Hjælp os! Hvad skal min og Maschas bog hedde?

Chokolademuffins med hindbær og karamelliseret appelsinremonce

chokolademuffins-annemette-voss-callebaut-13 chokolademuffins-annemette-voss-callebaut-9

REKLAME for Callebaut® Chokolade

Jeg bruger altid Callebaut® chokolade. Det har jeg gjort – pretty much – siden jeg vandt Den store bagedyst i 2013. Jeg har dog til tider, hvis jeg skulle finde gode, billigere alternativer valgt andre producenter – men jeg vender altid tilbage til Callebaut®. Jeg synes, deres produkt er super stabilt at arbejde med, og så er jeg særligt glad for den chokolade, der hedder Callebaut 811 på 54,5% kakao, da den er vildt nem at temperere. Den er også god at bage med, som her.

Chokolademuffins du aldrig glemmer

6 stk store muffins / 12 alm. muffins
sværhedsgrad: let
arbejdstid: 30 min
bagetid: 35 min

Chokoladedej

2 æg, str M
125 g hvidt sukker
1 tsk vaniljesukker
100 g smør
125 g god mørk chokolade (Callebaut 811, 54,5%)
220 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1 dl kærnemælk

Appelsinremonce
80 g blødt smør
80 g hvidt sukker
1 tsk vaniljesukker
fintrevet skal fra 1/2 øko appelsin

Fyld
125 g friske hindbær

Sådan laver du uforglemmelige chokolademuffins:

Chokoladedej: Pisk æg, sukker og vaniljesukker længe til det er helt lyst og luftigt. Smelt smørret ved lav varme og opløs chokoladen heri, lad det svale. Sigt hvedemel og bagepulver ned i æggesnapsen og vend chokoladesmørret i. Tilsæt kærnemælk og rør dejen sammen.

Appelsinremonce: Pisk smør, sukker, vaniljesukker og fintrevet appelsinskal godt sammen til en luftig remonce. Kom den evt i en engangssprøjtepose.

Fordel dejen i de 6 store papirsforede muffinsforme (eller i de 12 små) og tryk et par hindbær ned i hver muffin. Fordel remoncen ovenpå hver muffin.

Bag de lækre muffins ved 180 grader varmluft i ca. 35-40 min. (ca 25 min hvis der er 12 små muffins).

Nyd dem friskbagte mens karamellen fra remoncen stadig er lun og sej.

Hey… Du vil sikkert også være vild med min opskrift på Banankage med karamelliseret chokoladecreme – just saying!

chokolademuffins-annemette-voss-callebaut-1

Sådan ser de ud inden de bages. Her kan du se, at hindbærrene er trykket ned i overfladen og appelsinremoncen er lagt på i klatter – ved hjælp af en sprøjtepose (men du kan bare bruge en spiseske!)

chokolademuffins-annemette-voss-callebaut-2

chokolademuffins-annemette-voss-callebaut-5

Sådan ser de ud, når de er friskbagte og lige kommet ud af ovnen.

chokolademuffins-annemette-voss-callebaut-3

chokolademuffins-annemette-voss-callebaut-12

chokolademuffins-annemette-voss-callebaut-10

Her kan du se hverdan remoncen karamelliserer ovenpå de friskbagte chokolademuffins. MUMS.

Følg gerne med: Instagram @annemettevoss / @sweetcakekarma, Facebook eller via e-mail. Du kan købe mine kogebøger på shop.annemettevoss.dk
   

2 kommentarer

  • Mette

    Ser lækkert ud. Er de også gode dagen efter, eller skal de spises nybagte.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjælp os! Hvad skal min og Maschas bog hedde?