Når "Mortanker" bliver til mordtanker...

Konfekthapsere med nougat, cognac, pecannød og blåbær

konfekthapsere-annemette-voss-odense-marcipan-19

konfekthapsere-annemette-voss-odense-marcipan-20

Indeholder reklame for Odense Marcipan

Jeg er i fuld gang med at forberede mig til julen i år. Fordi vi skal nemlig til min svoger og svigerinde og deres tre børn i Jylland i år. De står stort set for det hele, og Micky og jeg glæder os helt vildt til bare at nyde juledagene med dem. Det eneste krav, der har været til mig i den forbindelse, er, at jeg laver risalamanden og at jeg medbringer konfekt. Klart nok.

Derfor er produktionen i top. Jeg har lavet konfekt, konfekt og mere konfekt.

Disse simple hapsere med indhold af blåbær, nougat og lidt pecannød er nemme at lave, og smager skønt. Der er spiritus i dem, så helt børnevenlige, nja, det vil jeg nok ikke kalde dem.

konfekthapsere-annemette-voss-odense-marcipan-22

Konfekthapsere

20 stk.
sværhedsgrad: let

Ingredienser
200 g ODENSE ren rå marcipan
20 g ODENSE nougat med ekstra nødder
1 tsk frysetørret blåbærstøv (eller hindbær, solbær etc. hvad du føler for)
2 tsk cognac
100 g finthakkede pecannødder
200 g lys mælkechokolade
ODENSE bronze- og rosa dekorationsstøv

Sådan gør du:

Tag 20 g marcipan fra og ælt set sammen med blåbærstøv. Tag 20 g marcipan fra og ælt det sammen med cognac og 1 spsk af de finthakkede pecannødder.

Rul resten af marcipanen ud til et lille rektangel på ca 8 cm x 20 cm.

Tril en lang pølse på 20 cm af blåbærmarcipanen. Gør det samme med cognacmarcipanen. Tril en lang pølse af nougaten som også skal være 20 cm. Læg de tre pølser på midten af marcipanen og vikl marcipanen rundt om.Tril det hele til en lille fast rulle på 20 cm, der ca er 4 cm i diameter. Kom rullen i fryseren til overtrækket er klar.

Overtræk: Temperer den lyse chokolade (eller smelt den ved lav varme over vandbad) og tilsæt resten af de finthakkede pecannødder til chokoladen. Skær marcipanrullen ud i 20 stykker og dyp en efter en de små hapsere i chokoladen. Sæt dem til at tørre på en stykke bagepapir.

Når alle de små konfekthapsere er overtrukket, og chokoladen har sat sig, kan du pensle dem med bronze og rosa støv. Det er jo alletiders undskyldning for lige at smage to styks – bare lige for at tjekke om der er er forskel på de to 😉

Step by step fotos

konfekthapsere-annemette-voss-odense-marcipan-1

konfekthapsere-annemette-voss-odense-marcipan-2

konfekthapsere-annemette-voss-odense-marcipan-3

konfekthapsere-annemette-voss-odense-marcipan-4

konfekthapsere-annemette-voss-odense-marcipan-5

konfekthapsere-annemette-voss-odense-marcipan-6

konfekthapsere-annemette-voss-odense-marcipan-7

konfekthapsere-annemette-voss-odense-marcipan-8

konfekthapsere-annemette-voss-odense-marcipan-10

konfekthapsere-annemette-voss-odense-marcipan-17

Følg gerne med: Instagram @annemettevoss / @sweetcakekarma, Facebook eller via e-mail. Du kan købe mine kogebøger på shop.annemettevoss.dk

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når "Mortanker" bliver til mordtanker...