Mazarinkage opskrift – med lime, hindbær og mørk chokoladekaramel

REKLAME for Callebaut® Chokolade

Chokoladetip: Den nævnte chokolade (Callebaut 811 – 54,5%) anvender jeg oftest, når jeg bager, laver ganache og særligt når jeg skal temperere chokolade. Den er super nem at arbejde med, og sikrer dig et godt resultat. Chokoladen anvendes af top professionelle folk over hele verden. En rigtig klassiker i konditorbranchen.

callebaut-moerk-chokolade-2

Mazarinkage opskrift – med et mildt hint af lime, intens chokolade og friske hindbær.

10 pers.
sværhedsgrad: medium

Tip: Denne kage er bedst, hvis du tilbereder både kage og karamellen dagen i forvejen. Og så nyder du den den efterfølgende dag sammen med dine gæster.

Mørk chokoladekaramel
100 g hvidt sukker
2 dl piskefløde
175 g mørk chokolade (Callebaut 811 – 54,5%)

Mazarinkage opskrift
190 g ren rå marcipan
150 g blødt smør
170 g lyst rørsukker
3 æg, str M – stuetemperatur
finrevet skal af 1/2 lime
40 g hvedemel
125 g friske hindbær

Idéer til pynt
125 g friske hindbær
chokoladeperler
sukkerpynt
rød skovsyre

Serveringsforslag: Kagen smager virkelig godt med lidt frisk creme fraiche 18%.

Sådan laver du kagen:

Mørk chokoladekaramel: Smelt sukkeret ved middel varme i en tykbundet gryde. Du må ikke røre i karamellen, kun dreje gryden rundt, indtil sukkeret er helt smeltet. Tilsæt fløden ad tre omgange – det vil bruse kraftigt op, særligt ved første tilsætning af fløde. Rør hele tiden rundt. Når sukker og fløde er rørt sammen til en jævn karamelfløde, tages gryden af varmen.

Hak chokoladen groft og kom den i en dyb skål. Hæld den brandvarme karamelfløde over chokoladen i en tynd stråle mens du konstant rører i bunden af skålen med en dejskraber i små cirkulære bevægelser. Stop med at røre, når chokoladen er blank og ensartet. Hvis det volder dig problemer kan du anvende en stavblender i chokoladen, og på den måde samle massen og gøre den blank. Læg et stykke husholdningsfilm henover og tryk det helt ned på overfladen for at undgå kondens. Lad den mørke chokoladekaramel stå ved stuetemperatur og sætte sig. Gerne natten over.

Mazarinkage: Bræk marcipanen i små bidder. Ælt den sammen med blødt smør og sukker, lidt efter lidt. Massen skal være helt ensartet og uden klumper. Tilsæt derefter ét æg ad gangen – du kan evt. piske det i ved hjælp af en elpisker. Rør limeskal og hvedemel i dejen.

Fordel mazarindejen i en springform eller rugbrødsform beklædt med bagepapir, størrelsen  skal ca. være 23 cm i diameter eller 10 x 30 cm. Tryk de friske hele hindbær ned i dejen. Bag kagen ved 175 grader varmluft i 1 times tid til den er flot gylden og sprød i kanten. Lad kagen køle af til efterfølgende dag – gerne i køleskab.

Inden servering kommes den mørke chokoladekaramel op i en sprøjtepose med en lille glat tylle. Afsæt toppe af karamellen ovenpå kagen og dekorer med hindbær og små chokoladeperler eller lign. Velbekomme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN