Sponge cake med appelsin og uimodståelig hindbærglasur

Reklame for Lidl

Opskriften er lavet med ingredienser, som alle er købt i Lidl – naturligvis. Og Lidl ønsker alle en rigtig dejlig Påske med denne kage, som gerne skulle sætte lidt kagekærlighed på bordet i påskedagene.

En helt klassisk sponge cake er bare noget af det bedste. Og her er den peppet op med masser af vanilje, sød appelsin og syrligt søde hindbær. Glæd dig. Jeg spiste ét stykke, mens den var lun… og så spiste jeg lige ét til. Bare fordi!

Den er simpelthen SÅ nem at lave, og så smager den, som sagt, himmelsk! Og du kan nemt erstatte appelsinskal og -saft med f.eks. citron eller limesaft, hvis du er mere til det, eller hvis du ikke lige har appelsiner i frugtskålen. Du kan også erstatte hindbærrene med andre frosne bær – prøv f.eks. blåbær eller ribs.

sponge-cake-appelsin4

Påskeopskrift: sponge cake med vanilje, appelsin og hindbær

8 pers
sværhedsgrad: let
arbejdstid: 40 min
bagetid: 55 min

Ingredienser til sponge cake
4 æg, str M
200 g lyst rørsukker
2 tsk vaniljesukker eller korn fra 1 vaniljestang
200 g hvedemel
1 tsk bagepulver
150 g smeltet smør
1 stor øko appelsin – fintrevet skal og saft heraf
100 g frosne hindbær + 1 spsk hvedemel

Glasur
100 g frosne hindbær
50 g lyst rørsukker
250 g flormelis

sponge-cake-appelsin9

Sådan laver du sponge cake med appelsin:

Kagedej: Pisk æg, sukker og vanilje længe til det er meget luftigt og lyst. Bland hvedemel og bagepulver og sigt det ned i dejen. Vend det i nænsomt mens du også tilsætter det smeltede, afkølede smør. Tilsæt appelsinskal og -saft og rør dejen let sammen. Fordel dejen i en bageform med en diameter på ca 21-23 cm beklædt med bagepapir. Vend hindbærrene rundt i hvedemel og drys dem ud over kagen. Sæt kagen forvarmet ovn ved 170 grader varmluft og bag den i ca 55 min.

Lad kagen køle af.

Glasur: Kog hindbær og sukker op. Blend det til en puré og sigt puréen så den er helt ensartet i konsistensen. Rør et par spiseskefulde puré sammen med flormelissen til en tyktflydende pink glasur. Fordel glasuren ud over kagen. Afsæt små dråber af den resterende puré ovenpå glasuren og træk med en lille tandstik et spor igennem dråberne, for at opnå små hjerteformede motiver.

Lad glasuren størkne. Og nyd!

Savner du mere lækker og nem inspiration i hverdagen? Gør som flere hundredetusind andre og følg Lidls Facebookside

sponge-cake-appelsin11

Her er din indkøbsliste:

Hvis du alligevel står og skal ud og handle i Lidl, så kan du blot følge denne indkøbsliste, så har du alle ingredienserne lige ved hånden.

hvedemel*
lyst rørsukker*
æg*
smør*
appelsin*
frosne hindbær
bagepulver
vaniljestang eller vaniljesukker
flormelis

* = økologisk

sponge-cake-appelsin8

sponge-cake-appelsin6

sponge-cake-appelsin5

sponge-cake-appelsin2

sponge-cake-appelsin

 

 

 

4 reaktioner

  1. Så fin og enkel.
    Vil vildt gerne lave denne til min arbejdsplads, men bliver den kedelig/tør efter en nat i køleskab?

    Vh,
    Laura

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN