjælpe dig.) Ælt sukker og marcipan sammen. Ælt det bløde smør i af flere omgange til massen er helt ensartet og uden klumper. Ælt ægget i massen. Tilsæt pistaciemelet og rør dejen rigtigt godt sammen.

Mørdej, fortsat: Udrul mørdejen i et tyndt lag mel og beklæd en tærteform (gerne med løs bund, ca. 22 cm i diameter, men det er ikke så vigtigt) med dejen. Tryk dejen godt fast langs kanten og fjern overskydende dej. (Der vil nok være lidt mørdej til overs, det kan gemmes i en uges tid på køl, og kan bruges til f.eks. Chokoladetærte).

Fyld mazarinmassen i tærtebunden inden den bages.

paeretaerte-med-pistacie-annemette-voss-1

paeretaerte-med-pistacie-annemette-voss-2

Skær pærerne i ultratynde skiver og fordel dem ovenpå mazarinfyldet. Drys med smuttede, hakkede mandler.

Bag bunden med mazarinfyld ved 190 grader ca. 20 min. til tærten er gylden på overfladen og fyldet har sat sig – du vil særligt kunne se på mandlerne, at de tager farve. Tag tærten ud af ovnen og lad den køle af på en bagerist – i formen stadig. Når tærten er kølet helt af fjernes formen og kagen drysses med lidt flormelis.

Opbevares i køleskab indtil servering.

Serveres med is, cremefraiche eller flødeskum.

paeretaerte-med-pistacie-annemette-voss-5

paeretaerte-med-pistacie-annemette-voss-3

paeretaerte-med-pistacie-annemette-voss-6

paeretaerte-med-pistacie-annemette-voss-8

Det er simpelt.

Det er rustikt på den pæne måde,

– og det smager bare røvhamrende lækkert!

 

2 reaktioner

  1. Kære Annemette
    Mht pæretærte med pistacienødder
    Kan man bruge pære fra dåse?
    Mvh hilsen
    Judith

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN