Min guide til Disneyland Paris – for børnefamilier

Guide til Disneyland Paris 5

REKLAME for Disneyland Paris

I har helt sikkert opdaget, at vi har været en gruppe af 4 bloggere med pigebørn som påhæng på bloggertur til Disneyland Paris. Der er i hvert fald blevet skrevet en hel del om oplevelsen her på Blogly, så jeg vil spare jer for den samme snak. Ellers så bliver det simpelthen for kedeligt at læse med.

Så lad mig slå fast – én gang for alle: Disneyland Paris er fantastisk. (Hvis man altså er til dén slags)

Så behøver vi ikke runde den del mere.

Nu vil jeg i stedet for give jer en grundig guide til hvad man bør tænke over, hvad man skal se, hvad man skal prioritere og hvad man får for pengene når ma rejser til Disneyland Paris med ungerne. Den slags info var jeg nemlig selv på jagt efter for 1,5 år siden, da vi selv var på sommerferie i Disneyland med drengene og en helt nyfødt Luca.

Guide til Disneyland Paris 4

Her får I min guide til Disneyland Paris…for børn.

Transport: Fly eller bil?

For det første, så vil jeg opfordre dig til at tænke over, om du vil flyve derned eller starte bilen og køre? Jeg har prøvet begge dele, og jeg synes at flyveturen var at foretække. Den tager ikke mere end små to timers tid, og selve transporten fra lufthavnen til parken tager ca 40 min. Det er nemt. Meget nemt. Hvorimod jeg synes, at det var lidt hårdt at køre. Det var sjovt og hyggeligt, og vi kom hinanden ved, men børnene var trætte da vi ankom, og vi bruge en hel dag på det. Hvis man flyver ud om morgenen, som vi gjorde, var vi i Disneyland allerede ved frokosttid.

Baggage: Hvad skal man medbringe?

Jeg synes, at det var genialt (intet mindre), at min rejsemakker Alma og jeg selv kun havde håndbaggage med på rejsen. Det forkortede ventetiden i lufthavnen og vi havde også tjekket ind hjemmefra ved Air France, som vi fløj med. Og så havde vi tilmed efterladt en del plads i kufferten til at kunne gøre indkøb i Disneyland. Fordi, uanset hvad man planlægger hjemmefra, – ja så kommer man altså til at købe nogle småting (eller store ting 😉 ).

Det vigtigste er jo, at man bare har nogle gode sko med. Det er det ALLER-vigtigste.

Derudover så skal man medbringe tøj efter årstiden. Husk, at selvom man nemt kan gå ind i varme restauranter mm, men man er altså udenfor det meste af dagen. Så hvis man rejser om vinteren, så husk vanter, hue og halstørklæde…og uldsokker! Dem glemte jeg i denne omgang, og det var dumt. Trust me, mine tæer var ved at fryse af.

Og huske nu, at du er ikke taget til Disneyland for at gøre dig lækker og smækker. Du er taget derned for at være sammen med familine og børnene, og du er der for at have det sjovt og grine en masse – ikke for at gå rundt med trutmund og lave lækre minnie-selfies… Eller det håber jeg i hvert fald! Derfor: Skær ned på beautyboksens indhold. En elastik i nakken og lidt mascara kan du komme langt med i Disneyland – siger det bare 😉

Guide til Disneyland Paris 8

Disneyland Paris Shows: Hvad skal du se?

I Disneyland er der en helt masse shows. Der er noget for enhver smag, og derfor kan jeg heller ikke give dig specielt gode råd til, hvad du skal se og hvornår. Men jeg kan fortælle dig, at du virkelig bør finde tid og overskud hos familien til at blive hængende i parken til lukketid, så du kan se det spektakulære lysshow med fyrværkeri, som vises på slottet hver aften, når parken lukker. Det har jeg oplevet en håndfuld gange nu, og jeg bliver aldrig træt af det. Det er fuldstændigt utroligt.

Derudover kom jeg i rigtigt julehumør af Mickeys Big Band i år og jeg var også virkelig imponeret over Disneyland Paraden, som kører gennem parken hver dag, hvor man kan vinke til alle karaktererne og synge med på de velkendte sange.

Og når man har piger med på tur, ja, så er det vist heller ingen hemmelighed at Disneys Sing along med Elsa og Anna var rimelig højt på listen over uforglemmelige øjeblikke.

Guide til Disneyland Paris 15Guide til Disneyland Paris 11Guide til Disneyland Paris 2Guide til Disneyland Paris 14Guide til Disneyland Paris 1

Forlystelser: Hvad skal du prøve?

Jeg synes virkelig, at man skal prioritere mere end én dag i parken. Og det er for at skabe mere hygge og ro omkring dig selv og din familie. Det er meget hektisk at løbe rundt i Disneyland for at prøve den ene ting, den anden ting, nå at se et show på vejen, spise mad, hilse på Mickey etc…hvis man kun har én dag. Jeg synes, at det var fuldstændigt fantastisk, at vi sidste år havde booket 5 dage. Det gav ro, og vi nød bare at gå rundt i parken. Vi så på de andre, der stod i lange køer, velvidende at vi bare kune vente til senere, når der ingen kø var. Så hvis du har mulighed for at booke mindst 2-3 dage, så bliver du virkelig glad for det.

Hvad man skal prøve, er jo svært at sige. Men jeg synes at den bedste rutschebane er Hyperspace Mountain. Derudover er Small World attraktionen en klassiker, og den får dig i den helt rette Disneystemning. Jeg synes, at man må se på sine børn og fornemme hvor vilde forlystelser, de kan klare. Der er noget for enhver smag. For de mindste og for de største.

Guide til Disneyland Paris 7

Mad i Disneyland… hvad kan man få?

Hvis man har særligt kræsne børn er der ingen ko på isen. I Disneyland kan man få stort set alt – og her snakker vi både lækker fransk cuisine og nem amerikaniseret fastfood. Det eneste, som jeg virkelig synes er et problem, er, at der ikke rigtigt er mulighed for at købe sunde snacks on-the-go. Det er mest is, kaffe, slik, candyfloss og popcorn  som er i udbud. Så hvis man gerne vil have et par gulerødder ved hånden, skal man sørge for selv at have det med i tasken.

Disneyland – ikke kun for børn

Som en sidste ting vil jeg tilføje er, at Disneyland på ingen måde kun er for børn. Nej, Disneyland er magisk for alle aldre, så længe man kan finde ud af at slappe af i alt kaosset og de mange mennesker. Men skal bare finde den rette stemning, læne sig tilbage og nyde oplevelsen.

Rigtig god tur til Disneyland Paris.

♥AM

Guide til Disneyland Paris 10
Guide til Disneyland Paris 13Guide til Disneyland Paris 17Guide til Disneyland Paris 16
Guide til Disneyland Paris 3Guide til Disneyland Paris

Guide til Disneyland Paris 9

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN