Jeg er, tilsyneladende, virkelig vred.

Når skuffelsen bliver vendt til noget…ja, helt andet!

Reklame for Lalandia / LEGO House / Legoland

“Det her er bare livet, Mor!” lød det fra Ferdinands mund i går. Han sad på den flettede kurvestol langs springvandet inde i centret i Lalandia Billund med hænderne bag nakken og strakte sig, lang som han er, i samme øjeblik som ordene faldt.

De ord gik direkte i mit hjerte, for de vidner om, at det er lykkedes mig at sætte et dækkende plaster på såret.

Det er jo ikke nogen hemmelighed, at vores længe ventede all-inclusive rejse til Egypten gik i vasken. Der kom…hmmm…lad os kalde det en kæp i hjulet. Ja, det har jeg brugt tid på at ærgre mig gevaldigt over, men nu er den sag lagt bag os. Punktum.

Derimod skulle vi jo finde på noget, der bare tilnærmelsesvis kunne gøre det halvt så godt for drengene, som den tur vi havde lovet dem. Og efter flere forskellige overvejelser, der både involverede en tur med Oslo-båden, weekendtur til Hamborg og en familietur til Lalandia med svigerfamilien, ja, så faldt valget på sidstnævnte.

Vi er så heldige at Mickys storebror, Ronnie, og hans kone Mia har tre piger, der er pretty much jævnaldrende med vores tre drenge. Så der var dømt fætter-kusinefest hele weekenden og børnene elsker det (og hinanden). Det er mega fedt at se, hvor stor glæde de har af hinanden – gid det varer for evigt! Og vi voksne har det i øvrigt også top-hyggeligt sammen, så alt er godt og alle uindfriede drømme om egyptisk ferieparadis er sparket til hjørne.

Jeg har før skrevet på bloggen om Lalandia og om vores immunitet overfor tis i vandet og fastfood med alt hvad dertil hører. We don’t Care, fordi Lalandia er mega fedt. Basta. Vi satser på, at poolfolkene sørger for nok klor i vandet, og vi indtager kun snacks i passende mængder (og lige lidt mere til…). Og der er i øvrigt masser af gode tilbud en familie som vores, der gerne vil leve sundt og få det bedste ud af weekenden. Man er jo ikke nødsaget til at tvangsæde is og hotdogs hele dagen, man kan jo, hvis overskuddet er til det, selv lave god mad, som man kan handle ind til i supermarkedet. Husene man bor i er rigtigt pæne og fuldt udstyret, så det er nemt. Vi fik ristaffel første aften, lørdag stod den på kødboller og tomatsauce og i søndag lavede jeg pandekager ala Rasmus Klump!

Sidst jeg var i Lalandia Billund var for godt 7 år siden. Så jeg kunne dårligt huske hvordan her var. Men undskyld Rødby, der er endnu federe i Billund. Altså naturen i Rødby slår by far Billunds omkringliggende græsmarker og larmen fra lufthavnen, men selve centret og det faktum, at Legoland og LegoHouse ligger lige udenfor døren, er bare mega fedt. Så selvom vi elsker Lalandia Rødby to the bone (vi har så mange gode oplevelser derfra), så vil jeg lige slå et slag for, at man skal prøve Lalandia Billund, hvis man ikke allerede har været her! Her er virkelig fedt og centret er fyldt med de bedste oplevelser for hele familien. Og Nårh ja, så er selve deres Aquadome jo bare for sindssyg. Altså på den gode måde.

Vi har nu siddet og indtaget kaffen under en blåmalet himmel lavet af noget gips af en art, og vi har nydt kaffen til lyden af plaskende vand fra den lille fontæne, der pryder Plaza Lalandia i midten af den kunstigt opbyggede ferieby. Og ved I hvad? Vi køber den sgu. Fandeme. Det gør vi. Til min egen overraskelse.

Men tiden står ligesom stille det sekund man træder ind i feriecentrets hovedbygning. Her er der altid en stemning af aftensol og lune himmelstrøg. Her dufter let af klor, kaffe, pandekager og pizza – præcis som var man i en italiensk ferieby. Det er ret skønt.

Man skal bare kunne finde ud af at give sig hen i det. For det er en kulisse og alle gæsterne inklusiv os selv spiller et skuespil. På en måde. Vi går alle sammen rundt og køber ideen om vores helt eget ferieparadis, forskanset mod omverdenen inde i vores grå hangar på en råkold mark i Billund. Udenfor blæser det og regnen pisker mod jorden – men det er der såmænd ingen, der bider mærke i. Her i Lalandia skinner solen altid og illusionen består.

LÆS OGSÅ: Definitionen af en ægte overskudsmor

Legoland og LEGO House

Udover dagene i Lalandia fik vi også tid til et besøg i Legoland og LEGO House. Naturligvis, når man nu er på de kanter.

Vi havde slæbt hele svigermekanikken med, som sagt, og dagen i Legoland var simpelthen så hyggelig. Sådan en dag forløber jo, som den gør, når man har små ben med på slæb – lidt langsomt og i børnenes tempo. Men det gjorde intet. Vejret var godt og vi fik is (efter at have ledt efter en åben isbod i godt og vel 20 minutter…haha) Det er jo ikke højsæson, så selvom alle forlystelserne er åbne, er det, naturligvis, ikke alle isbutikkerne, der holder åbent. Det var vel det eneste lille minus. (Det er da også fandens at ære sådan en familie, der bare partout skal have is, uanset om det er vinter eller sommer. Regnvejr, snevejr eller høj solskin. Sådan er vi altså!)

 

Jeg skal derover igen (til Billund) sidst på måneden i anledning af LEGO House‘ 1-års fødselsdag, men jeg kunne ikke sige nej til invitationen i denne omgang, da drengene simpelthen ELSKER at være i huset. Nu har jeg jo ikke piger, så jeg véd ikke, om det er særligt fedt for drenge – men jeg kan konkludere, at det er mega sjovt, og at mine drenge synes at LEGO House er særligt fedt!

Alle, der besøger LEGO House og køber armbånd til huset her i September, får en gratis fribillet, som skal bruges inden året er omme. Så hvis man overvejer at besøge LEGO House, så kan det godt betale sig at gøre det her i September. Just sayin’!

 

(Vi har altså betalt for vores ophold i Lalandia, får jeg lige lyst til at skrive. Og vi var inviteret af Legoland og Lego House. )

Følg gerne med: Instagram @annemettevoss / @sweetcakekarma, Facebook eller via e-mail. Du kan købe mine kogebøger på shop.annemettevoss.dk

3 kommentarer

  • Merete

    Hej igen, du må rigtig gerne slette mine kommentarer, det var bare et godt råd, for at dine følgere kan forstå dine tanker og alle de situationer, hvor forventningsafstemningen mellem dig og dine aftale partnere ikke har været på plads. Men kan læse og høre, at mit råd ikke kunne bruges til noget, så jeg trækker mig pænt tilbage 😊 så slet venligst mine indlæg 😍

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Annemette

    Kære Merete, tak for at du læser med. Jeg kan desværre kun åbne op til et vist punkt, ellers så føler jeg mig helt sikker på, at der er personer, der vil blive sure på mig. Og mit mål har aldrig været, at udstille andre. Mit mål er er indvie andre i mine egne tanker og overvejelser, ikke udlevere folk.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg er, tilsyneladende, virkelig vred.