Lagkage med appelsinmousse, krokant og mælkechokoladeganache

REKLAME – opskriften er udviklet for OBH Nordica

Det er blevet 2018, og jeg har lagkage på hjernen. Jeg er i disse dage ved at lægge sidste hånd på en bog om lagkager, og derudover har jeg lige haft fødselsdag, og så er det jo meget oplagt, at man tænker i lagkagebaner. Ik?

Det resulterede også i, at jeg lavede en simpel (i min verden 😉 ) og lækker lagkage i Go’morgen Danmark i lørdags. Opskriften på den finder du her: Lagkage med bær

Men, hvis du ikke lige drømmer om bær og flødeskum, men derimod er mere til let syrlig appelsinsmag, lidt knas og cremet mælkechokolade, jamen, så synes jeg at du skal prøve denne her opskrift. Den tager udgangspunkt i de samme nemme vaniljebunde, men fyldet er noget helt andet. Glæd dig. Jeg er selv vild med denne kage.

lagkage-med-appelsinmousse-3

Lagkage med appelsinmousse, hasselnøddekrokant og mælkechokoladeganache

12 pers.
sværhedsgrad: medium
arbejdstid: 2 timer
bagetid: ca 25-30 min
køleskabstid: gerne natten over

Vaniljebunde
1 polynesisk vaniljestang
125 g hvidt sukker
6 æggeblommer
105 g hvedemel
1 tsk bagepulver
6 æggehvider
2 spsk hvidt sukker

Hasselnøddekrokant
65 g hasselnødder
50 g hvidt sukker

Appelsinmousse
4 blade husblas
1 polynesisk vaniljestang
110 g hvidt sukker
fintrevet skal af 1 øko appelsin
2 dl friskpresset appelsinsaft
250 g creme fraiche 18%
3,5 dl piskefløde

Mælkechokoladeganache
250 g god mælkechokolade (f.eks. Callebaut 33,6%)
1,25 dl piskefløde
15 g glukosesirup

Vaniljebunde: Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas kornene sammen med en smule af sukkeret. Pisk vaniljesukker, resten af sukkeret og æggeblommerne længe til det er hvidt og luftigt. Bland hvedemel og bagepulver godt sammen og sigt det ned i æggesnapsen. Vend det nænsomt sammen. Pisk æggehviderne luftige og stive sammen med de 2 spsk sukker i en helt ren skål med et helt rent piskeris. Fold det i dejen ad tre omgange. Læg et stykke bagepapir i bunden af en springform (23-25 cm diameter), fordel dejen i formen og glat overfladen. Bag bunden i ca. 25-30 min. ved 180 grader varmluft. Den hæver meget op under bagningen, det er meningen. Læg et stykke rent bagepapir på bordpladen. Når du tager kagen ud af ovnen vendes den straks på hovedet ud på bagepapiret. Formen skal blive siddende på. Således køler den helt af, – på hovedet i formen.

Hasselnøddekrokant: Rist hasselnødderne ved 180 grader i 8-10 min til hinderne begynder at løsne sig. Gnid hinderne af ved hjælp af et rent viskestykke og hak hasselnødderne groft. Smelt sukkeret på en pande ved middel varme. Tilsæt hasselnødderne og rør det sammen. Lad krokanten køle af på et stykke bagepapir og hak det dernæst groft.

Appelsinmousse: Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas kornene sammen med en smule af sukkeret. Kom den tomme vaniljestang, vaniljesukkeret, resten af sukkeret, fintrevet appelsinskal samt appelsinsaft op i en lille gryde og give det et opkog til sukkeret er opløst. Lad appelsinlagen svale i 10 min på køkkenbordet og rør derefter den udblødte og afdryppede husblas direkte ud i lagen.

Tilsæt creme fraiche til den let lune appelsinlage og rør det godt sammen. Pisk fløden til luftigt letpisket flødeskum og vend det ad tre omgange sammen med appelsinmassen.

