Bountykugler – Opskrift på hjemmelavet bountykugler

(Fotos: Skovdal / Stine Christiansen)

Hjemmelavet bounty er bare noget af det, der tager kegler hjemme hos os. Mine børn synes selv det er sjovt at lave, og de elsker at spise det.

I torsdags da min ældste søn fyldte 9 år (tænk som tiden flyver afsted) lavede jeg en stor portion bountykugler fra min bog Konfekt. Det viste jeg jer på Instastory, og der var temmelig stor efterspørgsel på opskriften. Jeg rystede nogle af kuglerne med sølv støv, nogle med metallic rosa støv og nogle i kobberstøv. Det var virkelig fint, og som prikken over i’et pakkede jeg de hjemmelavede xl-bountykugler i små cellofanposer med klistermærker enkeltvis. Så at hvert barn fik sin egen lille pakke.

Min søn var rigtigt stolt over at dele dem ud kunne jeg mærke på ham. Og så er min lykke gjort. Så var det helt ok at bruge hele aftenen på at lave konfekten til ham og hans venner.

Det er altså ikke brain science, det her. Det er en super nem opskrift, hvor alle kan være med.

Opskriften er fra min bog Konfekt. Bogen indeholder opskrifter på klassisk konfekt, men også nytænkt konfekt. Hvis det skal være lidt sundt, er der også nogle lækre alternativer. Bestil Konfekt her.

Bountykugler

30 stk.
sværhedsgrad: let

Hjemmelavet bounty masse:
1⁄2 polynesisk vaniljestang
2 tsk flormelis
250 g kokosmel
1 dåse kondenseret mælk (397 g)

Overtræk og pynt:
250 g mælkechokolade
1 spsk guldstøv

Sådan gør du

Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og mas dem sammen med flormelissen. Rør det sammen med kokosmel og kondenseret mælk. Stil massen i køleskab til dagen efter.

Tril ca. 30 små, mundrette kugler af bountymassen og læg dem på køl, mens chokoladen forberedes.

Hak to tredjedele af mælkechokoladen groft og smelt det ved meget lav varme i en skål over vandbad. Riv den sidste tredjedel af chokoladen på rivejern. Tag skålen op af vandbadet og rør den fintrevne chokolade i den smeltede del. Rør det godt sammen. (Du skal ikke bekymre dig om temperaturer – det her er en slags snyde-temperering, som er ekstra nem:) )

Tril dernæst de små bountykugler imellem hænderne i chokoladen en efter en. Brug latexhandsker til formålet. Sæt dem på et stykke bagepapir og vent, til chokoladen er størknet. Gentag processen 3 gange til chokolden er tyk og dækkende, – og størknet. Kom kuglerne i en lille frysepose sammen med guldstøvet og ryst godt for at fordele støvet.

Hvis du synes om denne opskrift, så er min opskrift på nemme dadelkugler måske også noget for dig…eller måske mine saftige, glutenfri romkugler.

Summary
Published On
Cook Time

7 reaktioner

  1. De ser super lækre ud.. lige et enkelt spørgsmål; ormelis? Er det flormelis? Tænker at computeren måske har haft drillenisser på besøg, da der er sneget sig nogle småfejl ind hist og pist????

  2. Så lækre. jeg lavede dem igår. Jeg har også bestilt din konfektbog igår, men måske den kan afhentes? bor selv i Lyngby nemlig 🙂

  3. Hej Anne-Mette
    Jeg ser meget frem til at lave disse lækkerheder, som skal, blandt andre godter, ligge i en godtepose til min datters barnedåb næste weekend.
    Mit spørgsmål er hvor lang holdbarhed disse Bountykulgler har? Påtænker nemlig at lave dem i dag.
    Med venlig hilsen og med ønsket om at du får en rigtig glædelig jul.
    Jeanette

    1. De kan godt holde sig i en uges tid – på køl – og husk at bruge god køkkenhygiejne. 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Du vil måske også kunne lide....

Følg disse hashtags:

#CLUBKAGEKARMA

#SWEETCAKEKARMA

#PYNTEBOGEN

#LAGKAGEBOGEN

#PIECEOFCAKEBOGEN

#BRØDBOGEN