Rustikke brødsnurrer - gode madbrød

En udfordring jeg gerne tager op

Reklame for DOLMIO® Bolognese

Udfordringen

Jeg har fået en challenge – en veggiechallenge, – som går ud på, at jeg skal få en masse grønt i ungerne, og de behøver ikke nødvendigvis vide det. Men, nu kan jeg jo godt lide at gøre tingene på min måde, og i min verden, så synes jeg bedst om, at børn lærer hvad de stopper i munden, men at det gøres på en måde, hvor de kan være med.

Så faktisk, så lod jeg Luca og hans to bonus-kusiner, Alma og Cornelia, være med i køkkenet, da vi tog udfordringen op. De må gerne se, hvad det er vi kommer i gryden – de skal helst bare ikke vrænge på næsen, når maden er færdig. Og med masser af tomat og lidt friskrevet gulerod gik den rent hjem. Dét er nemlig noget ungerne kan forholde sig til. De hyggede sig med tilberedningen og jeg nød at være nærværende med dem.

Hverdagen

Faktum er, at i hverdagen forsøger jeg hele tiden at finde nemme måder at få god mad på bordet til børnene. Jeg gad godt, at alt var hjemmelavet fra bunden – men ærligt, it’s just not gonna happen. Så “kun” ca. 2-3 gange om ugen laver jeg selv sådan rigtig lækker hjemmelavet mad med det hele. Ca. 2 gange om ugen spiser vi sund take-away (okay, ind i mellem ikke så sund) og resten af tiden finder jeg på nemme løsninger med sådan noget halvfærdig mad, der er nemt at spæde op med nogle gode råvarer, men hvor arbejdsindsatsen og -tiden er minimal. Såsom DOLMIO® Bolognese. Det er nemt at hælde sådan et glas sauce ned i en gryde sammen med kød, koge lidt spagetti, og vupti – der er serveret. Det er en life-saver i hverdagen.

4 måder at få grøntsager (og andre nye madvarer) i børn

Jeg har tre drenge. Den ene er VILD med alt, der rimer på grønt. Den anden vil helst bare spise bacon og pizza – og den tredje er lidt midt i mellem. Så véd jeg overhovedet noget om, hvad der virker? Måske. Jeg véd da noget.

  1. Acceptér at dine børn ikke kan lide alle grøntsager. Præsentér dem for det de godt kan lide, og så tænk på, at det er vigtigere, at de i det mindste får lidt grønt end at de intet får. Med tiden, hvis du bliver ved med at præsentere nye grøntsager for dem, så vil de også “bide på” og prøve nyt.
  2. Sig aldrig sætninger som “ej, den kan du nok ikke lide”. ALDRIG. Det er et totalt skud i foden, når man som forælder allerede fra børnene er helt små begynder at fortælle dem, at der er ting, de ikke bryder sig om. Lad dem selv erfare det. Derfor har mine børn også smagt på alt fra chili, peberrod, sennep osv da de var helt små. Alt har de fået lov at smage.
  3. Tving aldrig dine børn til at smage på noget. JA, det er altså min holdning. Jeg tvang én af mine børn til at smage på alt, som jeg synes han skulle smage på. Hvilket bare resulterede i at spisesituationen blev associeret med noget negativt, og at han slet ikke havde lyst til at sætte sig ved bordet. Lad børnene selv komme til maden, hvis du sørger for at sætte den frem.
  4. Og så er der det gode gamle husmoder-trick. SKJUL grøntsagerne i saucen. DOLMIO® Bolognese saucen f.eks. – og så er du allerede godt på vej med de 10 tomater, der på forhånd er i hvert glas. Riv, mos, blend – whatever der skal til. Bare fyr op for gulerødder, tomater, peberfrugt, løg, broccoli etc. når du laver sauce. Alt kan findeles til ukendelighed, og så kan man altså godt snyde nogle små munde.

 

 

 

 

Følg gerne med: Instagram @annemettevoss / @sweetcakekarma, Facebook eller via e-mail. Du kan købe mine kogebøger på shop.annemettevoss.dk

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rustikke brødsnurrer - gode madbrød