Focacciabrød opskrift - med oliven og rosmarin

Sådan en mor er jeg, og jeg er stolt af det.  

Reklame.toonix-11

Jeg har noget på hjerte…noget jeg har lyst til at “snakke” med jer om…

Helt ærligt, fellow mamas… hvad ville vi gøre uden?

Jeg spørger ofte mig selv, hvad gjorde man dog før iPads og “on demand” tv? Her i huset ELSKER vi streamingtjenester. Jamen altså, seriously, jeg troede ikke, at jeg skulle blive sådan en mor, der lod mine børn hygge i sofaen i hverdagen med hver sin iPad og hver sin favoritserie. Men det er jeg! Jeg er sådan en mor. Og jeg er faktisk stolt af det. Ikke at de hygger for meget (det lyder lidt fjollet), men altså de bruger kun få timer ugentligt på tv og iPad…men jeg synes det er alright.

Find Hdmi kabler til dine skærme her

toonix-7

Hvorfor troede jeg, at jeg aldrig ville blive sådan en mor?

Fordi jeg engang – for 10 år siden – inden jeg blev mor, havde en idé om, at børn har bedst af frisk luft og trælegetøj. Fordi jeg troede, at det var nemt at opdrage børn til at sidde stille (Boy, was I wrong!), og fordi mine børn i hvert fald ikke skulle blive sådan nogle, der drev den af på sofaen foran fjerneren… Ja ja, det er jo okay at blive klogere.

Det minder mig lidt om den dér drøm man har, når man bliver gravid, om at ens børn kun må gå iklædt emil-fra-lønneberg-looket, når ungen allerhelst vil have spiderman t-shirt og fodboldshorts på i hverdagen. Man kan ligeså godt give op, og så erkende, at verden er, som verden nu engang er. Evolution, kære venner. Byd den velkommen!

Og hvorfor er jeg så egentlig stolt af at være sådan en mor nu?

Tja, det kan man jo spørge sig selv… Det er jo ellers blevet utroligt moderne at være del af den dér klub af forældre, der konstant føler et behov for at proklamere, at de agter at skrue ned for forbruget af sociale medier, og at deres børn i øvrigt hellere skal lege med træklodser end at spille Counter Strike… når ungen i øvrigt er fyldt 14, haha. (Ja, det er på spidsen, I know, men I kender simpelthen godt typen – det er jeg sikker på!)

toonix-12

toonix-10

Tilbage til pointen… Jeg er stolt, fordi jeg synes, at det er okay at lade sine børn være en del af den moderne verden. Det er nærmest et ansvar, synes jeg. Et ansvar som vi (min kæreste og jeg) påtager os med stor fornøjelse. Så her i huset er vi virkeligt pro moderne måder at underholde sig på. Og det gælder både streamningtjenester, computerspil og alt det andet tekniske gøgl, som vi har fyldt vores skuffer med…

Det betyder jo ikke, vores børn ikke dyrker sport. Det er netop ofte efter en tur på fodboldbanen, at drengene får lov til og har behov for at flade ud til tegneserier. Det betyder heller ikke, at vi ikke leger med Duplo og bygger kreative landskaber af pap (Yes, totalt overskudsmor!). Vi både hjemmebager, bygger, klipper og klister – og så kan det godt være, at der er tændt for min yndlingsserie eller “Barbapapa” i baggrunden. Og det skal der være plads til!

toonix-13

toonix-5

Så til alle jer, der er en del af den moderne klub for forældre, der skruer ned for medierforbruget i hverdagen – more power to you! Sejt gået, hvis I rent faktisk kan overholde det. Det tager jeg hatten af for. Men jeg står ved min måde at gøre det på. Det hele handler nemlig om at kunne skabe balance. Salt og peber. Sukker og syre. Tv og frisk luft…

Fordi jeg er en god mor. Også selvom jeg lader dem streame, flyde ud på sofaen og, gud forbyde det, lader dem spille computerspil indimellem 🙂

toonix-2

toonix-3

 

3 kommentarer

 • Mette

  Her i huset er der ingen regler eller begrænsninger hvad angår ipad og TV. Min dreng på 3 år har ubegrænset adgang til både ipad og TV. Det har resulteret i, at det ikke er specielt attraktivt. Ipad/TV er ikke mere spændende end alt legetøjet. Eller sagt på en anden måde: det er lige så kedeligt som legetøjet.
  Dette kan selvfølgelig ændre sig med tiden, det er jeg helt med på. Men det tager vi så til den tid.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anja

  Hvad folk gør hjemme er helt op til den enkelte. Men jeg indrømmer at jeg synes det er lidt trist at se hvor mange unger som får en mobil eller en iPad stukket i hånden i bussen, toget, flyet, på færgen, hos lægen eller hvor man ellers bare er og der er ventetid. Der hvor den lille snak opstår, hvor man ser noget ud af vinduet, følelsen af at glæde sig til flyet letter… alle de små ting forsvinder lidt når unger (eller en selv) er opslugt af en skærm.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Skønt indlæg og jeg er så enig😍 Det handler nemlig om balance og hvor er det skønt at høre du ikke er bange for at sige det højt 😄😄 tak for dine altid skønne indlæg

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Focacciabrød opskrift - med oliven og rosmarin