Mazarinkage opskrift - med lime, hindbær og mørk chokoladekaramel

Hjemmelavet islagkage med nøddebund, vaniljeparfait og frosne bær

klassisk-islagkage-gram-annemette-voss-13

klassisk-islagkage-gram-annemette-voss-10

REKLAME for GRAM

Hjemmelavet islagkage…var det noget? Det er virkelig blevet sommer, og solen stråler bare fra en klar himmel i disse dage. Og det er altså ikke lige tunge chokoladekager, der kalder allermest på mig for tiden – nej, jeg føler meget mere for denne her iskolde parfait-iskage med frosne bær og chokoladesauce på toppen. Mmm…

Den kræver ikke så meget – blot at du har en god fryser, med den lille smule plads, der jo skal være, for at du kan snige en springform ind mellem frosne frikadeller og pølsehorn. Det lykkedes for mig – mon ikke det også lykkes for dig?

Opskriften er udviklet for GRAM, som også har leveret hårde hvidevarer til mit køkken. Det betyder MEGET for mig, at mit køkken ligner alle andre helt almindelige kageentusiasters køkkener, for ellers så er det svært at stå véd, at tingene godt kan lade sig gøre. Derfor har jeg valgt et lækkert køle-fryseskab, I ved, sådan et kombiskab, præcis som så mange andre har. Og mit køkken er lille bitte – det siger jeg jer. Pladsen er knap, men jeg får det altid til at gå op i en højere enhed, og små kagekreationer og større mesterværker bliver til.

Rigtig god bage-/fryselyst uanset hvordan dit køkken ser ud.

Hjemmelavet islagkage med nøddebund, vaniljeparfait, frosne bær
– og naturligvis hjemmelavet chokoladesauce

8-10 pers.
sværhedsgrad: medium

Nøddebund med chokoladebidder
125 g pasteuriserede æggehvider
40 g hvidt sukker
120 g hasselnødder
40 g god mørk chokolade (Callebaut®)

Vaniljeparfait
95 g flormelis
95 g æggeblomme
1 vaniljestang
1/2 l piskefløde

Chokoladesauce
180 g god mørk chokolade (Callebaut®)
2,5 dl piskefløde

I øvrigt
500 g frosne bær

Sådan laver du hjemmelavet islagkage:

Nøddebund med chokoladebidder: Pisk æggehviderne skummende og tilsæt lidt efter lidt sukkeret i en tynd stråle. Pisk til du opnår en sej marengs. Hak hasselnødderne forholdsvist fint til de minder lidt om størrelsen af risgryn. Hak chokoladen mellemfint. Vend både hasselnødder og chokolade i marengsen.

Beklæd en springform (diameter 23 cm) med bagepapir på bund og sider. Fordel massen heri og glat overfladen. Bag kagen i en forvarmet ovn ved 165 grader varmluft i ca. 40 min. Tag kagen ud. Lad den køle helt af.

Som du kan se på billedet herunder hæver bunden en del op under bagningen. Når den først køler af, vil den “falde sammen” igen og passe med det du kan se på billederne af kagen.

klassisk-islagkage-gram-annemette-voss-2

klassisk-islagkage-gram-annemette-voss-1

Vaniljeparfait: Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Pisk vaniljekorn, flormelis og æggeblommer længe til det er helt lyst og meget luftigt. Pisk fløden til letpisket flødeskum og vend det sammen med æggesnapsen. Fordel massen oevnpå den afkølede nøddebund. Bank kagen mod bordet så luftbobler bankes op til overfladen. Dæk kagen til og sæt i fryseren i mindst 4 timer – gerne natten over til parfaiten er frossen.

klassisk-islagkage-gram-annemette-voss-16

klassisk-islagkage-gram-annemette-voss-17

Chokoladesauce: Hak chokoladen og kom den i en dyb skål. Varm fløden op til lige under kogepunktet og hæld den over den hakkede chokolade i skålen ad to-tre omgange mens du rører i bunden af skålen med en dejskraber. Når chokoladen samler sig om dejskraberen tilsættes mere varm fløde. Hvis chokoladesaucen på nogen måde skulle skille, så bevar roen. Brug blot en stavblender til at blende den jævn igen.

Servér kagen med frosne bær på toppen og varm chokoladesauce.

Velbekomme.

klassisk-islagkage-gram-annemette-voss-3

klassisk-islagkage-gram-annemette-voss-4

klassisk-islagkage-gram-annemette-voss-5

klassisk-islagkage-gram-annemette-voss-11

klassisk-islagkage-gram-annemette-voss-9

klassisk-islagkage-gram-annemette-voss-8

klassisk-islagkage-gram-annemette-voss-15

Og hey…hvis du lige blev sulten af det her, så prøv også min opskrift på hjemmelavede grove burgerboller. Jeg er sikker på at islagkagen smager ekstra godt efter en burger. Ik?

Foto: Kristina Christiansen

Følg gerne med: Instagram @annemettevoss / @sweetcakekarma, Facebook eller via e-mail. Du kan købe mine kogebøger på shop.annemettevoss.dk
   

2 kommentarer

  • Anita

    Min hævede ikke
    Heller ikke i andet forsøg
    Skal det ikke nagepulver i?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Annemette

      Men den skal jo ikke hæve. Altså jo – hæve op, men så falder den sammen igen.

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mazarinkage opskrift - med lime, hindbær og mørk chokoladekaramel