Mælkechokoladeganache: Hak chokoladen groft og kom den i en dyb skål. Varm piskefløde og glukosesirup op til lige under kogepunktet og hæld det over chokoladen ad to omgange mens du hele tiden rører i bunden af skålen med en dejskraber i små cirkulære bevægelser. Fortsæt til ganachen er helt blank og ensartet. Hvis den ikke vil samle sig kan du bruge en stavblender til hjælp. Lad ganachen sætte sig ved stuetemperatur natten over.

Samling af kagen: Skær forsigtigt kagebunden fri fra formen og flæk den i to lige tykke dele med en savtakket kniv. Hav bund, krokant og frisklavet mousse klar.

Rengør springformen og læg et stykke kageplast ned langs siden. Placer den ene lagkagebund i formen. Drys med hakket krokant og fordel halvdelen af appelsinmoussen herpå. Læg den anden lagkagebund på og hæld resten af appelsinmoussen udover. Bank let formen mod bordet så luftbobler forsvinder. Sæt kagen på køl natten over.

Placer kagen på et fad. Fjern kageplast og glat siderne med en varm palet. Kom ganchen i en sprøjtepose med en lille stjernetylle eller glat tylle. Afsæt små toppe af ganache på kagen og dekorer med hasselnødder, hindbærstøv – plus det løse (Brug hvad du har i dine gemmer!)

lagkage-med-appelsinmousse-4

lagkage-med-appelsinmousse-6

lagkage-med-appelsinmousse-5

lagkage-med-appelsinmousse-2

11 reaktioner

  1. Fed konkurrence og kagen lyder lækker. Den passer perfekt til min svigermors fødselsdag d. 21 …
    Ang. Ganachen, skal jeg bage tildække den med husholdningsfilm så den ikke danner hinne eller skal den bare stå i en skål på bordet? ☺️
    Måske et dumt spørgsmål, men ærgeligt at skulle lave det om ..

  2. Smuk kage, den lyder virkelig lækker og jeg skal selvfølgelig prøve lykke. Min røremaskine brændte helt sammen i weekenden så denne konkurrence må være skæbnen 🙂
    Kan den laves om aftenen inden servering eller suger bundende så for meget til sig og bliver smattede?

    Knus

  3. Jeg overveje at lave denne kage til min kærestes fødselsdag d. 21 januar.
    Jeg har faktisk købt kogebogen fra dig og OBH i Imerco i sidste uge. Jeg glæder mig til at komme igang med den og videreudvikle opskrifterne lidt eller tage elementer derfra, så jeg kan lave en kage a la mig selv.

    Det kunne være vildt skønt med en lækker rørmaskine fra Obh til mine kage produkter og brød-bagning!

  4. Hej
    Er det muligt at bage bundene feks. Mandag og så lave mousse,ganache og samling tirsdag og så servere onsdag?
    Er lidt tidspres det, men synes den lyder super lækker 😉

  5. Min datter og jeg har deltaget i konkurrencen og venter spændt på at vinderen bliver fundet ????🏼????🏼????🏼

  6. VINDEREN AF KONKURRENCEN ER FUNDET: SIMONE I KNUDSEN @simoneiknudsen på instagram – TILLYKKE. Husk at tjekke #obhlagkage

  7. Hej, har lige lavet 3 stk kager hvor basen er denne lagekageopskrift, skal til og pynte dem, til en 90årsfødseldag, men de “sveder”/smider væske!!?? Har oplevet det før med moussekager og bliver ærgerlig hver gang, hvad sker der, er det fordi jeg sætter dem på frys for de hurtigere kan sætte sig?

  8. Virkelig fin kage, jeg tiltænker at bruge den til en dåbskage, men de vil ikke have en nøgen kage.. men hvad kunne man putte på hvis det ikke skal være fondant? en smørcreme/royal iceing/marcipanbånd evt?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN