Et godt grin: Alt det “shit” vi gjorde!

Tranebærcookies med hvid chokolade

Fotograf: Stine Christiansen

Det her er verdens bedste småkage – det mener jeg! Hands down! Og det har jeg faktisk også hørt fra rigtig mange andre mennesker, som har smagt på småkagerne, når jeg har været rundt DK på messer osv.

Nu udgiver jeg opskriften, fordi why not? Selvfølgelig vil jeg helst have, at I køber min bog Julebag, hvori opskriften også gemmer sig, men jeg tror på, at man kommer længst med at være sød og givende, så kommer alt godt tilbage tifold…ikke?

Hvis du lyttede med i radioen på P4 her til morgen mellem 8-8.30, så lagde du måske mærke til, at jeg snakkede om en småkageopskrift, der bare er fantastisk. En opskrift som “can’t go wrong” og som giver mulighed for, at du kan bruge dine smårester i skufferne. This is it! Det var denne opskrift jeg refererede til.

Variationsmuligheder:

Opskriften er bulletproof. Du kan erstatte hvid chokolade med lys eller mørk chokolade. Du kan erstatte hasselnødder med andre slags nødder, og du kan erstatte tørrede tranebær med f.eks. rosiner eller finthakket tørret abrikos. Mulighederne er mange. Det er bare at komme i gang.

Tranebærcookies med hvid chokolade

18 stk.
sværhedsgrad: let

Cookiedej
1 god vaniljestang
200 g lyst rørsukker
125 g blødt smør
1 æg, str. M
225 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1 tsk fint salt (uden top)
100 g hvid chokolade
50 g hasselnøddekerner
50 g tørrede tranebær

Sådan laver du tranebærcookies:

Cookiedej: Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas dem sammen med en smule af sukkeret. Pisk vaniljesukker, sukker og smør sammen i en skål. Tilsæt ægget og pisk det rigtig godt. Bland hvedemel, bagepulver og salt og rør det i dejen. Hak chokoladen, nødderne og tranebærrene groft og kom det hele i dejen.

Rul dejen til en pølse med en diameter på 8 cm (for chewy cookies) eller på 5 cm (for sprødere småkager) og pak den ind i husholdningsfilm. Kom rullen i fryseren i mindst 1 time.

Tag dejen ud og skær den i 1 cm tykke skiver (for chewy cookies) eller 5mm tykke skiver (for sprødere småkager). Læg skiverne på et par bageplader beklædt med bagepapir med god afstand imellem, da kagerne flyder ud under bagningen. Bag dem i ovnen ved 180 grader varmluft i 10-12 minutter (for cookies) eller ca 6-7 min (for småkager), til de er let gyldne. Flyt dem over på en bagerist og lad dem køle af.

Opbevar dem i en kagedåse med tætsluttende låg.

Følg gerne med: Instagram @annemettevoss / @sweetcakekarma, Facebook eller via e-mail. Du kan købe mine kogebøger på shop.annemettevoss.dk

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Et godt grin: Alt det “shit” vi gjorde!