Vaniljekranse opskrift – med en dej, der egner sig til sprøjtepose

annemette-voss-vaniljekranse-20

Inden du går i gang med denne opskrift, vil jeg blot minde dig om, at jeg har lagt en grundig gennemgang ud af alle steps på min instagram @sweetcakekarma, hvor du kan finde trin for trin guide til disse vaniljekranse i mine favoritstories.

Opskriften er fra min bog Julebag, som du kan shoppe lige her.

Vaniljekranse
– med den dej, der kan sprøjtes ud i alm. sprøjtepose

30 stk.
sværhedsgrad: let

Mandeldej
80 g mandler
1 god vaniljestang
180 g lyst rørsukker
200 g blødt smør
1 æg, str. M/L
250 g hvedemel

annemette-voss-vaniljekranse-9Sådan laver du mine vaniljekranse:

Mandeldej: Kog mandlerne i lidt vand i et par minutter og smut dem. Lad dem tørre. Rist mandlerne i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 8-10 minutter. Lad dem køle af.

Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt vaniljekornene ud. Mas dem sammen med lidt af sukkeret. Rør vaniljesukker, sukker og blødt smør godt sammen. Rør også ægget i. Blend mandlerne til fint mandelmel sammen med ca. 100 g af hvedemelet i en minihakker. Ælt mandelmelet og resten af hvedemelet i dejen.

Kom halvdelen af mandeldejen i en sprøjtepose med en stor stjernetylle og sprøjt vaniljekranse ud på en bageplade beklædt med bagepapir. De skal være ca. 6 cm i diameter.

Fyld resten af dejen i sprøjteposen og gentag. Bag kagerne i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 10-13 minutter – de skal være gyldne i farven.

Køl vaniljekransene af på en bagerist. Opbevar dem i en kagedåse med tætsluttende låg.

Tip: Du kan f.eks. også sprøjte en stor krans af dej op, som kan serveres for dine gæster og brækkes i stykker ved bordet.

annemette-voss-vaniljekranse-25

annemette-voss-vaniljekranse-12

HUSK, at du kan købe JULEBAG (min bog) lige her i webshoppen, så du får adgang til alle mine andre gode juleopskrifter.

7 reaktioner

  1. Kan man bruge dejen i maskine i stedet for sprøjteposen hvis man nu skal lave rigtig mange?og tak for en skøn julebagebog:-)

    1. denne dej er bedst til sprøjtepose, men hvis du tager direkte ud fra køl, så ja, så kan du godt bruge den på maskine 😉

  2. Den opskrift ser spændene ud, specielt fordi jeg ikke magter at trykke iskold dej gennem sprøjteposen, har nemlig lavet den anden Mettes opskrift før.
    Hvad jeg savner er at alle I søde madbloggere får lavet en lille print knap på jeres opskrifter. Jeg kan ikke finde nogen her… glædelig jul.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN