Lidt kvindelist har aldrig skadet...

Påskekager: Orange-choko muffins med frosting

paaskekage-muffin10

Reklame for Lidl

Lidl afholder påskekonkurrence – vind en af mine bøger (signeret) samt 200 kr på gavekort til Lidl. Tjek Lidls facebookside for mere info.


Påsken er over os, og det betyder nærvær og tid til familien hjemme i de danske hjem. Eller det håber jeg i hvert fald. Sammen med Lidl ønsker jeg jer allesammen en skøn påske – og jeg håber på én eller anden måde, at denne opskrift og den anden påskekageopskrift, som jeg har udviklet, får jer ind i køkkenerne og bage sammen med jeres unger eller andre, som I holder af.

Disse kager er lavet udelukkende af ingredienser, som du kan finde i Lidls butikker. Hvis du tilfældigvis lige har nogle dragerede farverige æg liggende i skuffen, så bruger du da bare dem – men de her chokolademandler, fra Favorina, synes jeg nu også gør det meget godt som små æg i rederne af frosting ovenpå kagerne. Ikke?

paaskekage-muffin11

 

Saftige chokomuffins med appelsin og cremet mascarponefrosting

Helt perfekte påskekager! (også gode resten af året!)

12 stk.
sværhedsgrad: let
arbejdstid: 30 min
bagetid: 20-22 min.

Muffinsdej

150 g blødt smør
170 g lyst rørsukker
1 tsk vaniljesukker
3 æg, str L – stuetempererede
50 g mandelmel
140 g hvedemel
25 g kakao
1 tsk bagepulver
Fintrevet skal fra 1/2 økologisk appelsin
Saften fra 1 hel appelsin
50 g grofthakkede mandler

Orangesirup

50 g lyst rørsukker
saften fra 1 hel appelsin (ca 1 dl)

Frosting

100 g blødt smør
75 g flormelis
15 g kakao
1 tsk vaniljesukker
200 g mascarpone

Sådan laver du påskemuffins…

Muffindej: Pisk smør, sukker og vanilje længe til det er cremet. Tilsæt ét æg ad gangen og pisk grundigt efter hvert æg. Dejen skal være meget luftig når æggene er pisket i. Bland bagepulver, kakao, hvedemel og mandelmel og vend forsigtigt melblandingen i dejen. Tilsæt appelsinskal, appelsinsaft og grofthakkede mandler. Fordel dejen i papirsbeklædte muffinsforme, og bag dem ved 175 grader varmluft i 20-22 min.

Orangesirup: Kog en sirup af appelsinsaft og sukker. Lad det småkoge i 5 minutter. Køl af.

Pensl kagerne med den afkølede appelsinsirup – siruppen vil trænge ned i overfladen. Du vil opleve, at dine muffins smager ekstra godt og holder sig ekstra saftige med denne metode.

Frosting: Kom blødt smør, vaniljesukker, flormelis og kakao i en skål. Pisk det sammen til en meget luftig og cremet smørcreme. Tilsæt evt. et par spsk appelsinsirup, hvis du har noget til overs. Pisk det grundigt ind i cremen. Tilsæt stuetempereret mascarpone, og pisk kun ganske kort ved lav hastighed. Det er vigtigt at du ikke pisker for hurtigt og længe, så vil cremen skille.

Kom frostingen i en sprøjtepose med en lille græstylle. Afsæt rosetter af frosting som tilfældige, rodede reder ovenpå kagerne.

Dekorer med små æg i form af chokoladeovertrukne mandler eller lign.

Grundig step-by-step fotoguide:

paaskemuffins2

Pisk smør, sukker og vanilje længe til det er cremet.

paaskemuffins3

Tilsæt ét æg ad gangen og pisk grundigt efter hvert æg.

paaskemuffins4

Så luftig skal dejen være når æggene er pisket i.

paaskemuffins5

Bland bagepulver, kakao, hvedemel og mandelmel

paaskemuffins5

Vend forsigtigt melblandingen i dejen

paaskemuffins7

Tilsæt appelsinskal, appelsinsaft og grofthakkede mandler

paaskemuffins8

Fordel dejen i papirsbeklædte muffinsforme. Bages ved 175 grader i 20-22 min.

paaskemuffins9

Kog en sirup af appelsinsaft og sukker. Lad det småkoge i 5 minutter. Køl af.

paaskemuffins13

Lad dine muffins køle af.

paaskemuffins14

Pensl kagerne med den afkølede appelsinsirup – siruppen vil trænge ned i overfladen. Mums.

paaskemuffins15

Du vil opleve, at dine muffins smager ekstra godt og holder sig ekstra saftige med denne metode.

paaskemuffins10

Kom blødt smør, vaniljesukker, flormelis og kakao i en skål

paaskemuffins11

Pisk det sammen til en meget luftig og cremet smørcreme. Tilsæt evt et par spsk appelsinsirup, hvis du har noget til overs. Pisk det grundigt ind i cremen.

paaskemuffins12

Tilsæt stuetempereret mascarpone, og pisk kun ganske kort ved lav hastighed. Det er vigtigt at du ikke pisker for hurtigt og længe, så vil cremen skille.

paaskekage-muffin3

Kom frostingen i en sprøjtepose med en lille græstylle. Afsæt rosetter af frosting som tilfældige, rodede reder ovenpå kagerne.

paaskekage-muffin1

paaskekage-muffin2

Dekorer med små æg i form af chokoladeovertrukne mandler eller lign.

paaskekage-muffin6

paaskekage-muffin4

paaskekage-muffin5

Så var der påskehygge hos mine forældre i Slagelse…

paaskekage-muffin12

paaskekage-muffin15

paaskekage-muffin14

paaskekage-muffin13

 

6 kommentarer

  • Camilla

    hej Annemette
    kan man bruge andet end mandelmel
    hvis nu man ikke kan tåle mandler 😊
    mvh camilla

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Voss

      Ja, bare blend nogle hasselnødder eller havregryn. – du kan også bare tilføje lidt mere alm mel

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette Bjerregaard

    Hvad hedder den tylle du har brugt?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • de smager godt

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ilse

    Det ser rigtig lækkert ud. 😋 Har lige et spørgsmål: Kan dejen ikke bruges i en stor form i stedet for og hvor stor skal den så evt være og bagetid ????
    God påske 🐣🐣

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Voss

      Jo, bagetiden er sikkert lige 5-10 min længere. Brug en bageform på ca 20 x 25 cm

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lidt kvindelist har aldrig skadet...