Vores smuttur til Tyskland: Idyllisk natur og crazy børnesjov

Reklame for Tysk Turist Information

Vi har været afsted igen. Instamutti og jeg (ja, hun er simpelthen blevet døbt Instamutti i mit online-liv, – det hænger bare ved efter vores utallige tysklandsture). Denne gang smed vi også lige ungerne ind på bagsædet og så nappede vi faktisk bilen (for en gangs skyld) og brugte de godt og vel 6 timer på at køre på en smuttur til feriecentret Center Parcs Bispinger Heide, der ligger lige syd for Hamborg.

Vi valgte at rejse med Scandlines over Rødby-Puttgarten (det er bare nemmere med færgen end at køre over Storebæltsbroen), fordi jeg kan godt lide det afbræk det giver på den lange køretur, – særligt for børnene er det ekstra fedt. Der er noget særligt hyggeligt ved den times tid man lige har på færgen, og det er dejligt at få frisk luft i ansigtet.

Da vi ankom til området, godt og vel en kilometer før destinationen, mødte der os det smukkeste syn. Se lige en mark! Og med solens sidste stråler, der så smukt kastede sit lys ud over den gul-lilla skønhed måtte jeg bare hoppe ud af bilen og fange billedet. I det hele taget bestod de par dage vi havde i Tyskland af ret mange smukke naturoplevelser, men det uddyber jeg i det følgende.

Er Bispinger Heide noget for dig?

I modsætning til mange af vores andre smutture til Tyskland stod den på afslapning i badeland og feriecenter denne gang. Som regel så stormer min mor og jeg rundt fra karneval til julemarkeder, men nu var der tid til ro, brætspil og afslapning i sofaen.

Hvis du søger et feriecenter, hvor der er mulighed for både at få sig en ekstraordinær naturoplevelse, og hvor du samtidig kan tilgode ungernes behov for badeland og legeland – så er Center Parcs i Bispinger Heide måske noget for dig. Jeg blev faktisk overrasket over kombinationen.

Stedet egner sig virkelig godt til mindre børn – i alderen 2-10 vil jeg vurdere. Der er både indendørs og udendørs aktiviteter for hele familien – både drenge og piger. Man kan klatre, køre cross, prøve segways, minibiler, cykelbåde eller bare løbe en tur i de fantastiske naturskønne omgivelser. Derudover er der badeland med rustchebaner, legeland, gode spisesteder, klappezoo (I véd, med bondegårdsdyr) og god mad og isdesserter i rigelige mængder.

Naturen er helt særlig i Bispinger Heide

Hvis jeg skal fremhæve dén ting, der gør Bispinger Heide til noget ganske særligt, så er det naturen. Hele feriecentret strækker sig over et ret stort område, så hvis man ikke er til at gå – ja, så kan man tage små busser rundt på arealet, der kan fragte én fra feriehus til Market dome, der er et slags “hovedhus” hvor det hele sker. Men alle feriehusene ligger inde mellem træerne midt i en stor skov. Det er bygget op rundt om én stor sø og en masse mindre søer. Det er virkelig en enestående oplevelse, og minder ikke om noget jeg før har set. Med min baggrund som arkitekt var jeg virkelig begejstret for måden, man har placeret feriehusene mellem træerne på en måde, der er meget diskret, og man får faktisk en oplevelse af, at man er mere i en skov, end man er i et feriecenter.

Ovenstående billeder, skulle man måske tro, var taget langt væk fra feriecentret. Men nej, det er faktisk taget på en gåtur lige midt i centrets park, hvor feriehytterne ligger inde mellem træerne langs den smukke sø. Som sagt så er parken noget helt særligt, og en god modvægt til feriehytterne, der ikke er vildt prangende. Men det betyder faktisk ikke så meget, at hytterne ikke er sådan helt vildt moderne og luksushotel-agtige. Der er rent og pænt – og varmt. Og hyggen kan man ikke tage fejl af. Vi hyggede os noget så gevaldigt med hjemmelavet carbonara den ene aften og brætspil til langt ud på aftenen.

Det ligner noget fra en tropeø…

Selve Market Dome og badelandet ligner simpelthen noget fra en tropisk ø. Der er flamingoer, papegøjer og skildpadder, der går frit omkring inde i feriecentrets hovedbygning – og badelandet er én stor palmehave. Det er ret vildt, og super dejligt. Man skal bare give sig hen i det – glemme at det er “kunstigt”. Og så skal man, som i alle andre feriecentre, være i stand til at ignorere nogle af de andre gæster, der har mere eller mindre gode vaner. Man skal bare være. Læne sig tilbage. Nyde det.

Mor med mindfullness…

Det har været SÅ dejligt at have tid og ro til børnene. I véd, på den måde, hvor man rent faktisk registrerer duften af frisk luft samtidig med at hjertet fyldes med overvældende glæde over lyden af børnene, der griner af begejstring over deres vilde fysiske udfoldelser på lånte cykler. Eller på den måde, hvor man med lige dele stolthed og spænding i maven ser til at ens søn pludselig bare hopper i vandet fra kanten, – helt selv – uden at række ud efter mors hånd først. Fordi han er blevet større, føler sig tryg, tør en helt masse mere end for bare få måneder siden.

Det jeg forsøger at sige er, at jeg var dér. Tilstede. Det er den mest oprigtige form for mindfullness jeg længe har præsteret.

Selvom jeg bruger tid på at skrive dette blogpost og tog nogle billeder mens vi var afsted – ja, så gik 99,9% af tiden jo med at have fokus på familien og hygge os med hinanden. Jeg følte i hvert fald, at jeg var mor med stort M i de par dage, hvor vi var afsted. Og Instamutti var mormor med endnu større M.

Vi handlede ind i det lille (velassorterede) supermarked, der ligger i centret, og det er altid sjovt at gå på opdagelse i udenlandske dagligvarebutikker, fordi man finder så meget, som man ikke finder herhjemme i Danmark. Luca havde en fest med at få lov at vælge yoghurt og drengene fik lov at købe det mærkeligste morgenmadsprodukt de kunne finde (det er en lille tradition vi har, når vi er på ferie).

I centret forhandler de sågar Starbucks kaffe hvilket jo er ret afgørende for mig, når jeg er på ferie , – det er der sikkert nogle af jer, der har luret. Men jeg ved ikke, hvad det er, hvorfor lige Starbucks er SÅ vigtigt for mig – det er bare noget særligt hyggeligt, og giver mig følelsen af virkelig at være på ferie. Jaja, så nem er jeg åbenbart at påvirke med god markedsføring, hah!

Center Parcs er i øvrigt en række af forskellige feriecentre, så mulighederne er mange. Det kan du læse mere om her.

Er du også fristet til at prøve en smuttur til Tyskland? Jeg kan anbefale Tyskland som weekenddestination på det allervarmeste. Virkelig. Jeg synes det er SÅ ærgerligt, at danskere nogle gange har et indtryk af, at Tyskland “bare” er en motorvej. Lad mig understrege, at der er SÅ meget mere end motorvej og bratwurst at komme efter. Tyskerne giver fantastisk service, der er altid styr på sagerne, og man vælter sig i gode oplevelser – det har jeg i hvert fald altid gjort.

Min mor har også fået øjnene op for Tyskland – sådan rigtigt – vores rejser til Thüringen forrige år og Bremen i vinters glemmer vi aldrig. Dem kan I læse meget mere om via nedenstående links.

Billedalbum fra vores rejse til Bremen

Tur med Mutti – lille udgift, stor investering

Med pensionistturisten på Einsmuttur – igen

Lidt om citron-presning og turbo-tisning

Brændevin og julekugler i Thüringen

Kom med på tur til Alfelandet

En reaktion

  1. Vi var der også i sommers. Men modsat jer, forlod vi faktisk centeret 2 dage før tid. Jeg vil give dig ret i at naturen i området er fantastisk. Men så stopper roserne næsten også der. Hytterne var totalt nedslidte, på grænsen til klamme. Til trods for de er rene, synes jeg bare ikke det var værd at bo i. De lugtede så sært. Vandlandet var sjovt, bevares, men møgbeskidt. Føj!

    Vi flyttede til en nærliggende by, hvor vi både kunne nyde naturen og en masse aktiviteter.
    Jeg er dog helt enig i at Tyskland er FANTASTISK. Men Bispingen vil jeg aldrig anbefale.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN