Syltede rødløg med chili og rosmarin

Her i dag, Juleaftensdag, dukkede vi op i Solbjerg hos min svoger og svigerinde. Julefreden var komplet og hyggen ramte os i hovedet, da hoveddøren blev åbnet.

Da jeg trådte ind i køkkenet, spottede jeg straks min svogers hjemmelavede syltede rødløg, der stod og puttede sig ovre i hjørnet på køkkenbordet mellem andre råvarer og lign. til julebordet.

Min svoger, Mads, opdagede hurtigt min nysgerrighed, og straks mærkede jeg entusiasmen i hans stemme. Han fortalte stolt – fordi det er man jo, når julemaden virkelig lykkes – at han selv lige havde bakset de her lækre rødløg sammen aftenen forinden. Sådan lidt på gefühl med rester fra køkkenskabet. Men han har også god grund til at være stolt…Fordi de her rødløg – altså de er ikke bare gode – de er møghamrende gode, og han havde simpelthen selv lige fundet på opskriften.

De egner sig super godt til julemaden, (vi har smagt på dem her til middag som topping på en leverpostejsmad), og de vil gøre sig godt til alt det søde og salte, fordi de er lækkert krydrede med et forholdsvist skarpt strejf af chili. Chilien kan man jo variere, som man ønsker…

Opskrift på rødløg syltet med masser af krydderier, chili og rosmarin.

Lage
6 dl lys alm. lagereddike
1 dl hvidt sukker
10 stk hele nelliker
1 tsk spidskommen, uden top
1 tsk kanel, uden top
ca 15 hele peberkorn
3 stk tørrede laurbærblade

2 stk alm chili (medium styrke) – i mindre stykker
5 hele fed hvidløg
2 kviste frisk rosmarin
8-10 hele rødløg i tynde skiver

Lage: Kog lagereddike, sukker, nelliker, spidskommen, kanel, peberkorn og lauerbærblade op, og lad det småkoge i ca 5-10 minutter.

Kom chili (i mindre stykker, hele fed hvidløg, rosmarin og rødløg i tynde skiver op i et rent, stort syltetøjsglas. Hæl den varme lage over. Luk glasset godt til og lad det køle af. Klar til servering efter 8 timer ca.

Velbekomme.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN