Hjemmelavede medaljer – af den royale slags

hjemmelavede-medaljer-lidl-annemette-voss-15

Reklame for Lidl

Det er Dronningens fødselsdag, og det fejrer jeg og Lidl med en omgang fine, enkle hjemmelavede medaljer – dekoreret med små konge- og dronningekroner i dagens anledning.

Opskriften er med vilje lavet helt nem og enkel, så du med sikkerhed lykkes med disse små lækre forårsfine kager. Alle ingredienserne er naturligvis købt i Lidl – ej, lige med undtagelse af, at jeg dryssede med lidt bærstøv, som jeg havde i skabet – men ellers, så holder jeg, hvad jeg lover. Sådan er det altid, når jeg udvikler opskrifter for Lidl. Alle ingredienserne skal være tilgængelige og nemme at få fat i – uanset hvor i landet man bor.

hjemmelavede-medaljer-lidl-annemette-voss-13

hjemmelavede-medaljer-lidl-annemette-voss-14

Hjemmelavede medaljer med vaniljecreme og jordbærmarmelade

8 stk.
sværhedsgrad: medium

Bunde
200 g hvedemel
100 g koldt smør
60 g flormelis
1 æg, str S/M

Vaniljecreme
10 g maizena majsstivelse + 2 spsk sødmælk
1 tsk vaniljesukker (eller korn fra 1/2 vaniljestang)
2 dl sødmælk
2 æggeblommer
20 g lyst rørsukker

Fyld
4 dl piskefløde
3 spsk jordbærmarmelade

Glasurkroner
150 g flormelis
40 g æggehvide
evt. bærstøv

hjemmelavet-medaljer-lidl-annemette-voss-20

Sådan laver du hjemmelavede medaljer:

Bunde: Smuldr hvedemel, smør og flormelis mellem fingrene til det ligner parmesanost. Tilsæt ægget og ælt hurtigt dejen sammen. Stop med at ælte så snart dejen er ensartet. Dejen er ret klistret, det er meningen. Kom dejen i en frysepose, tryk dejen let flad og læg den i køleskab i en times tid, til den er helt kold og har samlet sig. I mellemtiden kan du lave vaniljecreme.

Vaniljecreme: Start med at røre maizenaen ud i de 2 spsk mælk. Kom det i en lille tykbundet gryde sammen med alle de øvrige ingredienser og tænd for blusset på middelhøj varme. Pisk konstant, med tålmodighed, i gryden til cremen pludselig bliver tyk. Det er vigtigt, at du fortsat pisker kraftigt i gryden så cremen ikke brænder på. Lad cremen koge igennem, under piskning, i ca 1 minuts tid. Hæld cremen over på en ren tallerken, dæk til med husholdningsfilm, som trykkes helt ned på overfladen for at undgå kondens og lad cremen køle af i køleskab i en times tid.

Bunde, fortsat: Rul dejen ud i lidt mel på en ren bordplade. Arbejd kun med halvdelen af dejen ad gangen, så den anden halvdel forbliver i køleskabet og holder sig kold. Dejen skal rulles ud til en tykkelse på ca 3 mm. Udstik i alt 16 runde bunde på ca 7 cm i diameter. (måske kan det betale sig at lave et par ekstra bunde – just in case). Kom bundene over på to bageplader beklædt med bagepapir.

Bag bundene ved 190 grader varmluft i ca. 10 minutter til de er let gyldne i kanten. Lad bundene køle helt af på bagepladen inden de forsigtigt håndteres.

Glasur: Pisk en sej glasur af flormelis og æggehvide. Kom glasuren i et lille kræmmerhus og tegn små fine kroner på halvdelen af bundene.

Samling: Pisk den kolde vaniljecreme lind med en elpisker. Find jordbærmarmeladen frem.

Pisk fløden til sprøjtefast skum og kom den i en sprøjtepose med en stor stjernetylle. Afsæt langs kanten af de 8 udekorerede kagebunde en krans af flødeskum. Jeg kører som regel rundt et par gange, så flødeskummet får lidt højde. Kom en klat jordbærmarmelade ned i midten af flødeskummet og kom en klat vaniljecreme ovenpå.

Læg de otte krone-pyntede kagebunde på som låg. Drys evt. med lidt bærstøv, hvis du har.

Velbekomme.

Og nej, man kan ikke spise medaljer på en pæn måde!

hjemmelavede-medaljer-lidl-annemette-voss-17

Her er din indkøbsliste:

Hvis du alligevel står og skal ud og handle i Lidl, så kan du blot følge denne indkøbsliste, så har du alle ingredienserne lige ved hånden.

hvedemel*
smør*
æg*
sødmælk*
æggeblommer*
æggehvider*
rørsukker*
piskefløde*
jordbærmarmelade*
vaniljesukker
flormelis
majsstivelse

* = kan købes økologisk i Lidl

Prøv også nogle af mine andre lækre opskrifter – hvis du kan lide små hjemmelavede medaljer med creme og jordbær så synes du sikkert også at simple muffins med æble og kanelremonce er lækre.

Step-by-step fotoguide:

hjemmelavet-medaljer-lidl-annemette-voss-23

Sådan skal det smuldrede smør, mel og flormelis se ud inden æg tilsættes. Det skal ligne parmesanost.

hjemmelavet-medaljer-lidl-annemette-voss-22

Husk at piske kraftigt i gryden, når du koger vaniljecremen, – cremen kan nemt brænde på, hvis man ikke er opmærksom.

hjemmelavet-medaljer-lidl-annemette-voss-25

hjemmelavet-medaljer-lidl-annemette-voss-26

Udstik 16 bunde – tykkelsen skal være 2-3 mm. De hæver en smule op under bagningen.

hjemmelavet-medaljer-lidl-annemette-voss-24

Form et kræmmerhus af bagepapir og kom glasuren heri.

hjemmelavede-medaljer-lidl-annemette-voss-1

Saml kagerne med flødeskum, god jordbærmarmelade og vaniljecremen.

hjemmelavede-medaljer-lidl-annemette-voss-4

Læg de små låg med glasurkroner på – inden du evt drysser med frysetørret bærstøv.

hjemmelavede-medaljer-lidl-annemette-voss-8

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN