Græskarkerneboller med kærnemælk og rugmel

Micky havde fødselsdag, og derfor lavede jeg naturligvis, som den kagebagende hustru jeg er, lækre hjemmebagte græskarkerneboller til morgenmaden. Han bad selv om at det skulle være med græskarkerner, så det fik han.

De her boller er dog gode på alle tidspunkter af døgnet, for dejen er ikke sød – der er hverken sukker eller honning i dejen – så de små boller egner sig super godt som tilbehør til f.eks. suppe eller salat.

Således, her får du en virkelig nem opskrift på rigtig gode hjemmebagte græskarboller. Dejen kan også bruges til brød eller med andre slags kerner. Der er altså mulighed for at være kreativ, hvis man er til det.

Opskrift på græskarkerneboller

16 stk.
sværhedsgrad: let
arbejdstid: 30 min (15 min den 1. dag 15 min 2. dag)
køleskabstid: ca 10 timer
bagetid: ca. 20 minutter

Dej
10 g gær
2 dl kærnemælk
3,5 dl vand
500 g hvedemel
100 g groft rugmel
15 g havsalt
75 g græskarkerner
2 spsk madolie

Dag 1:
Opløs gæren i det kolde vand og kærnemælken. Tilsæt hvedemel, rugmel og havsalt og ælt dejen igennem på køkkenmaskine med dejkrog ved fuld kraft i ca 15 min til dejen slipper skålens sider og lægger sig som en klump om dejkrogen. Tilsæt da græskarkernerne og ælt dem med i 1 minut ved lav hastighed.

Dryp madolien (jeg brugte rapsolie) ned langs siden af skålen og vend dejen rundt heri, så dejen ikke hænger fast i skålen, når den hæver. Dæk skålen til med et fugtigt viskestykke og sæt den til hævning i køleskab natten over – i ca. 10 timer.

Dag 2:
Når dejen er klar efter hævning, slår den bobler på overfladen og er hævet til ca. dobbelt størrelse.

Drys lidt mel ud på bordpladen og hæld dejen ud af skålen. Del dejen i 16 lige store stykker ved hjælp af en bordskraber/skarp kniv eller lign. Placer bollerne, der er ret livlige i konsistensen, da dejen er meget blød, på to bageplader beklædt med bagepapir.

Kom en lille bradepande med vand ind i bunden af ovnen og varm ovnen op til 230 grader varmluft. Lad bradepanden med vand stå i ovnen under hele bagningen.

Når ovnen er klar kommes begge plader med græskarkerneboller ind i ovnen på samme tid, og bollerne bages i ca. 20 min til de er gyldne, sprøde og færdige.

Køl bollerne helt af på en bagerist, inden de skæres over i halve.

Velbekomme.

graeskarkerneboller-kaernemaelk-rugmel1

graeskarkerneboller-kaernemaelk-rugmel

En reaktion

  1. Det er simpelthen de lækreste boller, jeg brugte manitobe mel , istedet for hvedemel . ????????????

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN