Oh my Gosh! Black friday tilbud på mit yndlingsprodukt

Hjemmelavet Blomme i madeira opskrift

Blomme i madeira opskriftFoto: Stine Christianen / Skovdal

REKLAME for min egen bog

Eftersom min bog Konfekt er super aktuel, og julen nærmer sig med næsten ubegribeligt hastige skridt, – hvad er så mere oplagt end, at jeg deler en opskrift med jer fra bogen? Hele Danmark skal jo som bekendt i gang med det helt store konfektshow inden for ganske kort tid, så jeg tænkte, at I godt kunne bruge lidt inspiration.

Hvis du kunne tænke dig at købe min bog, så overfører du bare 170 kr til min firma mobilepay: 33250
Du skal huske at skrive navn, adr og tlf-nummer (vigtigt) i beskeden ved overførsel. Jeg fremsender bogen med DAO indenfor tre hverdage.

Hele bogen er fyldt med nemme opskrifter, der ikke tager specielt lang tid at lave. Fordi sådan synes jeg, at konfekt skal være. Jeg bryder mig ikke om, at det skal tage flere dage at få lavet et enkelt lille bidrag til julehyggen. Naturligvis er der et par stykker af de i alt 46 opskrifter, som er i den lidt sværere ende – men her taler vi altså kun om ganske få. Resten er bestemt i øjenhøjde med helt almindelige konfektglade menneskers formåen 😉

Opskrift på blomme i madeira

12 stk.
Sværhedsgrad: medium

Blomme i madeira opskrift

200 g ren rå marcipan
1 spsk flormelis, til udrulning
12 tsk marmelade (herunder)

Marmelade

4 røde blommer, uden sten (300 g)
½ polynesisk vaniljestang
125 g hvidt sukker
½ økologisk citron, fintrevet skal og -saft
2 tsk melatin + 2 tsk sukker
½ dl madeira

Overtræk og pynt

200 g god mørk chokolade (eller overtrækschokolade)
Pressede, tørrede hornvioler (eller f.eks. kandiserede violer)

Tip: Du kan tilberede marmeladen flere dage i forvejen, hvis det letter processen. 

Vask blommerne grundigt. Skær dem i mindre stykker og kom dem i en lille gryde. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og mas dem sammen med lidt af sukkeret. Kom vaniljesukker, den tomme vaniljestang, sukker samt fintrevet citronskal og -saft i gryden til blommerne og kog det op. Lad det småsimre i 10-15 minutter til en tyk marmelade. Blend kort marmeladen med en stavblender til en grødet konsistens. Rør melatin sammen med sukker og rør det i marmeladen, som koger videre i ca. 10 min. Tag gryden af varme og rør madeira i. Sæt marmeladen til at køle af – gerne natten over.

Rul marcipanen tyndt ud i lidt flormelis til en tykkelse på ca. 2 mm. Udstik 24 ens runde pletter med en diameter på  4-5 cm. Læg dem sammen to og to med en klat marmelade imellem og tryk dem let sammen langs kanten.

Temperer chokoladen (se side xx) eller anvend overtrækschokolade. Dyp konfektstykkerne heri. Du kan også vælge at pensle chokoladen på med en pegefinger – det giver et fint og mere rustikt udtryk. Dekorer med tørrede hornvioler, mens chokoladen stadig er fugtig.

Gem den overskydende marmelade. Den er f.eks. rigtig god til gammeldags sprøde vafler eller i anden konfekt.

Hjemmelavet Blomme i madeira

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Oh my Gosh! Black friday tilbud på mit yndlingsprodukt