Fredag skal jeg på scenen igen… jeg er faktisk nervøs!

Græskarkage med chai-spice og hvid chokolade frosting

graeskarkage-halloween-annemette-voss-lidl-15

Reklame for Lidl

Halloween er over os, og derfor skal der bages den nærmest obligatoriske halloweenkage. Eller hvad? Om man er til den uhyggelige eller mere hyggelige version, – ja det må man jo selv om. Men jeg er helt klart til den her slags kager, hvor det hele bliver lidt mere fint og cute og knap så meget til afrevne lemmer og edderkopper i maden…haha. Jeg kan godt lide at en halloweenkage, der tiltaler øjet, og rent faktisk ligner noget, man får lyst til at sætte tænderne i. Om det passer helt ind i den ægte Halloween-ånd, er jeg måske lidt i tvivl om, men jeg forestiller mig, at der er andre, der har det som jeg.Lidl ønsker naturligvis også alle jer en fantastisk Halloween. Hvis du søger mere inspiration og flere opskrifter, så følg evt. Lidl på deres Facebook-side ligesom hundredetusindvis af andre danskere – eller tjek deres hjemmeside for flere opskrifter og gode tilbud.

graeskarkage-halloween-annemette-voss-lidl-19

graeskarkage-halloween-annemette-voss-lidl-14

Hyggelig græskarkage med chai-spice og hvid chokolade frosting

Dej til Græskarkage
1 lille hokkaido græskar (ca. 700 g med skal)
4 æg, str M/L
230 g lyst rørsukker
200 g smeltet smør
270 g hvedemel
2 tsk bagepulver
1 spsk chai-spice blanding (hjemmelavet blanding, se nedenfor – bemærk, du skal ikke bruge hele mængden)
revet citronskal fra 1/2 øko citron

Chai-spice blanding (du skal kun bruge en mindre mængde)
1 spsk stødt kanel
1 spsk stødt kardemomme
1/2 spsk stødt ingefær
1/2 tsk allehånde
1/2 tsk stødt nellike
1/2 tsk stødt muskatnød
1/4 tsk hvid peber

Hvid chokolade frosting
150 g god hvid chokolade
250 g mascarpone
125 g flormelis

Pynt
70 g ren rå marcipan
orange og grøn pastafarve
evt. rød og gul pulverfarve til skygger
+ lidt chokoladekrymmel til pynt

Sådan laver du en lækker græskarkage:

Græskarkagedej: Skær skallen af græskaret og fjern kernerne. Det giver ca. 4-500 g græskarkød uden skræl og kerner. Skær græskaret i mindre bidder og bag dem ved 200 grader varmluft i ca. 25 min til de er møre. Køl let af og mos græskarstykkerne groft med en gaffel.

Pisk æg og rørsukker længe til det er helt lyst og luftigt. Vend det smeltede, afkølede smør heri. Bland hvedemel med bagepulver og 1 spsk chai-spice blanding. Sigt det ned i æggemassen, tilsæt fintrevet citronskal og vend det hele godt sammen.

Fyld dejen i en springform (diameter 23 cm), der er foret på bunden med bagepapir. Bag kagen i en forvarmet ovn ca. 40 min ved 175 graders varmluft. Tjek om den er gennembagt ved at stikke ned i midten af kagen med en lille spids genstand. Hænger der ubagt dej ved, skal kagen bages et par minutter længere.

Køl kagen af. I mellemtiden kan du lave frosting.

Hvid chokolade frosting: Start med at tage mascarponen ud af køleskabet og lad den stå i en halv times tid, så den ikke er iskold. Smelt chokoladen over vandbad. Lad chokoladen svale til den kun er lun. Kom mascarpone, hvid smeltet chokolade og flormelis op i en skål og pisk det godt sammen med en el-pisker til en cremet konsistens. Sæt på køl indtil kagen er helt kølet af.

Smør frosting ud over toppen af kagen. Drys med chokoladekrymmel og dekorér med små søde håndformede marcipangræskar. Se hvordan du laver dem i en tydelig step-by-step fotoguide længere nede på siden.

Step-by-step fotoguide til at lave små græskar i marcipan

graeskarkage-halloween-annemette-voss-lidl-1

graeskarkage-halloween-annemette-voss-lidl-2

graeskarkage-halloween-annemette-voss-lidl-3

graeskarkage-halloween-annemette-voss-lidl-4

graeskarkage-halloween-annemette-voss-lidl-5

graeskarkage-halloween-annemette-voss-lidl-6

graeskarkage-halloween-annemette-voss-lidl-7

graeskarkage-halloween-annemette-voss-lidl-8

graeskarkage-halloween-annemette-voss-lidl-9

graeskarkage-halloween-annemette-voss-lidl-10

graeskarkage-halloween-annemette-voss-lidl-11

graeskarkage-halloween-annemette-voss-lidl-13

graeskarkage-halloween-annemette-voss-lidl-22

 

 

Følg gerne med: Instagram @annemettevoss / @sweetcakekarma, Facebook eller via e-mail. Du kan købe mine kogebøger på shop.annemettevoss.dk

1 kommentar

 • Marlene

  Hej ven!!!🌺
  Tak for dig i dag (lørdag) vi så dig på messen og hørte dit skønne foredrag jeg fik ikke kontakt da der var såå mange folk men bare lige at se dig gjorde mig glad!! Så dejligt at høre dig og din menig og omrokering på livet. Glæden og kampen ved det! Din blog er indspirerende og jeg glædes over dig. Jeg sad med et smil på læben og nød dine ord. Jeg var lige ved at råbe se mig jeg er lige her og synes du er skøn…haha….. jeg håber at møde dig en anden gang.
  Tak for dig!!!
  Kh Middelfart

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fredag skal jeg på scenen igen… jeg er faktisk nervøs!